Hoe spiritueel zijn de 12 dierenriemtekens?

0

“Spiritualiteit” is vaak een rekbaar, hol of zelfs belachelijk begrip voor de één, maar daarentegen wel degelijk een realiteit voor de ander. En toch is elke mens op één of andere manier spiritueel.  In het Van Dale woordenboek wordt spiritualiteit omschreven als “openstaand voor alles wat met religie en metafysica ( = bovennatuurlijke krachten) te maken heeft”.  Het gaat hier dus over geestelijke zaken plus de persoonlijke beleving of innerlijke ervaring ervan.

Het ene dierenriemteken is meer spiritueel georiënteerd dan het andere volgens astrologische kenners.  Lees hieronder wat het spiritualiteitsgehalte of het ontwakingspercentage is van de 12 zodiak tekens.

 

RAM

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt ongeveer 20%

Als teken dat staat voor actie en dingen daadwerkelijk doen, kan je met volle inzet en ook belangeloos anderen helpen.  Maar meestal gaat het niet verder dan het feit dat jou dit een gevoel van voldoening geeft.

Jij gelooft vooral  in helden van vlees en bloed en in moedige, vurige mensen die de drive en de durf bezitten om te doen wat er moet gedaan worden.

 

STIER

Jo spiritualiteitsscore bedraagt circa 60%

Voor jou is spiritualiteit een kwestie van traditie. Je hebt meestal respect voor de religie waarin je werd grootgebracht. En dat geloof blijf je meestal ook trouw.  Jij gelooft op een conventionele manier en stelt je daar weinig tot geen vragen bij.  Ook interesseer jij je niet voor andere overtuigingen of religies.

Maar diep binnenin ben je wel een echte heiden die vooral gelooft in de kracht van de natuur en van moeder aarde.

 

TWEELINGEN

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt om en bij 60%

Jouw spiritualiteit vloeit voort uit je behoefte aan kennis. Via je intellectuele nieuwsgierigheid verken je verschillende spirituele paden, zonder er echter dieper op in te gaan. Jammer, want net die verdieping zou je hier karmische winst kunnen opleveren.

Je zou wel eens in engelen of andere etherische energievormen kunnen geloven. Omdat hun vleugels en/of snelle manier van communiceren verwant zijn aan jouw vlinderachtige manier van denken.

 

KREEFT

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt plusminus 80%

Kreeften hebben doorgaans een rijk innerlijk leven waarbij ze aan introspectie en reflectie doen. Je gaat dus ook vaak in dialoog met jezelf. En zonder het goed te beseffen, tillen die innerlijke monologen je sowieso naar een hoger bewustzijn.

Als een overwegend conventioneel type geloof je in God als vaderfiguur en in de maagd Maria als moederfiguur.

 

LEEUW

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt rond de 20%

Inderdaad, Leo. Je bent zodanig gefocust op je ego en imago dat je enkel bereid bent iets te geloven dat je voordelen oplevert onder de vorm van meer aanzien, gezag of charisma.

Een Leeuw gelooft vooral in zichzelf. En daarmee is het belangrijkste gezegd.

 

MAAGD

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt circa 40%

Jij bent een nuchtere, rationele en kritische denker, Maagd. Analytisch ook. Voor jou is geloof annex spiritualiteit, materie voor priesters en theologen. Maar je maakt jezelf graag nuttig en je engageert je voor vrijwilligerswerk wat jou hopelijk een plaatsje in de hemel garandeert. Indien de hemel bestaat, wel te verstaan.

Jij gelooft vooral in praktische dingen die je van nut kunnen zijn in je dagelijks leven.

 

WEEGSCHAAL

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt ongeveer 60%

In de voortdurende zoektocht naar harmonie stuit je vroeg of laat op spiritualiteit. Yoga en alle disciplines die je in staat stellen om meer innerlijke balans te bereiken, spreken je aan.

Als Libra hang je een religie meer aan uit sociale eensgezindheid dan uit innerlijke overtuiging. Dat weerhoudt je er echter niet van om te blijven geloven in menselijke waarden zoals rechtvaardigheid en eerlijkheid.

 

SCHORPIOEN

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt om en bij 90%

Als er ook maar iemand is die op zoek gaat naar de werkelijkheid achter het zichtbare, dan ben jij het wel, Scorpio. Maar je aangeboren geslotenheid, geheimzinnigheid en wantrouwen kunnen het ware pad naar geluk verduisteren of zelfs blokkeren. Onderzoeken en experimenteren is prima, maar gelukkig zijn is nog beter!

Jij gelooft in de kracht van de geest en je hebt een uitgesproken voorliefde voor esoterie. Vermijd zeker extremen.

 

BOOGSCHUTTER

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt ongeveer 90%

Samen met Vissen ben jij het meest religieus georiënteerde teken van de zodiak. Voor jou gaan spiritualiteit en filosofie trouwens hand in hand. Naarmate je leeftijd en ervaring toenemen, word je steeds wijzer. Ook omdat jij je innerlijk vuur steeds beter beheerst.

Een Schutter gelooft in soefisme, boeddhisme, oosterse mystiek en mystiek in het  algemeen. Maar kijk uit voor dogmatisme.

 

STEENBOK

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt plusminus 70%

Jij bent ongetwijfeld dé asceet van de dierenriem. Je uitgesproken voorliefde voor inspanning en eenzaamheid vloeit voort uit de wijsheid die je ziel verheft, en dit vaak zonder dat je er erg in hebt.

Als Steenbok geloof je in hard werken op basis van inspanningen die enkel jij kan leveren.

 

WATERMAN

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt ongeveer  70%

Jij staat symbool voor het zich op gang trekkende Watermantijdperk. En voor de ontelbare vernieuwingen op alle vlakken die daarmee gepaard gaan. Het is je aard om je bewustzijn te openen en te verruimen.

Jij gelooft vanzelf in een betere toekomst en in vrijheid, gelijkheid en broederschap.

 

VISSEN

Jouw spiritualiteitsscore bedraagt doorgaans 100%

Jij bent dé mysticus van de dierenriem.  Als sensitief, empathisch en sterk intuïtief wezen, heb je een uitstekende aanleg voor spiritualiteit.

Jij gelooft vooral in (elkaar) liefhebben. Verder ben je daarnaast bijgelovig waardoor je vaak in alles gelooft wat je troost kan brengen. Opgelet: laat je geen knollen voor citroenen verkopen want meer dan eens ben je gewoon te goedgelovig.

Deel.

Reageer