Is je kind of kleinkind een STIER?

0

Is je kind of kleinkind een STIER?

 

Het sensueel Stier kind moet de eerste jaren in het oog gehouden worden. Omdat het altijd aan het proeven, betasten en ruiken is. Het stopt daarbij vaak allerlei zaken in de mond. Of het ruikt aan dingen waaraan het niet hoort te ruiken. Het heeft een sterke afkeer van bepaalde smaken en geuren en daar kan niemand verandering in brengen. Dit kind eet traag en genietend en sabbelt vol overgave op zijn/haar duim, fopspeen of lievelingsknuffel/deken. Stier kinderen zijn goede slapers en stevige eters.

Stiertje heeft eigen overtuigingen en houdt er koppig aan vast. Flexibiliteit is niet zijn/haar sterkste kant. Dat is ook merkbaar in het dagelijks leven waarbij het vooral gedijt op regelmaat en vaste gewoonten. Verandert er toch één en ander? Dan raakt het meteen uit zijn of haar ritme en doet er een tijd over om opnieuw in balans te raken.

Op school is dit kind rustig en gehoorzaam. Dit is geen rebel. Leerstof opnemen gaat vaak langzaam. Maar eens die geabsorbeerd is, zit ze o zo stevig in het koppie van de kleine/jonge Stier. Dit kind werkt opdrachten (en klusjes) netjes af en doet dit traag maar grondig. Stieren houden van de natuur, het buitenleven en hebben groene vingers. Is het kind overstuur? Zijn/haar favoriete snack of muziekje pept het zo weer op.

Als het even kan, geef dit kind dan een eigen plek of kamer. Het zal zijn territorium bewaken en er wellicht aan het verzamelen slaan. Omdat het houdt van materie. Ziet je kleine of jonge Stier iets niet zitten? Dan kan jij hem/haar niet op andere gedachten brengen. Waarna jij meestal, uitgeput, de handdoek in de ring zult gooien.

 

Hoe ga jij het best met je Stier kind om?

Om zijn/haar koppigheid te temperen

Dit is een moeilijk punt, weet je. Het is beter te leren leven met de koppigheid van je kind. Omdat veranderen niet in zijn/haar aard gebakken zit. Het beste is om je niet kwaad te maken. Probeer bepaalde zaken evenmin op te dringen aan je Stier kind.  Stiertjes zijn meestal rustig, maar als de maat vol is, kunnen ze zware driftbuien en woedeaanvallen krijgen. En daarmee raakt niemand ook maar een stap verder. Integendeel zelfs. Rustig aan dus en op je tanden bijten, dan breekt het lijntje niet…

Om de aangeboren hebberigheid en bewaardrang in te dijken.

Stiertje houdt van het materiële, dus van tastbare zaken en hebbedingetjes. Die kan het Stier kind gaan verzamelen. Dat betekent ook dat dit kind vaak moeite heeft met het wegdoen van het overbodige. Ook deelt Stiertje niet zo graag. Hij/zij omringt zich liever met spulletjes. En zo wordt de eigen plek dikwijls te rommelig om aan te zien. Netheid  staat immers niet in de top 5 van de jonge Stier. Je zal samen met dit kind het teveel aan materie moeten aanpakken en het leren om prioriteiten te stellen. Je kan immers niet alles bewaren! En er moet orde zijn, Maar dit wordt een moeilijke klus. Sterkte!

Om zijn of haar sociaal leven te verbeteren

Kleine/jonge Stieren zijn vooral bezig met alles wat  kan geproefd, beluisterd, betast en geroken worden. Relaties uitbouwen zijn niet direct hun grootste ambitie. Zo komt het dat dit vrij rustig en vriendelijk kind toch niet zoveel vriendjes heeft. Neem het dus zo vaak als mogelijk mee naar vrienden en familie met kinderen. Of nodig een dergelijk gezin regelmatig bij je thuis uit. Maak verjaardagsfeestjes van jouw Stiertje extra leuk, zodat je kind bij de uitgenodigde klasgenootjes extra in beeld komt. Ook het proberen waard doe het op zang-, dans- of muziekles.

Probeer dergelijke uitspraken te beperken

Ben je nu alweer aan het eten?

Vooruit, een beetje sneller. Ik heb niet de hele dag tijd…

Stop met alles te bewaren of ik gooi het allemaal weg.

 

Meer over de Stier vind je hier: Stier   –   De Stier en het beroepsleven   –   De schaduwkant van het dierenriemteken Stier

Deel.

Reageer