De Weegschaal en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons. Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt. Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende, aangeboren vorm van creativiteit. En helaas tegelijk ook een innerlijke, hardnekkige saboteur die de creativiteit vaak verstoort.

WEEGSCHAAL

Jij, als kind van Venus, bent helemaal afgestemd op balans en schoonheid, Libra. Geen wonder dus dat jouw creatieve vermogens vaak met schoonheid en de daarbij horende elegantie te maken hebben. En omdat schoonheid grenzeloos is, kunnen jouw creatieve impulsen en creatieve energie dat eveneens zijn.

Dit kan je creativiteit belemmeren

Jij blokkeert vooral op het moment dat je keuzes moet maken of finale beslissingen moet nemen. Of als je bv. in een onderneming moet stappen of de te volgen weg onoverzichtelijk of gecompliceerd lijkt. De remedie: durf gewoon op anderen te leunen. Jij als logisch denkende persoon, beseft maar al te goed de kracht van teamwork. Durf je ideeën voorleggen aan betrouwbare vrienden/collega’s/familie. Luister naar hun feedback, advies, kritiek, aanmoediging, lof en suggesties. Je kan er wat van opsteken zoals: details die je over het hoofd zag, invalshoeken waar jij niet eens aan gedacht hebt of oplossingen voor kleine en grotere problemen. Je kan  dit alles benutten om je concept te verfijnen of…desnoods af te blazen en te herbeginnen.

Deel.

Reageer