10 weetjes over het Paard

0

Wist je dat onze westerse dierenriemtekens een oosters equivalent hebben? Daarom volgt hier wat info over het Paard, het oosters dierenriemteken dat traditioneel gelinkt wordt aan het westers dierenriemteken Tweelingen.

Hier zijn 10 dingen die je wellicht nog niet wist over het Paard

1

Het geestelijk en lichamelijk lenig Paard kan hopen drama verkopen. Het is verder ook intelligent, ongeduldig, veelzijdig, handig, verbaal sterk en van alle markten thuis. Paarden weten van aanpakken en kunnen werken als een… Paard. Ook dat nog, inderdaad.

2

Paarden kennen geen angst en zijn overmoedig. Ze nemen risico’s en weigeren naar goede raad te luisteren. Ze doen alles zoveel liever op hun manier. Bovendien kunnen ze prima 2 en zelfs 3 dingen tegelijk doen.

3

Paarden zijn eerlijk of… dat denken ze tenminste. In werkelijkheid kan elk Paard tijdens eender welk gesprek spontaan op hol slaan. Uit puur enthousiasme. Waarna hij/zij je een geheel eigen versie van de feiten opdist.

4

Paarden laten zich thuis of op het werk, niet bevelen en/of opsluiten tussen vier muren. Ze moeten kunnen uitbreken, alle kanten opdraven en de wijde wereld in galopperen. Vrije en zelfstandige beroepen en jobs die veel vrijheid en afwisseling garanderen, passen daarom zo goed in hun straatje.

5

Het stijlvol, zwierig Paard is niet direct een toonbeeld van trouw omdat passie hier de brandstof is. Passie die vaak even snel verdampt als ze is opgelaaid.

6

De vrouw die het met een Paard aanlegt, moet haar man blijven verrassen. En hem het gevoel geven dat hij vrij is én de baas. Intussen kan zij achter zijn rug om, gewoon stilletjes haar ding doet. Want onze egocentrische hengst heeft het zo druk met zichzelf en zijn vele plannen, dat hij het niet eens zal merken.

7

Merries zijn, net als hengsten overigens, op zichzelf gericht. Opgelet: onder haar fris en meisjesachtig uiterlijk, verbergt de merrie een vlijmscherpe geest. De pittige, schrandere Paardvrouw verkiest rijpere, intelligente mannen waar ze wat kan van opsteken. En, die bovendien meer begrip opbrengen voor haar wispelturige aard. De man die een Paardvrouw aan het lachen kan brengen, is ook de man die haar (misschien) ooit zal kunnen temmen.

8

Wil je een Paard verleiden? Laat dan scheepsladingen aandacht aanrukken. Het Paard dat een megagroot ego heeft, wil gezien en gehoord worden. Bouw ook voldoende surprises en onzekerheid in. Geef jouw hengst of merrie gerust een koekje van eigen deeg. Dat houdt de relatie lekker spannend…

9

Het Paard, dat gedreven wordt door een sterke mannelijke energie, ligt vrij goed in de markt middels zijn/haar gevatheid, originaliteit en humor. Humor die vaak ten koste gaat van anderen. Een detail waar het veelal emotioneel onvolwassen Paard maar zelden van wakker ligt.

10

In het Vuurpaard tenslotte, worden de teugelloze passies van het modale Paard vermenigvuldigd. Dit Paard is zo krachtig dat het alles op zijn weg kan vertrappelen of…grootse dingen kan realiseren. Vuurpaarden worden maar om de 60 jaar geboren. Het laatste Vuurpaard jaar was 1966 en het volgende komt er pas aan in 2026. De bekende, onvermoeibare Britse topchef Gordon Ramsay is een volbloed Vuurpaard en opende intussen al zijn 58ste restaurant. Met de nodige ups en downs evenwel, zoals het een echt Paard betaamt.

Deel.

Reageer