10 weetjes over de Draak

0

Wist je dat onze westerse dierenriemtekens een oosters equivalent hebben? Daarom volgt hier wat info over de Draak, het oosters dierenriemteken dat traditioneel gelinkt wordt aan de westerse Ram.

Hier zijn 10 bruikbare weetjes over de Draak:

1

Je herkent een Draak aan zijn/haar geestdrift, talent, durf, pioniersgeest, kracht en succes. Als een Draak ergens neerstrijkt, heeft iedereen dat gezien of gehoord. Zelfs de wat minder blitse of schuchtere Draken, bezitten bij nader toezien genoeg charisma om anderen vlotjes voor zich in te nemen. Een eigenschap die hen zeer van pas komt op professioneel, amoureus en vriendschappelijk vlak.

2

Draken moeten een doel hebben in het leven, een missie, een opdracht. Dat doel bereiken ze doorgaans geheel op eigen kracht. Want Draken zijn stevige, efficiënte werkers die hun heilige missie nooit uit het oog verliezen. Ze laten zich niet snel uit het lood slaan,houden vol en gaan onvermoeibaar door.

3

De kracht van de machtige, mythische Draak straalt ook af op de wereldse Draak en maakt hem/haar tot een zelfverzekerde, geboren leider met een natuurlijke autoriteit die niemand onberoerd laat. En, die respect afdwingt bij zowel vriend als vijand.

4

Draken kunnen je omver praten, overrompelen met ideeën en je daarna moeiteloos meesleuren in hun enthousiasme, stoutste dromen en luidruchtige uitspattingen. Fasten your seatbelts, please.

5

De meeste vrouwelijke en mannelijke Draken blijven er levenslang op los flirten. Niet verwonderlijk overigens met zoveel aanbidders! Draken zijn geen seksmaniakken. Het gaat hen om het spel, de uitdaging, de tinteling, de jacht… Eens de prooi binnen, wordt ze al snel een stuk minder interessant. Tja…trouw zijn en blijven, vraagt heel veel wilskracht van een Draak.

6

Wist je trouwens dat veel Draken er diep binnenin heilig van overtuigd zijn dat jij je o zo gelukkig mag prijzen dat zij of hij met jou het bed wil delen? Zeg nou zelf…

7

De doorgaans beminnelijke Draak laat zich maar inpalmen door een sterke partner die zich voldoende mysterieus opstelt en liefst een tijdje “hard to get” speelt. Om een Draak te houden moet je als partner op tijd en stond flink wat tegengas kunnen geven. En ja, er mag gerust gedonder van komen, wat de Draak betreft. De liefde en de seks smaken daarna des te zoeter.

8

De Draak heeft zeker fouten, maar je kan hem of haar nooit beschuldigen van achterbaksheid of bedrog. Onze Draak die altijd met open vizier strijdt, is vooral bezig met vooruit stormen teneinde het gestelde doel te bereiken. Dat anderen hem/haar intussen via gekonkel en diverse ondermijningstechnieken in de rug en/of de flanken aanvallen, heeft de Draak meestal slechts door als het te laat is.

9

Draken zullen professioneel maar optimaal presteren indien ze de nodige vrijheid krijgen. Hij/zij ambieert bovendien een plaats aan de top, niet in de middenmoot.

10

Draken hebben een sterke eigen mening waar ze meestal niet van afwijken. Je zal met bijzonder steekhoudende argumenten moeten voor de pinnen komen vooraleer een Draak ooit van koers zal veranderen. Bovendien: wat anderen over hem of haar denken, zal de Draak compleet worst wezen.

Deel.