DRAAK – TWEELINGEN: als de Chinese en westerse dierenriem fusioneren

0

Als een Chinees en een westers dierenriemteken verenigd worden in een persoon, ontstaat er een nieuwe energie. En daarover gaat deze bijdrage.

Omdat we ons in het jaar van de Draak bevinden, zal je in deze rubriek achtereenvolgens de 12 combinaties van de getalenteerde, sociabele Draak met een westerse metgezel vinden.

De volgende combi die aan zet is bestaat uit de Draak en de veranderlijke Tweelingen. Omdat de maand juli  grotendeels onder het teken van de Tweelingen valt.

 

De combinatie DRAAK  –  TWEELINGEN

Hier krijgen we te maken met een superflexibele, veelzijdige, intelligente en zelfs speelse energie bijgestaan door tonnen charme en een hoog showgehalte. Daarbovenop kan Draak-Tweelingen luid brullen als hij/zij merkt dat ie niet in het centrum van de aandacht  staat. Dan worden deze lieden nukkig of maken ze heibel om alsnog in de kijker te lopen. Onze actieve held/heldin is echter geen doener maar vooral iemand met heel veel ideeën (waaronder enkele steengoede). En die wenst Draak-Tweelingen natuurlijk te realiseren. Er wordt dus veelal enthousiast begonnen maar deze persoon mist vaak de lange adem die nodig is om ideeën in een concrete vorm te gieten. Gelukkig verrichten zijn of haar charisma en flair hier heuse wonderen. Dus worden er altijd door Gemini verbaal overdonderde believers / bewonderaars / groupies gevonden die zich voor de kar van Draak-Tweelingen laten spannen. Zij trekken die kar dan verder tot het einddoel bereikt wordt. Want in zijn of haar eentje raakt Draak-Tweelingen er meestal niet.

Onze polyvalente Draak-Tweelingen is van alle markten thuis dankzij het feit dat hij/zij razendsnel nieuwe info opzuigt en zich goed voelt in een gezelschap. Omdat Draak-Tweelingen snel verveeld is, kan hij/zij een soort job hopper worden. Omdat deze mens prima in staat is om zich snel in te werken (of in te lezen) in om het even welke baan of materie. En dit met een meer dan gemiddeld resultaat als gevolg. Want snugger is hij/zij wis en zeker. Maar hun betrouwbaarheid is aan de povere kant omdat een Draak-Tweelingen altijd met meerdere zaken tegelijk bezig is. Hij/zij past er vlot een mouw aan via het delegeren, iets wat hem of haar uitstekend lukt dankzij die warme charme en overtuigingskracht. Maar uiteindelijk blijkt steeds weer dat hij/zij niet echt een team player is en helaas meer afspraken vergeet dan goed is. Ook gaat Draak-Tweelingen zich na een tijdje te zelfzeker gedragen en ontdekken anderen dat ie nog amper groeit in de job. Omdat deze persoon geen diepgraver is.

Draak-Tweelingen overleeft het best in een baan waarin hij/zij voortdurend zichtbaar is voor veel mensen en er als een soort spilfiguur fungeert. Zoals vertegenwoordiger, barkeeper, verzekeringsagent, artsenbezoeker, arts, verzekeringsmakelaar, immo makelaar, barista, salesmanager, afgevaardigde.

Qua liefde werkt Draak-Tweelingen zich uit de naad om de partner te overtuigen van zijn/haar trouw. Wat maar deels lukt omdat deze geboren flirt het gekoketteer en gelonk maar niet kan laten. Iets wat de partner evenmin ontgaat. Dat betekent echter niet dat Draak-Tweelingen telkens ontrouw is. Want het spel en de verleiding staan hier voorop. Voor zijn of haar kinderen doet deze mens alles. En de kinderen hoeven niet eens hoge toppen te scheren want Draak-Tweelingen staat zoveel liever zelf in de schijnwerper.

De vrouwelijke Draak-Tweelingen kijkt uit naar een partner die haar openlijk aanbidt  en bewierookt om haar intelligentie, grapjes, uitstraling en totale persoonlijkheid.  Eens ze samen in het dagelijks leven belanden en/of zij van haar voetstuk dreigt te vallen, raakt ze zwaar teleurgesteld. En hoeft het allemaal niet meer voor haar. Ze heeft dan de neiging alles wat ze denkt nodig te hebben, buitenshuis te zoeken.

Mijnheer Draak-Tweelingen pakt het iets luchtiger aan. Hij is in staat om van de ene tintelende romance een ander pikant avontuur in te duiken, waarbij hij zijn partner telkens inpakt en bedwelmt via zijn uitstraling. Die losse toestanden kunnen soms wel een keer vaster worden. Dat is niet wat Draak-Tweelingen verlangt, waarna hij op een dag met de noorderzon verdwijnt. Tot hij het soort partner ontmoet waar hij echt naar op zoek is.  Maar zelfs dan blijft hij onveranderd geïnteresseerd in voorbij drijvende mooie exemplaren.

Deel.

Reageer