10 weetjes over de Aap

2

Wist je dat onze westerse dierenriemtekens een oosters equivalent hebben? Daarom volgt hier wat info over de AAP, het oosters dierenriemteken dat traditioneel gelinkt wordt aan het westers dierenriemteken Leeuw.

Hier zijn 10 bruikbare weetjes over de AAP:

1

De beste rol van de gladde, en indien nodig uiterst koelbloedige, Aap is die van gentleman-inbreker of gentleman-dief. Denk maar aan de inbrekers en kunstdieven Sean Connery en Catherine Zeta-Jones in de film “Entrapment”

2

Onze Aap houdt van sociale bijeenkomsten en dus van mensen om zich heen. Op voorwaarde natuurlijk dat hij of zij het middelpunt vormt van de aandacht.

3

Apen voelen zich superieur en kunnen het echt niet helpen dat ze een tikkeltje (of meer) neerkijken op anderen. Dat is meteen ook de reden waarom mensen niet altijd even positief staan tegenover hem of haar.

4

Als een Aap je niet in de maling heeft genomen, dan had Apie simpelweg zijn of haar dagje niet.

5

Als je hem/haar iets wil cadeau doen, geef dan iets ouds. Een meubel bijvoorbeeld dat bijna uiteen valt. Onze Aap die geen uitdaging uit de weg gaat, zal er zich opgooien met al zijn energie en handigheid. En wat krijgen we dan uiteindelijk? Precies, een beeldig want prima gerestaureerd meubel. Of geef haar een totaal gedemodeerd jasje. Daar maakt ze gegarandeerd een uniek en trendy zomerjack van.

6

Als je van een Aap houdt, besef dan dat hij of zij van je leven een tsunami zal maken die maar niet gaat liggen. Fasten your seatbelts!

7

Als de mannelijke Aap je wil binnendoen, zal hij je ervan weten te overtuigen dat je leven dankzij hem, heel opwindend zal worden. Wat juist is, zie hierboven. Uiteraard zijn je bedenkingen omtrent het soort opwinding dat je te wachten staat, volledig terecht. Als de vrouwelijke Aap jou wil strikken, zal ze vooral zwijgen, je adorerend en omfloerst aankijken en je zo nu en dan een zeer clevere vraag stellen. Intussen zal ze je een beetje uitdagen en je tegelijk de indruk geven dat je de intelligentste man van de hele planeet bent. En zo raak je vanzelf gevangen in haar web, waaruit ontsnappen schier onmogelijk is.

8

Ben jij de partner van een Aap? Besef dan dat je permanent beschikbaar moet zijn voor zijne of hare Hoogheid en dat je even permanent moet tonen hoe hard je hem of haar wel nodig hebt.

9

Komt het tussen jullie ooit tot een breuk? Probeer, indien mogelijk, vriendjes te blijven. Vergeet niet dat dit handig, superflexibel, intelligent en inventief wezen zowat elk denkbaar probleem opgelost krijgt. Hoe die oplossing er precies uit ziet is een andere zaak, maar ze komt er sowieso. Trommel hem of haar vervolgens ongegeneerd op in momenten van nood.

10

Als je denkt dat je Aapgezel niet doorheeft dat je hem/haar bedriegt, zit je fout. Apen zijn zo griezelig scherpzinnig dat niets aan hun aandacht (en radar) ontsnapt. Opgelet: Apie zal alle middelen inzetten om wraak te nemen. En zijn of haar wraak zal nietsontziend zijn.

Deel.

2 reacties

  1. Cora Vermeer on

    Ontzettend leuk die weetjes van de aap. Is het ook mogelijk om iets dergelijks voor de andere Chinese dierenriemtekens te maken?

  2. Dag Cora,

    Fijn dat je het leuk vindt :-). Elke maand geven we de weetjes van een nieuw dierenriemteken vrij, dus kom regelmatig terug!

    Groetjes,
    Happyvibes

Reageer