De Steenbok en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons.  Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt.  Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende, aangeboren vorm van creativiteit.

 

STEENBOK

Bij jou kunnen we eigenlijk zeer kort zijn, beste Bokje.  Jouw creativiteit heeft vooral betrekking op het praktische, het dagelijkse, het concrete, het materiële, het logische. En daar is uiteraard niets mis mee, gezien je vol in de wereld staat met je beide voeten op de grond.

Dit kan je creativiteit belemmeren

Je gemis aan spontaniteit en je grote behoefte aan zekerheid vooraleer je ook maar iets durft aan te pakken, beknotten je creativiteit.  Bevrijd je van die onterechte angst. Wat inderdaad niet makkelijk is. Want, pragmatisch en georganiseerd als je bent, heb je grote nood aan het tastbare. Je voelt je super als je iets kan opdelen in bruikbaar en onbruikbaar, in voorspelbaar en onzeker.  Als je zonder die duidelijkheid moet werken, blokkeert er iets in jou en slaat de schrik om fouten te maken toe.  En wat dan nog? Het is net van onze fouten dat we leren. Probeer daarom al dat ‘moeten’ los te laten. Amuseer je via rollenspel, gezelschapsspelletjes, dansen, musiceren, luid zingen, etc.  Kortom: vind je innerlijk kind terug. Dat is de snelste weg naar een goed stromende inspiratie en creativiteit.

Zie ook:  De Steenbok en seks  –   Steenbok   –   De Steenbok en het beroepsleven

Deel.

Reageer