De Tweelingen en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons. Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt. Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende, aangeboren vorm van creativiteit. En helaas ook een innerlijke, hardnekkige saboteur die de creativiteit vaak verstoort.

TWEELINGEN

Je bent een vleesgeworden mix van intensiteit, snelheid en alertheid, Gemini. Deze cocktail zorgt ervoor dat je spelenderwijs de juiste en meestal trendy vibes die op een bepaald moment in de lucht hangen, kan opvangen. Waarna jij erin slaagt om die te transformeren tot een origineel idee, concept of zelfs kant-en-klare creatie.

Dit kan het resultaat van je creativiteit belemmeren

Dat continu rondfladderen van jou plus je sterke communicatiedrang, zorgen er helaas vaak voor dat het enkel bij woorden blijft terwijl de vereiste daden er maar niet lijken te komen. En dit omdat je 1) zoveel oppikt, 2) de neiging hebt tot het versplinteren van je aandacht en 3) teveel tegelijk wilt doen.  En dat zorgt ervoor dat je uiteindelijk het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom: praat wat minder en schrijf de stroom ingevingen en ideeën die je krijgt, meteen op. Bij gebrek aan pen en papier, kan je ze inspreken op je mobieltje. Daarna regelmatig herlezen of beluisteren. Liefst wekelijks. Laat alles even rustig rijpen. Je zal merken dat er zich dan vanzelf een duidelijke splitsing voordoet van wat wel en niet bruikbaar is. Wat jij na twee, drie of meer maanden overhoudt, is datgene waar jij je het best op focust. Maar durf alsnog te schrappen. Volg je intuïtie en ga er stevig mee aan de slag. Laat eventuele twijfelgevallen nog wat verder sudderen. Want een oosterse wijsheid zegt: in geval van twijfel, doe niets.  Succes!

Deel.

Reageer