Hoe matcht de Draak met de 12 Chinese dierenriemtekens?

0

Hoe goed matchen jullie volgens de Chinese astrologie? 

Elders op Happyvibes kan je lezen hoe (goed of bedenkelijk) jullie matchen volgens de westerse astrologie.  Als je vindt dat er maar weinig van klopt, check dan even hoe jullie matchen volgens de Chinese astrologie. Want die bekijkt relaties dan weer vanuit een andere hoek. En werkt dus aanvullend en corrigerend.

Omdat we ons in het jaar van de Draak bevinden, is het logisch om het hieronder te hebben over de liefdesrelatie van de Draak met de 12  tekens van de Chinese zodiak.

Jij bent een Draak en zo evolueert je contact met een:

Rat: supermatch die liefde en voorspoed belooft. Onze toch ook sprankelende Rat laat de machtige Draak immers met plezier in de schijnwerpers staan. Omdat de sterke, charismatische Draak de verantwoordelijkheid op zich neemt en Ratje aldus ontlast. De Rat kan voortaan rustig ademhalen, bekomen van de ratrace en meer genieten van het leven. Laat die koninklijke Draak nooit meer los, Rat. Valkuil: Rat die overigens echt wel van wanten weet tussen de lakens, kan toch afknappen op de tomeloze seksuele energie van Draak. De zaak eerlijk bepraten, doet hier wonderen.

Os: niet zo best. Jullie ego’s en doelstellingen botsen frontaal en frequent. De gulzige Draak wil immers schitteren en bewonderd worden (wat Os ijdelheid noemt), geld uitgeven en volop genieten (wat Os spilzucht noemt), spannende seks beleven met Os én met anderen (wat Os ontrouw noemt). Jullie denken  duidelijk anders over de dingen en willen allebei niet veranderen. Handen af van elkaar dus, tenzij…Os bereid is tot een open relatie en Draakje toestaat met anderen seksueel te experimenteren. Mamma mia…  Deze tandem werkt prima in zaken, maar privé blijft het een moeilijk verhaal.

Tijger: levenslange garantie. Kan zeker werken als jullie het nodige van elkaar verdragen. Jullie bewonderen elkaars kracht, dynamisme en moed. Maar er zijn ook de constante kleine en grotere machtsconflicten die de band kunnen uithollen. Dat Draak en Tijger een sterk, charismatisch paar vormen is overduidelijk. Net daarom vertoeven mensen zo graag in jullie energie. Maar wat jullie echt bindt, is seks. Bijna geen enkel stel is zo passioneel en heeft zo vaak rauwe, stomende seks als jullie. Want zoveel vuur levert telkens opnieuw een uitslaande brand op. Have fun, luitjes…

Kat: niet evident. Draak moet naar buiten om gezien te worden en een publiek te bespelen. Heeft ie echt nodig om zich goed te voelen. Draak bezit immers een hoog showgehalte en is dus alles wat Kat niet is. Kat sluipt zoveel liever ongezien door het leven. Terwijl ze vredig haar pootjes likt en intussen Draak bekijkt die alweer bijna flikkert als een kerstboom, denkt ze schamper: uitslover!  Kat zit dus vaak thuis omdat toch iemand er de boel draaiend moet houden. Maar raakt Draak in de problemen? Dan verschaft Kat toch wijze raad omdat Poes beseft dat hoge bomen veel wind vangen.

Draak: te mijden. Jullie kunnen wederzijds vurig verliefd worden en elkaar in bed in lichterlaaie (of meer) zetten. Dit alles natuurlijk begeleid van toeters en bellen. En bij de opwindende goedmaakseks bewonderen jullie elkaars brute kracht en lange adem. Maar vroeg of laat moeten zelfs twee machtige Draken zich buigen over de vele facetten van het dagelijks leven. En daar duiken plots allerlei egoconflicten op die de band zelfs op korte termijn kunnen ontwrichten. Want elk van jullie wil het laatste woord hebben. Zorg er zeker voor allebei professioneel bezig te blijven en regel de juiste huishulp.

Slang: 3 sterren. Omdat jullie, hoewel zo verschillend, het beste in elkaar naar boven halen. Over de seks kunnen we kort zijn. Het bed begeeft het bijna telkens de vurige, enorme kracht van de Draak versmelt met de intense erotiek van de Slang. De slimme Slang ondermijnt echter nooit het grote ego van de Draak en valt Draak nimmer frontaal aan. En Draak is maar wat fier op zijn elegante, sexy partner waarmee hij/zij overal kan pronken. Draak verwent en beschermt Slang, die dit superzalig vindt. Ze laat Draakje ook rustig met geld gooien, want beiden zijn dol op luxe en comfort, nietwaar?

Paard: leefbaar.  Jullie vormen een goed team indien jullie gezamenlijke doelen of belangen hebben. Omdat jullie dezelfde drive bezitten en voor niets of niemand bang zijn. Als samenwonend koppel daarentegen, ligt de zaak anders. In bed zit het veelal snor. Maar Draak ziet alles groot en is niet van plan huissloofje te spelen. No way!  En Paard evenmin want die moet gewoon naar buiten omdat daar zoveel interessants te beleven valt. Wie, ja wie, zal er dan voor het dagdagelijkse zorgen? Een betaalde hulp natuurlijk. Het is dus wenselijk dat er genoeg geld binnenstroomt. Zo niet, begint de miserie.

Geit: geen topper.  De sterke, dominante Draak speelt met verve de rol van redder in nood en steunpilaar. Net wat de modale Geit nodig heeft. Maar voor wat, hoort wat.  En daarom snakt de Draak naar een woord van dank of nog beter: naar wat bewieroking. En dat vertikt de mekkerende Geit. Ook vindt Geit het niet leuk dat Draak graag buitenshuis in de schijnwerper staat.  Geit heeft immers veel aandacht nodig, en Draak is niet van plan hem/haar dat te geven. In bed lukt het beter. Maar Geit weigert ook hier moeite te doen en laat zich dus gewillig verleiden door de actieve Draak.

Aap: we have a winner!  Jullie zijn een erg werelds, graag gezien paar dat vooruit wilt in het leven en daar samen prima in slaagt. Jullie hebben veel sociale contacten die jullie regelmatig zien thuis, bij anderen thuis, op bijeenkomsten of evenementen. Jullie voelen elkaar vooral mentaal-emotioneel aan. Draak krijgt nooit genoeg van de buitelingen van de lepe, handige en onvoorspelbare Aap.  Apie kijkt verbaasd toe hoe de sterke, schitterende Draak anderen bespeelt. Waarna Aap de Draak enthousiast bewierookt. Weet dat veel mensen maar wat graag in jullie schoenen zouden staan.

Haan: gaat wel! Seksueel is deze band niet je dat. Omdat Draak altijd zin heeft, terwijl Haan enkel zin heeft als hij/zij in de juiste mood verkeert. Maar jullie begrijpen en respecteren elkaar, zeggen waar het op staat en komen graag onder de mensen. De kritische Haan heeft over alles een mening die hij/zij onvermoeibaar uitkraait. En  toch laat Haan het echte glamourwerk graag over aan de Draak die deze klus met zwier klaart. Haan moet er wel voor zorgen zich niet te vaak kritisch uit te laten over de Draak. Want zelfs het incasseringsvermogen van de machtige Draak kent uiteindelijk grenzen.

Hond: mismatch. Als water en vuur zijn jullie. Tevens ontbreekt hier een bindmiddel zoals seks. Het vuur, geweld en drama van de Draak in bed voldoen de tedere Hond niet. En omgekeerd. Ook is de Draak te oppervlakkig voor de Hond die dieper op de dingen des levens ingaat. Hond helpt anderen, Draak helpt vooral zichzelf. De Draak lokt ruzies en scènes uit om de boel op te leuken terwijl Hond zich afvraagt waar al die heibel goed voor is. Dit alles spreekt het slechtste in Hond aan die weigert om het ego van de Draak te strelen. Waarna de Draak luid lacht om de angsten van Hondje. Tja…

Varken: kan lukken! De Draak zoekt iemand die zijn ego streelt, zich wil laten domineren en zijn of haar advies opvolgt. Het goedig, gewillig Zwijn vormt dus de gedroomde partner. Draak neemt de risico’s, terwijl Big naar de partner opkijkt en hem/haar steunt. Bovendien is Zwijntje vergevingsgezind telkens Draak zijn of haar vrijheid heeft misbruikt. Ook houden beiden van luxe en een gerieflijke thuis waar veel en lekker kan gegeten, gekletst en gesekst worden. Maar Draak kan zijn directe stijl  in bed beter eerst wat bijschaven. Want de sensuele Big is en blijft een geboren romanticus.

Aanvullend: blijft je vakantieliefde duren?

 

 

 

Deel.

Reageer