Jouw basisenergie

2

Alles en iedereen worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een bepaalde trilling, van een bepaalde energie. Ook wij, mensen hebben een basisenergie die bepaalt hoe wij in het leven staan. Die energie moet uitgewerkt worden en vorm krijgen. Hoe dichter je bij die basisenergie aanleunt, hoe gemakkelijker je leven zal verlopen. En, hoe beter jij je zal voelen.
Welke energie past bij jou? De astrologie licht een tip van de sluier op.

Geboren als Ram?
Jouw basisenergie is er één van het strijdlustige soort, want ze wordt aangeleverd door de planeet Mars. Als vuurteken moet jij je kunnen inzetten voor iets. Want brandend van passie gooi jij je in het avontuur dat naar de verwezenlijking van een ideaal of – graag nobel – doel leidt. Je bent moedig en kent geen angst. Je kan een ontdekker, activist of pionier zijn op alle denkbare vlakken. Daarbij ga je waar anderen niet durven gaan. Letterlijk of figuurlijk. Negeer jij deze felle, innerlijke vlam en breng je haar niet naar buiten? Dan zal jij je nooit compleet en voldaan voelen. Vertrouw dus op de durf, moed, kracht, dadendrang en het dynamisme diep in jezelf.

Geboren als Stier?
Jouw basisenergie wordt aangeleverd door Venus, de planeet van schoonheid, liefde en genot. Maar, je bent tegelijk een realistisch, no-nonsense aardtype dat voluit gaat voor materie en bezit vergaren. En daarbij kan je vergeten dat sensualiteit en gewoon gelukkig zijn, je ware erfdeel zijn. De remedie? Gebruik je zintuigen zo bewust en zo vaak mogelijk om vervolgens volop te genieten van wat je voelt, smaakt, ziet, ruikt en hoort. Bewonder je een bloem? Heb dan oog voor haar kleur en vorm en laat je bedwelmen door haar parfum. Als je de liefde bedrijft, wees er dan bij met heel je wezen en vergeet niet je vijf zintuigen volledig in het spel te gooien.

Geboren als Tweelingen?
Jij, ja jij moet het makkelijkst contact kunnen maken en houden met je innerlijk kind. Als luchtteken ben je immers flexibel, intelligent en intellectueel, maar ook speels en jeugdig. Allemaal kwaliteiten die jou worden aangereikt door de planeet Mercurius. Je bent doorgaans nieuwsgierig want in alles en iedereen geïnteresseerd. Zo lang je deze eigenschap behoudt en ze naar buiten brengt door erover te praten met anderen, zal het leven je licht vallen. Jouw basisenergie doet je dus verlangen naar communicatie, praten, bemiddelen, marchanderen en het verspreiden van nieuws en info. Pas dan voel jij je goed in je vel. Doen!

Geboren als Kreeft?
Jouw energie wordt gekleurd door de energie van de Maan, Kreeft. Zij staat vooral voor intuïtie, gevoeligheid en verbeelding. Gek genoeg kan jij je soms distantiëren van deze mooie eigenschappen. Vooreerst omdat je bang bent gekwetst te worden en verder omdat jij je gevoeligheid niet durft te tonen. De ervaring heeft je wellicht geleerd dat anderen er soms misbruik van maken. Kijk verder. Beschouw die kwaliteiten als bruikbare tools. Want je intuïtie en gevoel kunnen je heel veel vertellen over de ware aard van mensen en gebeurtenissen. Op die manier heb je een stapje voor op anderen en kan je voordeel halen uit die voorkennis.

Geboren als Leeuw?
En ja, we weten het allemaal en er is niks aan te veranderen, Leeuw. Je moet gewoon schitteren, aandacht krijgen, inspireren en het stralend middelpunt vormen van een publiek. En dat is allemaal de schuld van de Zon, de planeet die jou bevloeit. En tevens het middelpunt van ons zonnestelsel vormt. Je mag jezelf dus best in het zonnetje zetten maar probeer niet boven anderen te gaan staan. Dan beperk je jezelf. Want je bent niet onfeilbaar en hebt net als elke sterveling zwakke punten. Laat die gerust zien. Dat zal geen afbreuk doen aan je imago maar je menselijker en zelfs geliefder maken. Geloof je het niet? Probeer het maar en je zal wel zien.

Geboren als Maagd?
Je energie is doordrenkt van intelligentie en mentale flexibiliteit, je geschonken door Mercurius. Je hebt tevens de nodige skills om precisiewerk af te leveren. Ook is je behoefte aan sensualiteit groot, terwijl jij je daar vaak niet bewust van bent. Want jij censureert, analyseert en bekritiseert jezelf (en anderen) constant. En dat is zo jammer voor iemand met zoveel fijne kwaliteiten. Durf lichamelijker en spontaner te zijn, durf vertouwen op je eerste gevoel. Laat jezelf eens gaan en stel daarna vast dat de wereld echt niet vergaan is. Je bent op je best als je de fijnheid, het verzorgende en de aandacht voor details die diep in jou leven, naar buiten brengt.

Geboren als Weegschaal?
Jij bent een luchtteken wiens energie gevoed wordt door de planeet Venus. Besef jij wel hoeveel geluk je hebt? Want de vrouwelijke Venus staat voor schoonheid, gezelligheid, innemendheid, verzoening en artistieke aanleg. Jij hebt dus werkelijk alles in huis om op een vlotte manier met mensen om te gaan. En toch ben je vaak onzeker over jezelf. Omdat je denkt dat een trendy kapsel, merkkledij, de juiste wagen en een indrukwekkend diploma de weg vormen naar andere mensen. In werkelijkheid volstaan je mooie glimlach en je flexibele persoonlijkheid ruimschoots om op een prettige manier anderen te bereiken. Niet aarzelen dus, meteen uittesten!

Geboren als Schorpioen?
Jouw energie zit in de greep van Pluto, de machtige planeet die ingrijpende veranderingen en schokken veroorzaakt. Materieel maar ook psychologisch. Je blijft in je hart een emotioneel en daarnaast passioneel iemand die graag risico’s neemt. Je verlangt ernaar om letterlijk en figuurlijk met vuur te spelen. Dwingt het leven je om binnen de lijntjes te lopen? Zit je muurvast in een dodelijke routine of relatie? Dan word je ongelukkig omdat jij je ware aard verloochent. Breng hier verandering in. Weg dus met die lauwe troep. Ruim plaats voor spanning en avontuur. Met andere woorden: volg je diepste verlangen en je diepste natuur.

Geboren als Boogschutter?
Jouw basisenergie wordt gevoed door de planeet Jupiter die voor uitbreiding staat. Ze schenkt je een vurige, actieve en ondernemende energie en verder pure levensvreugde. Plus geluk in zowel grote als kleine dingen. Liever in de grote, als het van jou afhangt, want je ziet alles groot. Jawel. Je hebt veel ruimte, zuurstof en vrijheid nodig. Geen wonder dus dat het contact met de natuur je brandstof is. Indien je uitgeblust raakt, ga dan zo snel mogelijk de natuur in en tank bij. Beweeg, reis, verbreed je horizon. Desnoods in je hoofd. Maak gebruik van je intuïtie, wijsheid en aangeboren vermogen om je af te stemmen op het universum in al zijn manifestaties.

Geboren als Steenbok?
Jij leeft onder de invloed van de planeet Saturnus, Steenbok. Zij staat bekend om haar ietwat beperkende, voorzichtige maar tegelijk oerdegelijke energie. Die energie is praktisch gekleurd. Problemen los jij dus op door je erop te concentreren en ze te analyseren. Om vervolgens gezond boerenverstand te gebruiken bij de oplossing ervan. Jouw basisenergie is vanzelf toegespitst op het tastbare, het materiële. Je kan een mooie woonst, de smaak van vers brood, een potje stevige seks en een prachtig landschap enorm waarderen. Dit is tevens de dimensie waarin jij als aardtype het best functioneert.

Geboren als Waterman?
Jouw basisenergie is die van een vrije vogel, een durver en denker die zelfs graag in de contramine gaat. En waarom niet! Jij bent immers doordrenkt van de Uranusenergie. Uranus staat voor broederlijkheid, vernieuwing en onafhankelijkheid in handelen en denken. Teveel maatschappelijke structuren, regeltjes en wetten hebben er wellicht voor gezorgd dat het contact met je basisenergie wat verzwakt is. Herpak je. Word weer je waardevolle, eigenzinnige zelf en blijf dat. Wees moedig en zeg nee tegen de alomtegenwoordige kuddegeest die niets voor jou is. Durf tegen de stroom ingaan als deze behoefte diep uit jou komt en mensen verder kan helpen.

Geboren als Vissen
Jouw basisenergie wordt ondersteund door de planeet Neptunus die garant staat voor gevoel maar ook voor illusies en dromerijen. Dit trio heeft je misschien niet opgeleverd wat je hoopte en daarom heb je wellicht geprobeerd andere kwaliteiten te ontwikkelen. Toch is het beter bij je basisenergie te blijven omdat die jou uiteindelijk het meest zal opleveren. Speel dus gerust jouw grote troeven uit in het leven en die zijn fantasie, creativiteit en romantiek. Allemaal eigenschappen die de lichte, speelse en artistieke kant van het leven voedsel geven. Vergeet nooit dat jij de wereld een stukje fijner, liefdevoller en mooier kan maken.

Voor jou uitgezocht

Deel.

2 reacties

  1. Pingback: Basisenergie van Sterrenbeelden | Mareiki