DRAAK – RAM: als de Chinese en westerse dierenriem fusioneren

0

Als een Chinees en een westers dierenriemteken verenigd worden in een persoon, ontstaat er een nieuwe energie. En daarover gaat deze bijdrage.

Omdat we ons in het jaar van de Draak bevinden, zal je in deze rubriek achtereenvolgens de 12 combinaties van de getalenteerde, sociabele Draak met een westerse metgezel vinden.

Uiteraard beginnen we bij de tandem Draak en de doortastende Ram, want de maand april valt grotendeels onder het teken van de Ram.

 

De combinatie DRAAK – RAM 

Ben jij een Draak maar ook een Ram? Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Draak en Ram hebben zoveel gemeen dat ze zowaar samensmelten tot een amper te stuiten energiebom. Want hun gelijklopende krachten versterken elkaar tot in het kwadraat, en dit zowel in de goede als de minder goede richting. Deze verbazende mix van enthousiasme, ondernemingslust, wilskracht en een flinke snuif sluwheid (jawel), deinst voor (bijna) niets of niemand terug. De man of vrouw met deze combinatie heeft zeker nood aan actie en aan mensen om zich heen. Of tenminste aan veel uitdagingen. Sterker nog: hij/zij lééft gewoon voor het aangaan van uitdagingen. Want Draak-Ram moet altijd een doel voor ogen kunnen houden.

Dit soort mens mist wat relativerings- en nuanceringsvermogen en stormt meestal meteen af op het doel. Eerst doen, dan denken. Daarbij volgt hij/zij een rechte lijn en is zo goed als blind voor bestaande obstakels. Dat betekent concreet dat een Draak-Ram vaak het beoogde doel wel bereikt maar op een veel moeilijker manier dan strikt nodig was. Soms schiet hij of zij het doel zelfs voorbij. Maar geen probleem, want deze mens veert met de glimlach terug recht en stormt zo snel mogelijk op een volgende uitdaging af.

Draak-Ram is zelfverzekerd en wenst indruk te maken op anderen wat vaak ook gebeurt. Want hij of zij kan bijzonder charmant en charismatisch uit de hoek komen. Hij of zij wil gezien en gehoord worden. De ijdelheid moet gestreeld worden en alle bewieroking wordt dankbaar aanvaard. En dit laatste is toch wel de achillespees van deze combi.  Toch kan de begaafde Ram-Draak anderen voor het hoofd stoten omdat hij of zij zich soms lomp gedraagt of ondoordacht uitlaat over mensen, dingen of situaties. Maar het dient gezegd dat alles uiteindelijk wel altijd goed bedoeld wordt. Wat meebrengt dat men een Draak-Ram snel vergeeft.

Gezegend met zoveel vuur, charme en magnetisme kan het niet anders dan dat deze tandem levenslang gaat voor flirten, verleiden en indien mogelijk, het bed in manoeuvreren. Hij of zij blijft een jager. En natuurlijk houdt Ram-Draak van het gezin, maar hij/zij verlangt meer. Zoveel meer. Deze warmbloedige, energieke man of vrouw hunkert continu naar opwinding, vuurwerk, spanning en passie. Zelfs tot in het bejaardenhuis toe, want het innerlijk vuur raakt immers nooit volledig geblust.

Zowel de mannelijke als de vrouwelijke Draak-Ram verlangen een vaste partner die een meerwaarde betekent voor henzelf. Met andere woorden: een partner die het imago en dus de status van Draak-Ram nog meer glans geeft. Die meerwaarde kan zitten in fysieke schoonheid, rijkdom, een topfunctie, een indrukwekkend diploma,  bekendheid of in het uitblinken op één of ander vlak. De partner moet en zal hoe dan ook naar buiten toe een prima figuur slaan.

Als partner gebruikt de vrouwelijke Draak-Ram listigheid. Ze zet zich totaal in voor de man van haar keuze die meestal bezwijkt voor haar (aangeboren) bedrevenheid in bed. Ze betovert hem vervolgens met haar charme en lieftalligheid en met haar ‘zogezegde’ volgzaamheid en bewondering. Want in werkelijkheid heeft zij al die tijd de touwtjes stevig in handen en doet en krijgt ze precies wat zij wilt.  De competitie blijft, maar dat hebben maar weinig mannen door.

De mannelijke Draak-Ram echter houdt zeker van wat verwennerij in en uit bed. Maar teveel liefde en bezitsdrang van zijn partner doen hem naar adem happen en op de vlucht slaan. De Draak-Ram man verkiest sowieso een partner die op zijn niveau (of toch ongeveer) functioneert en dus met hem kan wedijveren. Als dit competitief element achterwege blijft, raakt deze man snel verveeld bij gebrek aan uitdaging en zoekt hij het elders. Indien de Draak-Ram wel zo’n vrouw vindt, dan kan hij er helemaal voor gaan en deze vrouw plus het gezin, toegewijd zijn en dat ook blijven. Een kleine, onbesuisde zijsprong links of rechts niet te na gesproken. De aard van het beestje, nietwaar?

Deel.

Reageer