Is jouw kat of hond een Waterman?

0

Maar vergeet volgende volkswijsheid nooit:  Een hond heeft een meester, een kat heeft dienaren.

Is jouw huisdier geboren tussen 21 januari en 19 februari?

Dan heb jij zowaar een Waterman beestje in huis.

Je krijgt hier te maken met een buitenbeentje, jawel. Want deze viervoeter is echt niet zoals andere katten en honden. Hij of zij komt origineel, sociaal en amusant uit de hoek. Maar dit beestje is tegelijk rebels en onafhankelijk.  En vooral: het luistert slecht en is vaak compleet ongehoorzaam. Of beter gezegd: compleet eigenzinnig. Meestal maakt zelfs een degelijke training hier geen enkel verschil.

Waterman kat: ons advies luidt als volgt. Laat je kat zo veel en zo vaak als mogelijk  zijn/haar gangetje gaan tijdens haar of zijn poezenbestaan in jouw huis en tuin.  Ze zal je er heel dankbaar om zijn. En geef haar ook een paar hightech speeltjes waar zij/hij (en zelfs jij, jawel) dolle pret zal aan beleven.

Waterman hond: hopelijk wonen jij en je Waterman hond niet in de stad of in een appartement. Deze hond heeft namelijk een behoorlijk groot speel- en snuffelterrein nodig waar hij of zij volledig los kan gaan. Verder is het aan te raden je autoriteit niet te luid en te dwingend uit te oefenen. Hou het hier eerder ferm maar blijf daarbij vriendelijk.  Zo niet, zou de situatie kunnen escaleren. In de verkeerde richting uiteraard.

Deel.

Reageer