De Maagd en creativiteit

0

Creativiteit is belangrijk in het leven van ieder van ons.  Creativiteit die tot kunst, verbazing en schoonheid  leidt.  Maar evengoed het soort creativiteit dat steeds opnieuw oplossingsgericht werkt in verband met de voortdurende kleine en grote hindernissen in zowel ons privé- als beroepsleven. Lees hieronder hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met creativiteit. Want inderdaad, elk dierenriemteken bezit een bijhorende, aangeboren vorm van creativiteit.

 

MAAGD
Jouw creativiteit drukt zich doorgaans geheel en al uit via je grote, gerichte aandacht voor details. En voor de praktische aanpak en/of uitwerking ervan, Virgo. En dankzij die eigenschap kan je als het ware soms wonderen verrichten. Of toch bijna…

Dit kan je creativiteit belemmeren

Telkens er geen beroep wordt gedaan op je hulp en/of medeleven, is het alsof je ideeën opdrogen. Oefen daarom je brein en verbeelding en dat kan op verschillende manieren. Bewegen en sporten stimuleren het brein. Vind je sport maar niks? Geen nood, er zijn nog methoden die je fantasie kunnen aanzwengelen. Zowel in een park als in een station of op de trein, tram en bus kan je mensen bekijken. En je afvragen wat hun beroep en hobby’s zouden kunnen zijn. Zouden ze een partner hebben of niet, kinderen of niet… Ook effectief: naar een tentoonstelling gaan, er een kunstwerk uitkiezen en proberen er iets vertrouwds in te zien wat voor een band kan zorgen tussen jou en het werk. Zeker proberen, blijven volhouden. Je zal de verandering beetje bij beetje voelen.

Deel.

Reageer