2022, het jaar van de TIJGER

0

Precies op 1 februari 2022 start een nieuw Chinees jaar: dat van de Tijger, dat afloopt op 21 januari 2023. Dat betekent dat mensen en gebeurtenissen in 2022 zullen gekleurd worden door de energie van de  sympathieke, warme Watertijger. Dit soort Tijger kijkt vooral naar de toekomst en zal er alles aan doen om die toekomst waar te maken. Omdat de Tijger van 2022 iets redelijker en bedachtzamer is dan andere Tijgers, is de kans groot dat hij/zij hierin slaagt. Dit is ook het type Tijger dat het meest begaan is met de gevoelens en het welzijn van anderen, de familie voorop. Bovendien is deze geboren leider sterk en aantrekkelijk. Maar ook deze Tijger slorpt tonnen aandacht op en kan zwaar egoïstisch zijn plus moeilijk om mee te leven. Naast emotioneel en romantisch, is hij/zij ook twistziek, veeleisend en rusteloos. Hij/zij zit vol durf, moed en daadkracht maar is daarnaast wispelturig en oppervlakkig. Hij/zij neemt te snel (de verkeerde) besluiten. De heersende  energie van dit jaar wordt hoe dan ook een mix van drama, impulsiviteit en enthousiasme. Maar evengoed van roekeloosheid, explosiviteit en eerst aanvallen en daarna pas nadenken, waarbij het kwaad helaas al gebeurd is. Dat leidt tot onenigheid, ruzie, oorlog en andere rampen. In beperkte kring maar net zo vaak op grotere schaal. De energie van de Tijger van 2022 werkt desondanks zuiverend. Iets wat we pas zullen merken nadien, dus vanaf 2023.

 

Al deze vibes beïnvloeden ons in 2022. Lees dus hieronder wat het jaar van de Tijger voor jou betekent.

Ben je een RAT?

Je kijkt aan tegen een goed jaar omdat je vooruitgang boekt op zowat alle vlakken.  Je kan om te beginnen professioneel positief evolueren. Zeker als je in staat bent snel  een kans te grijpen die evenwel niet helemaal beantwoordt aan jouw wensen.  Weet dat de zaak uiteindelijk beter zal uitdraaien dan verwacht. Dit jaar zal verder goed gevuld zijn met nieuwe contacten, Rat. Daardoor zal je, onder andere, in staat zijn het mooiste mee te maken van wat de liefde zoal te bieden heeft. Bingo!

Meer over de Rat vind je hier: 10 weetjes over de Rat

 

Ben je een BUFFEL/OS?

Laten we maar beter meteen eerlijk wezen, beste Buffel. De energie van dit jaar is je zeker niet op het sterke lijf geschreven. Want jij bent een rustige, methodische en harde werker. Bovendien hou jij van zekerheid en routine. Dit alles staat helaas lijnrecht tegenover  de impulsieve, roekeloze, uiterst rekbare energie van vriend Tijger… Spreek je geduldreserves aan indien je zaakjes in het honderd lopen of simpelweg blokkeren. Besef dat alles uiteindelijk wel los loopt in 2023, het jaar van de Kat.

Meer over de Os vind je hier: 10 weetjes over de Os/Buffel

 

Ben je een TIJGER?

Dit wordt helemaal jouw jaar. Gedaan met het ter plaatse trappelen. Er wachten je maanden gevuld met kansen die je leven aanzienlijk zullen verbeteren of op zijn minst fors opleuken. En dit op alle vlakken. Maar…wees niet overmoedig en gebruik je verstand. Neem besluiten die je ook de komende  jaren nog voordeel zullen opleveren. Gooi zeker niet al het nu binnenrollend geld meteen over de balk. Voorts is de kans groot dat een reeds bestaand contact uitgroeit tot een echte liefdesrelatie. Wat wil je nog meer, Tijger?

Meer over de Tijger vind je hier:  10 weetjes over de Tijger

 

Ben je een KAT/KONIJN?

Jouw gevoelige zenuwen zullen nu tot het uiterste beproefd worden. Omdat jij gedijt bij rust en emotionele zekerheid, twee condities die niet thuishoren in een hectisch Tijgerjaar. Gelukkig kan jij je prima uit de slag trekken in gezelschap. Uit de stroom nieuwe mensen die nu op je afkomt, zal je vrijwel zeker een paar fijne, nuttige of innige contacten selecteren. Dein daarom liever gewoon mee op de golven van dit, voor iedereen trouwens, heftig jaar. Je komt toch weer mooi op je pootjes terecht in jouw 2023, het jaar van de Kat.

Meer over de Kat/Konijn vind je hier:  10 weetjes over de Kat of het Konijn

 

Ben je een DRAAK?

Eindelijk bevrijd van het voor jou zware Buffeljaar, voel jij je als herboren. Zet je dus schrap voor een ritje op de achtbaan, Draak. Want zie hoe zich op het werk al snel een prachtkans aandient die uiteindelijk net aan je neus voorbij gaat. Blijf rustig, want even later zit je echt in een droombaan. Alles loopt goed zolang je rekening houdt met volgend advies: druk jaloezie de kop in. Vermijd professionele loslippigheid. Put jezelf niet uit. En tot slot: weersta de permanente drang om teveel geld uit te geven.

Meer over de Draak vind je hier:  10 weetjes over de Draak

 

Ben je een SLANG?

Als geboren solist, voel jij je niet goed als deel van een team. Helaas ontkom je er dit jaar niet aan: je zal vaak in groepsverband moeten werken, Slang. En daar hoort overleg bij, evenals advies en steun vragen. Allemaal niks voor jou. Plotse gebeurtenissen zullen je uit je lood slaan, maar zet door. Probeer alles gewoon over je heen te laten gaan of glibber er ongezien omheen. Gelukkig zijn je vrienden er nog, evenals de liefde die je hoger op de sociale ladder brengt.  Verder worden eventuele problemen omtrent vastgoed nu vlot geregeld.

Meer over de Slang vind je hier:  10 weetjes over de Slang

 

Ben je een PAARD?

Voor een elegante, beweeglijke en flexibele ziel als jij, is het flitsende jaar van de Tijger een regelrechte zegen. De dagen blijven boeiend, vooral op het werk, Paard.  Daar verandert alles en maak jij fors vooruitgang.  Trek zeker voldoende tijd uit voor je gezin/familie. Want hier zijn er veranderingen op til. Verder is dit een jaar waarin je waarschijnlijk financiële problemen zal hebben omdat je in deze euforische periode gewoon teveel uitgeeft. Wellicht wel omwille van de liefde die ook in dit plaatje past.

Meer over het Paard vind je hier:  10 weetjes over het Paard

 

 Ben je een GEIT?

In dit stomend Tijgerjaar krijgt je liefdesleven een cruciale maar gunstige wending. Voor het overige voel jij je maar slecht thuis in dit jaar. Het lijkt wel alsof iets je omver blaast. Breng dus structuur in je leven, zodat je met de pootjes op de grond blijft. Organiseer je en laat je eventueel bijstaan. Buig je over je rondslingerende officiële en financiële documenten. Probeer de toestand te overzien. Zoek een baan of volg een bijkomende opleiding. Dat zal je uiteindelijk meer opleveren dan je ooit had durven denken, Geit!

Meer over de Geit vind je hier: 10 weetjes over de Geit

 

Ben je een AAP?

Als handige, geestige, geslepen opportunist slinger jij je overal zwierig door. Toch dien ook jij hier op te letten want de Tijger vibe staat lijnrecht tegenover die van jou, Apie. Neem geen risico’s, start zeker niets nieuws en blijf uiterst alert in alle sectoren. Want zowel de afdelingen werk, familie, partnerschap als geld, kunnen nu onder vuur  liggen. Je vrije tijd kan je nog het best met vrienden spenderen. Gelukkig is er hier een groot lichtpunt. De kans is groot dat je in de herfst/winter een grote liefde ontmoet.

Meer over de Aap vind je hier: 10 weetjes over de Aap

 

Ben je een HAAN?

Jij houdt van een ordelijk leven dat goed onder controle is. Helaas zal je tijdens dit chaotisch Tijgerjaar nog maar weinig kunnen overzien. Dus zal je onvermijdelijk een paar pluimen laten. En toch is dit niet echt een slecht jaar. Probeer stress de baas te blijven en je flexibel genoeg op te stellen zodat je kort op de bal kan spelen, Haan. Het resultaat? Vooral qua werk kan je nu onverwacht mooie kansen krijgen. Wellicht via vrienden of kennissen. Onnodig te zeggen dat je er ook financieel beter van wordt.

Meer over de Haan vind je hier: 10 weetjes over de Haan

 

Ben je een HOND?

Dit wordt een overwegend gelukkig jaar, Hond. Jawel. De Tijgerenergie bevalt je maar vermoeit je tegelijk. Want er is nu zoveel te doen en er komt nu zoveel op je af. Trek je niet terug, maar duik erin. Go with the flow en kijk wat er aan goeds gebeurt.  Maar toch staat dit jaar vooral in het teken van de L I E F D E ! Met partner? Je zal voelen hoe die vertrouwde liefde herop bloeit, jawel. En zelfs heviger dan ooit voorheen. En intussen vinden eenzame, wanhopig ronddolende Honden eindelijk het lang verwachte maatje.

Meer over de Hond vind je hier: 10 weetjes over de Hond

 

Ben je een VARKEN/ZWIJN?

Jij als sensueel, vredelievend en rechtlijnig individu, moet nu extra voorzichtig zijn. Zet alle zeilen bij op het werk en vertrouw mensen, zelfs vrienden en kennissen, niet te ver. Want schijn bedriegt maar al te vaak in dit jaar. Maar 2022 wordt het hardst voor je portemonnee. Qua geld krijg je enkele fikse dreunen te verteren, niet in het minst omdat je het te kwistig en te ondoordacht uitgeeft. Beheers jezelf, Big, en zwoeg je er doorheen. Want in 2023, het jaar van de Kat, word je eindelijk weer helemaal jezelf.

Meer over het Warken vind je hier: 10 weetjes over het Varken

Deel.

Reageer