De Steenbok en het beroepsleven

0

Hieronder lees je meer omtrent de professionele kwaliteiten ( + en -) van de Steenbok en over de daarbij horende beroepen. Onderstaande schets is uiteraard niet volledig, maar vormt wel een goede leidraad.

STEENBOK ( 22 december – 20 januari )

Jij bent ambitieus, koppig, introvert, realistisch, rigide, sober, beheerst en voorzichtig, Steenbok. En ook geduldig en sluw. Dus denk je op lange termijn. Je werkt keihard en maakt lange dagen omdat niets jou teveel is om de top van jouw keuze te bereiken. Je bent wellicht de hardste zwoeger van de zodiak. Als onvermoeibare vechter, mik je meestal hoog. Mensen bedonderen is niet jouw stijl, maar wraak nemen doe je wel. Je bent intelligent en je kan grappig uit de hoek komen. Geen dijenkletsers voor jou maar wel fijne, droge humor en geslaagde imitaties. Je houdt van conventies en tradities. Je bent een solist en hebt genoeg aan jezelf om tot een  goed professioneel resultaat te komen.

Opgelet: je bedoelt het goed maar je mist vaak de nodige flexibiliteit en sociale vaardigheid om vruchtbare relaties uit te bouwen. Daarom ligt teamwork je niet echt. Om dezelfde reden krijg jij als geboren werkpaard, niet altijd de haver die je zo hard verdient.

Deze beroepen kunnen je aantrekken

Alles waar orde, precisie, cijfers, routine, alleen werken, specialisatie, veel plichtsbesef en/of een directe link met de materie aan te pas komen.  Ook alles waar stevig management aan vastzit en eenzame, veeleisende beroepen aan de top.

Mijnwerker –  boswachter –  nachtwaker – bouwvakker – aannemer – metser.

Architect –  ingenieur – landbouwingenieur – landschapsbeheerder – vastgoed ontwikkelaar – landmeter – taxateur.

Asceet –  kloosterling – abt/abdis.

Leraar – Wetenschappelijk onderzoeker –  archivaris –  computerprogrammeur – wiskundige – wetenschapper – bibliothecaris.

Bankier – econoom – boekhouder – beleggingsadviseur – financiële planner.

Directeur van of medewerker in een museum – antiquair – brocanteur.

Stand-up comedian – zanger/muzikant.

Professionele organisator –  (top)manager – (top)industrieel –  deskundig raadgever – hoge verantwoordelijke functies in de domeinen financiën/research/wetenschap en geneeskunde(chirurgie).

Hier vind je bijkomende info over Steenbok mannen en vrouwen:  https://www.happyvibes.be/astrologie/sterrenbeeld/steenbok/

 

Deel.

Reageer