10 weetjes over de Draak

0

Wist je dat onze westerse dierenriemtekens een oosters equivalent hebben? Daarom volgt hier wat info over de Draak, het oosters dierenriemteken dat traditioneel gelinkt wordt aan de westerse Ram.

Hier volgen 10 bruikbare weetjes over de Draak:

1

Je herkent een Draak aan zijn/haar geestdrift, talent, durf, pioniersgeest, kracht en succes. Als een Draak ergens neerstrijkt, heeft iedereen dat gezien of gehoord. Zelfs de wat minder blitse of schuchtere Draken, bezitten bij nader toezien genoeg charisma om anderen vlotjes voor zich in te nemen. Een eigenschap die hen zeer van pas komt op het werk, zakelijk, amoureus en vriendschappelijk.

2

Draken moeten een doel hebben in het leven, een missie, een opdracht. Een doel dat ze doorgaans op eigen kracht bereiken. Want zij zijn stevige, efficiënte werkers die hun heilige missie nooit uit het oog verliezen. Ze laten zich niet snel uit het lood slaan, houden vol en gaan onvermoeibaar door.

3

De kracht van de machtige, mythische Draak straalt ook af op de wereldse variant en maakt hem/haar tot een zelfzekere leider met een aangeboren natuurlijke autoriteit die niemand onberoerd laat. En, die respect afdwingt bij zowel vriend als vijand. Dit alles op voorwaarde dat hij de nodige vrijheid krijgt.

4

Draken kunnen je omver praten, overrompelen via hun charme en ideeën en je daarna moeiteloos meesleuren in hun stoutste/wildste dromen en luidruchtigste uitspattingen. Fasten your seatbelts, please.

5

De meeste vrouwelijke en mannelijke Draken blijven er levenslang op los flirten. Kan ook moeilijk anders met zoveel aanbidders! De vrijpostige, sexy Draken zijn geen seksmaniakken. Het gaat hen vooral om het spel, de uitdaging, de tinteling, de jacht… Eens de prooi binnen, wordt ze al snel een stuk minder interessant. Tja…trouw zijn en blijven, vraagt heel veel wilskracht van elke Draak.

6

Wist je trouwens dat veel Draken er binnenin heilig van overtuigd zijn dat jij je o zo gelukkig mag prijzen dat zij/hij met jou het bed en het leven wil delen? Omdat ze zichzelf zien als het neusje van de zalm. Logisch dus voor hen dat hun partner nooit ontrouw kàn zijn. Zeg nou zelf…

7

De doorgaans beminnelijke Draak laat zich maar inpalmen door een sterke partner die zich wat mysterieus opstelt en liefst een tijdje “hard to get” speelt. Om een Draak te houden moet je als partner op tijd en stond flink wat tegengas kunnen geven. En ja, er mag gedonder van komen wat de Draak betreft. De liefde en de seks smaken daarna des te zoeter. Maar je moet hem of haar daarnaast ook openlijk bewonderen. Graag elke dag. Kan heel vermoeiend worden voor jou.

8

Komt het tot een breuk tussen jullie en is Draak de oorzaak? Hij/zij stelt voor vrienden te blijven.  Ben jij de oorzaak van de breuk? Dan verdwijnt de Draak voorgoed uit je leven. Snel en zonder tranen, natrappen of chantage.

9

De Draak heeft zeker fouten, maar je zal hem/haar nooit betrappen op bedrog of achterbaksheid. De Draak die altijd met open vizier strijdt, is vooral bezig met vooruit stormen om het gestelde doel te bereiken. Dat anderen hem of haar intussen via gekonkel en diverse ondermijningstechnieken in de rug en/of de flanken aanvallen, heeft onze Draak meestal slechts door als het te laat is.

10

Draken hebben een sterke eigen mening waar ze meestal niet van afwijken. Je zal met bijzonder steekhoudende argumenten moeten voor de pinnen komen vooraleer een Draak ooit van koers zal veranderen. Bovendien: wat anderen over hem of haar denken, zal de Draak compleet worst wezen.

 

Deel.

Reageer