De schaduwkant van het dierenriemteken Kreeft

0

We weten het allemaal: waar een voorzijde zit, moet er ook een achterzijde zijn. Omdat elke medaille nu eenmaal altijd twee kanten heeft. Elk sterrenbeeld heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende dierenriemtekens en hun grootste werkpunt.

KREEFT (22 juni – 22 juli)

Je schaduwzijde is: terugtrekking

Bij de minste of geringste frustratie, heb je zin om in je schulp te kruipen, Kreeft. En die schulp kan diverse vormen aannemen. Zo kan jij je terugtrekken in melancholie of nostalgie.  Maar ook in norsheid, luiheid, passiviteit, introspectie, verdoving (alle soorten)…  Je kan je ook terugtrekken in jezelf maar eveneens in je bed, huis en tuin of in je familie. Je bent en blijft immers een familiemens. Hoe dan ook, het is voor anderen erg moeilijk om je uit je cocon te halen.

Achter dit terugtrekken zit je grote behoefte aan emotionele en affectieve zekerheid

Tel daar gerust je chronische angst voor lijden en/of voor een gebrek aan liefde bij. Je behoefte om verwend te worden, is er altijd. Vandaar ook het moederlijke in jou en het feit dat je het verzorgende in anderen zo waardeert. Naar je familie toe kan je zelfs te beschermend  zijn, op het verstikkende af. Focus je wat meer op jezelf. Ga met jezelf om zoals jij dat met je geliefden doet. Zo zal je uiteindelijk meer rust en zekerheid in jezelf vinden.

Volg deze links en kom meer te weten over de Kreeft:  Kreeft    en    Astro Horror Show

Deel.

Reageer