De Leeuw en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons. Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt. Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende, aangeboren vorm van creativiteit. En helaas tegelijk ook een innerlijke, hardnekkige saboteur die de creativiteit vaak verstoort.

LEEUW

Jouw creativiteit heeft altijd een directe link met je meestal zonnige en duidelijk zelfbewuste natuur, Leo. Dat zet je aan tot de meest uiteenlopende vormen van zelfexpressie. Want je moet nu eenmaal, hoe dan ook, jezelf vol in de kijker plaatsen nietwaar? Maar zelfs ook in dit proces blijft kwaliteit een absolute must voor jou. En zo komen we bij je stoorzender terecht.

Dit kan je creativiteit belemmeren

Je angst om niet begrepen, gezien, gehoord en/of op je juiste waarde geschat te worden, leidt tot autocensuur en vaak tot teveel zelfkritiek. Want wat je presteert, lijkt nooit goed genoeg. En zo ontwikkel je een onrealistisch eisenpakket naar jezelf toe. Stop daarmee want dit alles remt je creativiteit af, wat zo jammer is, beste Leo. Zeg bewust nee tegen het afkraken van jezelf. Visualiseren kan hier helpen. Stel je voor hoe je al dat negatiefs naar jezelf toe, samen met flink wat stenen, in een grote, sterke zak stopt. Hoe je de zak daarna stevig dichtmaakt met een dik touw en hem nadien vanop een brug in een rivier laat zakken waarna de zak verdwijnt. Benader je ideeën voortaan positief en blijven ze niet overeind?  Dat is geen ramp. Iedereen moet tenslotte leergeld betalen vooraleer de juiste concepten zich aandienen, waar of niet!

Zie ook:   De Leeuw  en seks  –   Leeuw  –  De schaduwkant van het dierenriemteken Leeuw  –  De Leeuw en het beroepsleven

Deel.

Reageer