Over astrologie

Astrologie vroeger

Alle oude culturen ( o.a. China, Indië, Egypte en dichter bij ons de Romeinen) gebruikten de astrologie om het lot van de mens plus de gebeurtenissen op aarde uit te leggen. Zelfs in de bijbel treffen we astrologen aan in de personen van de Wijzen uit het Oosten.

Astrologie als wetenschap

De astrologie is de wetenschap die zich baseert op de onderlinge, regelmatige bewegingen tussen de zon, de maan en de planeten en op de verschillende standen die daaruit voortvloeien. Aan al die standen of aspecten worden welbepaalde gevolgen toegekend. Deskundigen ter zake kunnen op basis van die bewegingen en aspecten de toekomst of evolutie van een mens, zaak, land of gebeurtenis voorspellen.

Astrologie vandaag

Vandaag beschouwt men de astrologie eerder als een psychologisch of metafysisch systeem dat de mens inzicht verschaft in zichzelf. Het meest gebruikte instrument daartoe is de geboortehoroscoop die zich baseert op de positie van de zon en de planeten in de dierenriem op het moment van de geboorte. Deze zeer persoonlijke geboortehoroscoop biedt je een andere, vaak confronterende kijk op jezelf die je helpt om meer zelfkennis te verwerven. Want enkel als je inzicht krijgt in jezelf kan je anderen begrijpen. En, kan jij je leven bewuster sturen, waardoor het wint aan kwaliteit.

Bereken zelf

Overzicht van alle astrologie tools