De Waterman en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons. Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt. Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende,  aangeboren vorm van creativiteit.

 

WATERMAN

The 5th Dimension zongen het reeds de wereld rond: ‘This is the age of Aquarius’.  Het tijdperk van (vrije)  liefde, licht en menselijkheid. Jouw tijdperk dus, wat overal om ons heen zicht- en voelbaar is, Waterman. Je creatief vermogen is het verst ontwikkeld van de hele zodiak wat betreft de afdeling vernieuwing en innoverende technieken plus hun praktische toepassing. Denk maar aan AI (Artificial Intelligence) en zijn uitwassen. En natuurlijk ook in de verandering van de gangbare sociale normen en relatiemodellen.

Dit kan jouw creativiteit belemmeren

Je angst om van om het even wie of wat te moeten afhangen om je concepten en projecten erdoor te duwen, is groot. Vooral omdat jij vaak een andere taal lijkt te spreken, is niet iedereen je visie genegen. Je kan wel op ideeën komen in je eentje, maar voor de realisatie ervan moet je onvermijdelijk samenwerken met anderen. Iets waarmee jij het moeilijk hebt. Start bij het accepteren en respecteren van andermans eigenheid. Vervolgens dien je de ander te beluisteren en hem of haar laten uitpraten zonder je ertussen te wringen. Bekijk zijn of haar uitlatingen niet als een bedreiging  maar als het begin van een vruchtbare dialoog. Zo kan er wederzijds respect komen dat tot tastbare resultaten leidt. Je hebt dus niets te vrezen. Nooit.

Zie ook:  De Waterman en seks  –  Waterman    –   De Waterman en het beroepsleven

Deel.

Reageer