Als de Chinese en westerse zodiak fusioneren: de DRAAK-STIER

0

Als een Chinees dierenriemteken en een westers dierenriemteken verenigd worden in een persoon, ontstaat er een nieuwe energie. En daarover gaat deze bijdrage.

Omdat we ons in het jaar van de Draak bevinden, zal je in deze rubriek achtereenvolgens de 12 combinaties van de getalenteerde, sociabele Draak met een westerse metgezel vinden.

Laten we het ditmaal hebben over de fusie van de  vurige, actieve Draak en de praktisch denkende, bedachtzame Stier, want de maand mei valt grotendeels onder het teken van de Stier.

 

De combinatie DRAAK – STIER

Ben jij een Draak maar ook een Stier?  Weet dan dat dit wellicht één van de beste combi’s is om het pure Draakelement in een persoon ietwat af te remmen of tot bedaren te brengen. Voor zover dit mogelijk is. En om jou wat meer down to earth te maken. Daar zorgt de inbreng van de praktische,  realistische en deugdelijke Stier wel voor. Deze mix resulteert dus uiteindelijk veelal  in een productieve tandem. Maar intussen blijft de persoonlijkheid van een Draak-Stier wel complex en zorgt ze regelmatig voor verwarring. Zal de nuchtere kant de bovenhand halen of wordt het de impulsieve. Geen kat die het vooraf weet. Daarom staat hij of zij bij de één goed en bij de ander als dubieus aangeschreven.  Wat Draak-Stier overigens compleet worst zal wezen.

Toch bewonderen vriend en vijand de vaak verwaande Draak-Stier omdat hij of zij zoveel lef heeft. En omdat hij/zij dingen durft proberen waarvoor anderen achteruit deinzen of waaraan ze zelfs niet eens (kunnen of durven) denken.

De Draak-Stier is dus flexibel en avontuurlijk genoeg om verschillende opties uit te testen. Ook qua werk kan hij of zij van het één naar het ander springen. Het lijkt soms alsof ie alle kanten uit wilt. Omdat deze persoon niet snel zijn/haar draai vindt in het leven. En net als iedereen denkt: ‘dat wordt iemand ven ‘12 stielen en 13 ongelukken,’ komt ie warempel op zijn/haar poten terecht. Waarna Draak-Stier een activiteit op maat versiert en steeds hoger klimt op de sociale en professionele ladder. Deze mensen blijken ook vaklui te zijn in een zelf gekozen domein. Omdat ze dankzij het Stierelement de tijd nemen om hun aanpak, werkwijze en techniek te perfectioneren.  

De thuisbasis en het gezin blijven meestal belangrijk voor de Draak-Stier. Die doet er dan ook alles aan om de balans tussen privé- en beroepsleven te behouden. Draak-Stier houdt van zijn/ haar kinderen, wil er zijn voor hen en investeert tijd en aandacht in hen. Hij of zij zorgt er ook voor dat het gezin niets tekort komt op materieel gebied.  Want geld en materie staan immers in de top 3 van elke Draak-Stier. In ruil verlangt Draak- Stier dat de kinderen hem/haar trots maken en naar hem of haar opkijken. Indien niet, zit Draak-Stier hen achter de vodden.  

Draak-Stier is vasthoudend in de liefde. Van zodra de juiste man of vrouw voorbij komt, gooien zij er zich helemaal op. Ze zijn bovendien in staat om die liefde lang tot zeer lang vol te houden. Helaas zijn ze snel jaloers en eisen ze op hun beurt veel aandacht op van de partner. En dat kan niet iedereen zomaar opbrengen.

De vrouwelijke Draak-Stier houdt er lekker de spanning in wanneer ze een potentiële partner in het oog krijgt.  Uiteraard moet de man haar adoreren, naar haar opkijken en haar eeuwige trouw zweren. Ze moet ook voelen dat zij de touwtjes in handen heeft en dat ze zeker is van zijn goede bedoelingen. Indien niet, breekt er een fors onweer los.

De mannelijke Draak-Stier die een passende partner spot, gaat er meteen stevig en volhardend tegenaan. Op de rand van stalking soms. Maar omdat hij een graduaat behaalde in de afdeling sensualiteit en verleiden, haalt ie de vis doorgaans binnen. De mannelijke Draak-Stier engageert zich vaak reeds op jonge leeftijd om een gezin te stichten met een vaste partner. In dit engagement stopt hij veel liefde en tijd. Tot een scheiding of breuk zal het hier niet snel komen, als het van de Draak-Stier afhangt tenminste … 

Zie ook:  Stier  –    10 weetjes over de Draak

Deel.

Reageer