De Vissen en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons. Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt. Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende,  aangeboren vorm van creativiteit.

 

VISSEN

Jij tapt rechtstreeks uit het universeel creatief potentieel, Vissen. Je vist in eindeloze reservoirs en laat je meedrijven tot je besluit je netten uit te gooien. Wat je dan vangt en in de wereld brengt,  kan de gangbare energie  veranderen. Denk maar aan Albert Einstein, Rudolf Steiner en Gorbatsjov.

Dit kan je creativiteit belemmeren

Je grote bescheidenheid plus de ontkenning van je eigen talenten, kunnen ervoor zorgen dat je systematisch naast erkenning en succes grijpt. Bovendien schat je de jou gegeven complimenten nooit naar waarde en/of wuif je ze weg. Of je bekijkt ze als onbetrouwbaar want afkomstig van mensen die er zich toe verplicht voelen. Dus,  in plaats van goedbedoelde complimenten te gebruiken als steun en brandstof om verder te gaan op de ingeslagen weg, weiger je ze aan te nemen. Dat maakt van jou een Vis die gedwongen altijd maar dezelfde rondjes draait in zijn benauwde bokaal zonder enig toekomstperspectief. Geef toe dat je meer waard bent dan dit. Neem daarom elk compliment mee in de realisatie van je creatieve ideeën.

Deel.

Reageer