De Kreeft en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons. Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt. Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende, aangeboren vorm van creativiteit. En helaas tegelijk ook een innerlijke, hardnekkige saboteur die de creativiteit vaak verstoort.

KREEFT

Dankzij je grote gevoeligheid en inlevingsvermogen, Kreeft, kan je verbeelding je naar verbazend originele ontwerpen en ideeën leiden. Dit is vooral verrassend voor jezelf omdat je er vaak geen flauw benul van hebt hoe uitgerekend jij tot zulke visies kunt komen. Visies die uiteindelijk kunnen uitmonden in concrete realisaties.

Dit kan je creativiteit belemmeren

Je hebt de neiging om in het verleden te vertoeven en te graven en wat op jezelf te leven. En dat kan je creativiteit op termijn afremmen, Kreeft. Daarom: kom uit je schulp, verlaat je comfortzone en verken af en toe onbekende wateren. Niets is beter om je fantasie en creativiteit aan te zwengelen. Ben je er bang voor? Doe het dan stap voor stap. Krijg je bijvoorbeeld het soort uitnodiging waarvoor je altijd vriendelijk bedankt? Ga er dan toch een keer heen en luister, voel, kijk en registreer. Drink je altijd dezelfde koffie in dezelfde koffiebar? Kies dan volgende keer eens voor een andere koffie of voor een ander koffiehuis. Allebei is nog beter. Deze veranderingen, hoe klein ook, kunnen je durf annex fantasie aanscherpen en je aangeboren creativiteit ferm verhogen.  Ze vormen hoe dan ook de aanzet naar deuren die voor je open gaan.

Zie ook:   De Kreeft en seks  –   Kreeft  –  De schaduwkant van het dierenriemteken Kreeft –  De Kreeft en het beroepsleven

Deel.

Reageer