De schaduwkant van het dierenriemteken Schorpioen

0

We weten het allemaal, waar een voorzijde zit, moet er ook een achterzijde zijn. Omdat elke medaille nu eenmaal altijd twee kanten heeft. Elk zonneteken heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende dierenriemtekens en hun grootste werkpunt.

SCHORPIOEN (23 oktober – 21 november)

Je schaduwzijde is: zelfvernietiging.

Jij schuwt geen enkel middel om chaos te zaaien in je eigen leven, Scorpio. Denk maar aan gevaar opzoeken, zelfsabotage op relatievlak en op sociaal vlak, eetstoornissen, verslavingen, etc. Je gaat  altijd over de grenzen. Just for fun, uit verveling of ook wel als wraak. En dat je zodoende soms grote verliezen lijdt, pak je er gewoon bij. En in de liefde ga je nog steviger tekeer. Verder: als je op iets of iemand je zinnen gezet hebt, ben je niet te stoppen, ongeacht  wat de gevolgen zijn.

Onder je zelfdestructie ligt de angst om gelukkig te zijn.

De idee dat jouw geluk zou kunnen afhangen van iemand anders of van een factor buiten jou, is ondraaglijk. Daarom tracht je de touwtjes zelf in handen te houden via zelfdestructie. Je denkt onterecht dat je geen geluk verdient. Maar de waarheid kan ook zijn dat je bang bent dat geluk ervaren, je al snel gaat vervelen en jij je zal afvragen: is dit nu echt alles wat het leven te bieden heeft?

Meer weten over de Schorpioen? Schorpioen  –  10 weetjes over het Varken

 

Deel.

Reageer