10 weetjes over de Tijger

0

Wist je dat onze westerse dierenriemtekens een oosters equivalent hebben? Daarom volgt hier wat info over de Tijger, het oosters dierenriemteken dat traditioneel gelinkt wordt aan het westers dierenriemteken Waterman.

Hier zijn 10 bruikbare weetjes over de Tijger:

1

De eigengereide, dynamische Tijger houdt vooral van wat uit zijn koker komt. Hij heeft er een bloedhekel aan om bevelen van anderen op te volgen. Hij/zij is daarom vaak actief in een leidende functie, een machtspositie of als zelfstandige.

2

Onze idealistische, geëngageerde maar vrij roekeloze Tijger is een vechtersbaas die het liefst te vuur en te zwaard onrecht bestrijdt. Levenslang nog wel.

3

Tijgers verleiden is simpel.

  • Overtuig Tijger ervan dat hij/zij in een relatie met jou zijn/haar vrijheid kan bewaren.
  • Probeer intelligent over te komen en sta altijd paraat om met Tijger van gedachten te wisselen over de vele scheve toestanden in de wereld en hoe die recht te trekken. Ben je slecht in discussies? Geen nood. Beluister dan vol adoratie de welbespraakte Tijger. Ook dat werkt uitstekend!

4

Een Tijger geeft zich altijd 100% (zelfs 125%, indien mogelijk) in de liefde, voor een zaak of ideaal of op het werk. Maar al die goedbedoelde moeite en inzet kunnen ook op niets uitlopen. Meestal door grote impulsiviteit plus de afwezigheid van een nuchtere kijk op de zaak. In dit geval dient Tijgertje teder getroost en uitgebreid bevestigd te worden.

5

Zie de trotse Tijger nooit over het hoofd. En hou hem/haar nooit voor de gek. Nooit! Besef dat zelfrelativering niet tot het basispakket van dit beestje behoort. Daarvoor is zijn/haar ego te gigantisch en moet het te vaak gestreeld worden via hopen bewondering. Voelt hij/zij zich vernederd door jou? Verwacht je dan aan het ergste want zijn of haar wraak zal zoet zijn.

6

De liefde is voor de passionele Tijger een heuse uitdaging, een spannend spel. Tijgers, ook die in een vaste band, laten zich maar wat graag verleiden door al het moois dat voortdurend aan hun altijd ronddwalend oog voorbijtrekt. Meerdere relatiebreuken behoren dus tot de realiteit omdat liefdesperikelen nooit veraf zijn.

7

Wist je dat de vaste partner van een Tijger zelden op de hoogte is van de escapades van Tijger? Omdat Tijgers perfect weten hoe ongezien een prooi te besluipen en binnen te halen. En om, eens voldaan en na een recupererende pauze, stiekem weer op jacht te gaan naar een kersvers en mals hapje.

8

Tijgertje zelf is jaloers en bezitterig ten aanzien van de partner. Indien de Tijger onraad ruikt, lokt ie terstond een hoogoplopende ruzie uit. Want zowel de partner als de rest van het gezin moeten nu eenmaal naar de pijpen van de Tijger dansen, anders gaat het hier goed fout.

9

Een Tijger op zijn best is een succesvolle, moedige en doelgerichte leider. En daarnaast is hij gul, menslievend en warmhartig. Op zijn smalst is hij of zij een ongeleid projectiel. Of een veeleisende, onvoorspelbare egotripper die daardoor anderen en het goede in het leven, afstoot.

10

De soepele, charismatische Tijgers zijn ijdel en houden bijgevolg van decorum. Ze besteden zorg aan hun verschijning, waarbij moeite noch kosten gespaard worden.

Deel.

Reageer