Is jouw kind of kleinkind een Tweelingen?

0

Ook kinderen beantwoorden qua gedrag vaak aan de kenmerken van hun dierenriemteken. Daarover vind je hieronder wat meer info die je misschien een andere kijk op de zaak kan geven. En die je aanpak als opvoeder ietwat kan beïnvloeden. Maar 1 ding staat als een paal boven water: het overgrote deel van alle kinderen kampt met angsten. En hierin verschillen ze maar weinig van volwassenen. Die angsten kunnen echter verschillen naargelang het sterrenbeeld waaronder ze geboren zijn.

 

Is jouw kind of kleinkind een Tweelingen? (21 mei – 21 juni)

Tweelingen is het teken bij uitstek van de onvolwassenheid maar gek genoeg liggen Gemini kinderen vaak voor op hun leeftijdgenoten. Dat komt natuurlijk op rekening van hun intelligentie, listigheid en handigheid. Zo hebben zij, dankzij hun snelle geest al vroeg relatiemechanismen door. Ze interesseren zich eveneens voor andere soorten mechanismen en ze gebruiken al die kennis, reken maar! Ook praat het Gemini kind graag met volwassenen die het tegelijk bestookt met vragen.

Deze kinderen nemen snel op wat hun gezegd en aangeleerd wordt. Het Gemini kind spijkert zichzelf vlot bij in zelfgekozen domeinen. Op school zijn er geen grote problemen, want hij of zij heeft al aan een half woord genoeg om de hele zin te snappen.

Helaas heeft het Tweelingen kind het moeilijk met lang stil zitten, zijn/haar mond houden en zich concentreren. Het moet zijn fysieke en intellectuele energie en handigheid nu eenmaal voortdurend ergens kwijt. Bovendien zoekt hij of zij steeds contact. De angst alleen te zijn of niet meer te kunnen bewegen, zit hier diep.

Zijn of haar sociabele, grappige en speelse kant evenals het feit dat hij zichzelf en anderen graag amuseert, bezorgen het Tweelingen kind veel schooljaren lang, een stevige populariteit. Ook thuis is dit aangenaam, zorgeloos lijkend en opgewekt kind, doorgaans makkelijk in de omgang.

Hoe ga jij het best met je Tweelingenkind om?

Om zijn hyperactiviteit te kalmeren

Ja, je kind kan best een aanpak gebruiken die het tot rust brengt. En daarbij kan jij als opvoeder helpen als volgt. Bied het kind een kalme en geruststellende omgeving aan. Maak een goed uitgekiend uurrooster op gevuld met gevarieerde en korte activiteiten en opdrachten. Investeer ook in kleine maar bestudeerde rituelen. Dit alles zal je Gemini kind helpen om zijn/haar teveel aan energie te kanaliseren.

Om zijn/haar angsten te bedwingen

Als het kind met vragen komt aandraven, neem het dan ernstig en geef een duidelijk antwoord. Verkeert je Gemini kind in een verhoogde staat van ongerustheid? Doe samen  kalmerende ademhalingsoefeningen. Dat zal tevens zijn/haar concentratievermogen bevorderen. Of zet zijn of haar lievelingsfilm op, liefst van het komische genre. Dit zal ontspannend werken en de angst tijdelijk laten verdampen.

Om zijn/haar intellect en handigheid te stimuleren

Geef hem of haar spelletjes om mentaal op te kauwen. Denk hierbij aan raadsels, puzzels, een getallenkubus en verder denk- en handigheidsspelletjes allerhande. Dit alles zal zijn of haar aandacht opeisen en versterken en dus de concentratie verbeteren. Vergeet ook het manuele niet en geef hem of haar een goocheldoos.

Vermijd uitroepen als:

Blijf zitten en hou je mond.

Denk je nu echt dat je grappig bent?

Komaan, stop nu toch eindelijk eens met vragen stellen.

Deel.

Reageer