2016: het jaar van de Aap

0

Welkom in 2016, het jaar van de AAP

Op 8 februari 2016 worden we met, of dik tegen de goesting, gezamenlijk een zoveelste Chinees jaar in geslingerd: dat van de immer zwierige, wakkere, intelligente en sluwe Aap. Zijn sterke, soms bedrieglijke maar altijd opgewekte energie zal mensen en gebeurtenissen beïnvloeden tot en met 27 januari 2017.

Na de Geit, die ons in 2015 een mix bracht van “laat maar waaien” en “we zien wel”, neemt de kwieke Aap met veel genoegen het roer over. De behendige en zich superieur voelende Aap, houdt van spel en plezier en evenzeer van anderen te snel en te slim af te zijn. Velen onder ons zullen dus in dit opwindend jaar boordevol mogelijkheden en experimenten, hun slag proberen thuis te halen door anderen te verschalken. En dit geldt niet enkel op privévlak, maar evengoed in de politieke, zakelijke en financiële wereld. Anderzijds kunnen zakenlui nu een topjaar beleven. Want in een Aapjaar vinden nieuwe werkmethoden en werktechnieken ingang die meestal meer winst garanderen. Verder zet de avontuurlijke Aapenergie mensen ertoe aan te gokken, te speculeren of zich op (zogezegde) buitenkansen te storten. Als je in 2016 nuchter blijft en open staat voor het nieuwe, kan dat zeker meer geld in het laatje brengen. Maar blijf bij dit alles op je hoede en laat je geen knollen voor citroenen verkopen. Strijd en confrontaties zullen dit jaar wat minder aan bod komen, gezien de Aap altijd het grappige van een situatie ontdekt en tot zelfspot in staat is. Maar blijf uitkijken, omdat de actieve Aapenergie bij problemen, menigeen ertoe aanzet heimelijk een volgende zet voor te bereiden. Dit teneinde de ander(en) onverwacht een loer te draaien, natuurlijk. Samengevat kunnen we stellen dat het Aapjaar onverwachte mogelijkheden en creatieve oplossingen op alle vlakken aanreikt. Maar, dat het aan ieder van ons is om het koppie koel te houden. En om dus realistisch te blijven en de slaagkans(en) van dit alles ruim vooraf objectief en nuchter te bekijken.

Enkele beroemdheden geboren in het jaar van de Aap: Salvatore Adamo, Christina Aguilera, Jan Peter Balkenende, Jaccqueine Bisset, Tom Boonen, Julius Ceasar, Leonardo da Vinci, Boudewijn de Groot, Freek de Jonge, markies de Sade, Charles Dickens, Celine Dion, Michael Douglas, James Ensor, Ian Fleming, Tom Hanks, Rutger Hauer, Jacky Ickx, Mick Jagger, Kim Kardashian, Ted Kennedy, Koning Juan Carlos, Jeroen Krabbé, George Lucas, Kylie Minogue, Walter Matthau, Presidenten Harry S. Truman en Lyndon B. Johnson, Axelle Red, Ronaldinho, Patrick Sercu, Omar Sharif, Jessica Simpson, Will Smith, Rod Stewart, Elizabeth Taylor, Lee Towers, Rik Van Looy, Babette van Veen, Sylvie Vartan, Herbert von Karajan en Venus Williams.

Ken jij je Chinees dierenriemteken niet? Ontdek het dan op deze pagina

Ben je een RAT?
De vibes van 2016 zijn je op het taaie lijfje geschreven, Rat. Wat betekent dat je een winstgevend en constructief jaar tegemoet gaat. Want zowel professioneel, privé als financieel, zal je dit jaar meer positiefs dan negatiefs oogsten. Omdat veel van wat je nu start, slaagt en bloeit. Ook kan 2016 een solide basis vormen voor voorspoed in de komende jaren. Let er wel op in een Aapjaar een breuk met familie en/of vrienden te vermijden. De terugslag ervan zou voor jou immers vrij zwaar kunnen aankomen.

Ben je een BUFFEL/OS?
Aapjaren zijn niet direct topjaren voor jou, Buffel. Want jouw rechtlijnige en open energie strookt niet echt met de onvoorspelbare, kronkelige en rusteloze energie van vriend Aap. Als jij je in 2016 door de Aapenergie laat betoveren en meeslepen, ga je voor het onbereikbare. Om snel te merken dat je fout zit. Concentreer je dit jaar liever op je vertrouwd universum. Op jouw manier van werken en op je familie. Knijp er daarom met hen af en toe een paar dagen tussenuit om je helemaal te ontspannen.

Ben je een TIJGER?
2016 wordt een jaar in mineur, Tijger. Zolang je mee springt met de verleidelijke Aapenergie, uiteraard. Want je kan nu werkelijk enorme sprongen voorwaarts maken, om helaas snel te ontdekken dat de opduikende valkuilen al net zo gigantisch zijn. Dat creëert tegenslagen en conflicten. En je kan zelfs die fantastische liefde beleven. Stiekem helaas, omdat één van jullie (of zelfs allebei) nog in een vaste relatie zit(ten). Investeren in nieuwe contacten die nu op je pad komen, is uiteindelijk vruchtbaarder.

Ben je een KAT/KONIJN?
2016 draait goed uit zolang je geen grote verwachtingen koestert, Kat. Vooral dan op financieel en professioneel vlak. Want medewerkers of partners kunnen hier onbetrouwbaar blijken. Ook kunnen projecten en contracten op het laatste moment afgeblazen worden. Dat bezorgt je stress die uitmondt in fysieke klachten. In je gezin en vriendenkring blijft alles rustig. Wat je wijselijk doet besluiten je niet meer zo druk te maken en tevreden te zijn met wat je hebt aan vriendschap, liefde, geld en goed.

Ben je een DRAAK?
2016 kan voor jou gevuld worden met vreugde, liefde, vriendschap en vooruitgang. Dit alles zolang jij tegen apenstreken (lees: een stootje en een grapje) bestand bent, Draak. Mensen kunnen meermaals proberen je in de maling te nemen en één en ander groter en fantastischer voor te stellen dan het allemaal wel is. Op elk vlak. Behoud dus je nuchtere kijk op zaken en mensen en gebruik humor als wapen. Dan stel je jezelf veilig en hoef je geen zakenrelatie, vriendschap of liefde, op te blazen!

Ben je een SLANG?
Je raakt er dit jaar (soms terecht, soms onterecht) van overtuigd dat je nieuwe wegen moet zoeken om jezelf meer zekerheid te garanderen, Slang. Je lijkt die wegen snel gevonden te hebben, maar merkt dat het veel inspanning vraagt om die ook effectief te bewandelen. Die moeite leidt tot stress die je vervolgens gaat afreageren op hen die het dichts bij je staan. Waarna er conflicten kunnen rijzen in je privéleven door je humeurig gedrag. Conclusie: in het jaar van de Aap laat je alles het best bij het oude.

Ben je een PAARD?
Je kijkt aan tegen een goed en wervelend jaar waarin je opvallend vaak krijgt wat je verlangt, Paard. En zo heb je het graag. De Aapenergie zorgt voor een waaier aan onverwachte kansen, winsten en voordelen. Je hoeft slechts je armen (pardon, poten) open te houden en erin mee te draven. Maar al die fantastische avonturen kunnen ook gevolgen hebben zoals ongelukjes waarin jij of een familielid betrokken raakt. Gelukkig loopt je privéleven op wieltjes wat een rustpunt vormt in dit actieve Aapjaar.

Ben je een GEIT?
2016 wordt een prima jaar voor jou, Geit. Je voelt je wonderwel thuis in de kronkelige en onvoorspelbare Aapenergie en dat levert vooral positieve resultaten en contacten op. Je krijgt zowaar (of eindelijk?) erkenning op professioneel vlak, waarna ook je financiële toestand zienderogen verbetert. Indien jij mooipraters kan afwimpelen en je niet zomaar in avonturen stort, kan je nu zelfs een forse geldreserve voor later aanleggen. Verder draaien ook je privéleven en je gezondheid, kommerloos rond.

Ben je een AAP?
2016 is jouw jaar, Apie. Wat betekent dat jij nu zowel het positieve als het negatieve, verhoogd beleeft. Het heeft er wel alle schijn van dat dit een vooral optimistisch en vruchtbaar jaar wordt. Qua werk én liefde! Jawel. Want je slaagt er zowaar in recht te trekken wat er in 2015 fout gelopen is. Ook voel jij je klaar om eigen baas te worden. Werk niet te hard, zelfs Apen hebben fysieke grenzen. Eventuele problemen komen er via je personeel, geldschieters of schuldeisers. Wel meteen aanpakken, hé Aap?

Ben je een HAAN?
2016 is een jaar waarin alles wat rammelt voor jou, Haan. En met alles bedoelen we je werk, je financiën en de toestand thuis of in de familie. Omdat één en ander er eerst veel mooier uitzag dan het in werkelijkheid is. Oké, tal van veel problemen zullen vanzelf opgelost raken. Maar wat overblijft, moet jij aanpakken zonder je te laten beïnvloeden door anderen. Doe waar je goed in bent: analyseren en je kritisch opstellen tegenover je eigen situatie. Hou intussen je gezondheid goed in het oog.

Ben je een HOND?
2016 draait voor jou een pak lichter uit dan 2015, Hond. Je kan nu bepaalde lasten van je af gooien. Daardoor slaag je erin wat zorgelozer door het leven te springen. Je ploetert nog steeds naarstig verder, jawel, en krijgt daarbij niet altijd de welverdiende kluif. Wat dan weer gecompenseerd wordt op het thuisfront waar er goed nieuws te rapen en te vieren valt. Ook geef je nu meer uit of maak je meer uitstappen of reizen. Verder zullen tal van nieuwe mensen jouw leven in dit swingend Aapjaar, opfleuren.

Ben je een VARKEN/ZWIJN?
2016 wordt een middelmatig jaar waarin je wat obstakels ontmoet, Zwijntje. Je kan bijvoorbeeld te maken krijgen met chronische gezondheidsklachten. Of er kunnen problemen komen met één van je gezins- of familieleden Er kunnen ook financiële problemen rijzen, waar je een mouw aan past via een lening. Die zoek en vind je in je familie of vriendenkring. Maar de vrolijke Aapenergie mist zelfs op jou zijn uitwerking niet. Want gedurende gans 2016 sprokkel je volop liefde in je eigen, intieme kring.

Deel.