2014: het jaar van het paard

0

Welkom in 2014, het jaar van het PAARD

Op 31 januari galopperen we een zoveelste nieuw Chinees jaar binnen: dat van het elegant, actief, flexibel, energetisch hooggeladen en veelzijdig getalenteerd Paard. Zijn vrolijke, avontuurlijke vibratie zal mensen en gebeurtenissen beïnvloeden tot en met 18 februari 2015.

We verlaten inderdaad het jaar van de Slang waarin bedachtzaamheid, discretie en een zekere gemakzucht de boventoon voerden. Allemaal eigenschappen overigens, die haaks op die van het Paard staan. Want: gedaan nu met indommelen. Wakker worden a.u.b.! Actie moet er zijn plus onstuimigheid en passie. En dus durven we met zijn allen weer meer risico’s nemen. Zeker op economisch en zakelijk vlak. Omdat het Paard zichzelf kan verkopen en zijn geld weet te beheren. Overweeg je het uitbouwen van een eigen zaak? Weet dan dat dit er de geschikte tijd voor is. De vibraties van een Paardjaar staan immers voor een periode waarin projecten en wensen werkelijkheid kunnen worden. Wikken en wegen is hier evenmin nog aan de orde. Weg ermee. Want in 2014 worden beslissingen snel en impulsief genomen. Zelfs op romantisch vlak. Het Paard blijft trouwens levenslang verlangen naar die ene, perfecte partner die helaas zo moeilijk te vinden is. Ook wordt het experiment niet geschuwd. Want het grillig, onvoorspelbaar Paard gelooft een ander niet zomaar. Hij/zij wil eerst zelf de proef op de som nemen vooraleer erin mee te gaan. Dit jaar worden we dus vooral ondergedompeld in een blije, levendige, moedige energie. Maar ook in een zeer beweeglijke, wispelturige en emotioneel onvolwassen energie die ons meetrekt in een hoog tempo. Onnodig te vermelden dat niet iedereen deze hoogspanning aankan. Dan raken de energiereserves leeg en kan uitputting er het gevolg van zijn. Maar laat dit vooral niet aan je hart komen. Go with flow, nu meer dan ooit. En ontdek aldus de vele verrassingen die het kleurrijk, boeiend Paardjaar voor jou in petto heeft.

Enkele beroemdheden geboren in het jaar van het Paard:
Adam Sandler, Aretha Franklin, Barbara Streisand, Breznjev, Chopin, Chroesjtsjov, Clint Eastwood, Davy Crockett, Denzel Washington, Gema Rowlands, Gilberto Gil, Halle Berry, Harrison Ford, Helmut Schmidt, Jesse Metcalfe, Jerry Seinfeld, John Travolta, Kathleen Turner, Kurt Waldheim, Leonard Bernstein, Lord Snowdon, Michelle Rodriguez, Neil Arsmtrong, Paul McCartney, President Roosevelt, Racquel Welsh, Rembrandt, Rene Russo, Rita Hayworth, Roberto Rosselini, Robert Wagner, Sadat, Salma Hayek, Sean Connery, Solzjenitsyn, Ted Williams, Tea Leoni,

Ken jij je Chinees dierenriemteken niet? Ontdek het dan op deze pagina

Ben je een RAT?
2014 wordt overheerst door een energie die jij maar moeilijk kan hanteren, Rat. Dat blijkt vooral op het vlak van liefde en financiën. Dit is een jaar waarin anderen zich eisend opstellen tegenover jou. Let dus op. Bewaak je grenzen. Zoniet krijg je te maken met grote uitgaven of schulden. Of met geld dat jou toekomt, maar niet jouw kant uit lijkt te komen. In de liefde wordt dit wellicht een moeizaam jaar, ondanks je listige charme. Advies: verbind je nu enkel met mensen die goed met de Paardvibratie overweg kunnen.

Ben je een BUFFEL/OS?
Er is hier slecht en goed nieuws te melden, Buffel. Eerst het slechte. Je krijgt het in 2014 moeilijk op alle vlakken: zakelijk, financieel en/of op relatie- en gezondheidsvlak. En nu het goede: de rampenperiode blijft niet duren, maar ebt langzaam weg naar het midden van dit jaar toe. Vanaf de herfst ga jij je immers bezinnen over één en ander, waarna je persoonlijke relaties sterk verbeteren. Ook kan je professioneel een forse vooruitgang maken en zelfs de kassa luid horen rinkelen. Geef toe, meer hoeft dat echt niet te zijn.

Ben je een TIJGER?
Na het slabakkend jaar van de Slang, kan je er eindelijk weer helemaal invliegen, Tijger. Oef! 2014 wordt dus gekenmerkt door veel activiteit, nieuwe ontwikkelingen, geluk en vruchtbaarheid. Dit op alle gebieden. Maar opgelet: toch zal je er moeite moeten voor doen. Maar daar schrik je niet voor terug. De liefde bloeit en in de privésfeer valt één en ander te vieren. Professioneel gaat het je voor de wind. Dat merk je ook aan je financiën. Je zou een tweede bron van inkomsten kunnen aanboren en zelfs gaan sparen. Goed zo!

Ben je een KAT/KONIJN?
Dit wordt een overwegend positief jaar, Kat. Jawel. Moeilijkheden doen zich hier wel voor, maar je komt die makkelijk te boven. Want je energie zit goed, wat je toelaat je te herstellen van de verliezen die je de vorige jaren geleden hebt. Dit ook, dankzij de juiste hulp van de juiste mensen die nu vanzelf naar je toekomen. Zakelijk en financieel wordt dit zeker een productief jaar. Ook vriendschap en liefde zitten nu in de lift. Gezien dit zeker een beweeglijk jaar is, zit de kans er dik in dat jij je vaak zal moeten verplaatsen.

Ben je een DRAAK?
Niet echt een topjaar, Draak. 2014 brengt immers veranderingen en hindernissen op je pad. Die kunnen echt of ingebeeld zijn, molshopen of heuse bergen. Waar jij, hoe dan ook, dient overheen te raken. Wat je vanzelfsprekend ook doet, want jij weet altijd van aanpakken. Soms kruip je zelfs verstandig om het obstakel heen. En er kunnen zich ook schokken voordoen. Geen nood, je blijkt uiteindelijk volledig shockproof te zijn. Indien je tenminste rustig blijft, geen vuur spuwt en een pak gezonde flexibiliteit aan de dag legt.

Ben je een SLANG?
Onnodig te zeggen dat jij als geboren opportunist, behendig probeert mee te glijden met de snelle, productieve Paardvibratie. Maar opgelet. Slangen die gladjes het onderste uit de kan trachten te halen in 2014, zouden het deksel wel eens op de neus kunnen krijgen. En dat doet pijn. Waak er over niet te emotioneel te worden of impulsief te handelen. En dat geldt zeker indien er privé één en ander mis loopt. Maar al bij al hoef jij je niet al teveel zorgen te maken. Je problemen raken meestal opgelost en je plannen uitgevoerd.

Ben je een PAARD?
2014 is jouw jaar, Paard. Dat betekent dat jij zowel het positieve als het negatieve verhoogd waarneemt en beleeft. Dit kan zeker een vruchtbaar jaar worden indien jij jezelf in het gareel houdt. Beteugel je ongeduld plus je neiging om al te kritisch uit de hoek te komen tegen anderen. In dat geval zal je merken dat je plannen en wensen concrete vormen aannemen. Vergeet nu echter niet, voorzichtig om te gaan met je dierbaren. Want dit is geen periode om oude vriendschappen en relaties te verbreken.

Ben je een GEIT?
Vreemd genoeg brengt de vibratie van het jaar van het Paard rust en voorspoed over de Geit. Je hebt dus ook het geluk aan jouw kant in 2014. Maar enkel op voorwaarde dat jij je eisen wat tempert. Zelfs een Geit mag niet teveel verlangen van het leven. Verder blijkt dit jaar ook een periode van weldoende verzoening te zijn. Vooral dan op het vlak van relaties. Want zie hoe oude problemen en misverstanden in liefde en vriendschap nu gemakkelijk worden opgelost. Waarna je weer monter en met een verse lei kan starten.

Ben je een AAP?
2014 draait niet uit als een slecht jaar, Aap. Maar dan moet je wel de spelregels in acht nemen. Vooreerst moet jij je wispelturigheid onder controle houden. Verder dien jij jezelf ervan te weerhouden forse risico’s te nemen. Spring dus niet verder dan je stok lang is. Eventuele problemen raken hier opgelost van zodra jij je verwachtingen terug schroeft. Koester je bepaalde wensen voor de toekomst? Privé of professioneel? Weet dan dat de vibes van 2014 er kunnen voor zorgen dat de aanzet hiertoe gegeven wordt.

Ben je een HAAN?
Dit wordt een jaar waarin je maar best niet te hoog van de toren blaast, Haan. Onze tip: stel je welwillend en diplomatisch op. Dit uiteraard in je eigen belang. Want dit jaar krijg je zeker te maken met de nodige hindernissen. Ook op het werk. Dat komt omdat je de neiging hebt één en ander verkeerd in te schatten. Omdat mensen en dingen nu vaak niet zijn wat ze lijken te zijn. En dat kan hard aankomen. Maar niet getreurd, je scharrelt je er wel doorheen. Dit met de steun van je dierbaren, bij wie het in 2014 goed toeven is.

Ben je een HOND?
Tijdens dit jaar zit de klad er thuis en op het werk, regelmatig in. Je zal jezelf dus steeds weer moeten oppeppen, wat moeite kost. Maar als jij je moed en energie verzamelt en daarnaast je hersenen gebruikt, moet het lukken, Hond. Dan lever jij in 2014 puike prestaties. Op alle terreinen. Waarna positieve resultaten onvermijdelijk, zowel privé als professioneel, binnen pootbereik zullen liggen. De pittige Paardvibes zorgen er verder voor dat je veel onderweg bent. Familie en vrienden tenslotte, komen vaak bij je langs.

Ben je een VARKEN/ZWIJN?
2014 wordt een jaar waarin jij goed dient na te denken en de handen uit de mouwen moet steken. Ben je er klaar voor, Zwijntje? Dan zorgt de energie van het Paardjaar er voor dat jij jezelf en je dierbaren nu financieel/materieel veilig kan stellen. Voor langere tijd en geef toe, dat is niet niks. Want op de één of andere manier komt er onverwacht geld naar je toe. Meermaals zelf. Maar hier zit een keerzijde aan vast. Omdat je zo hard wroet, heb je te weinig tijd voor je familie. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

Deel.