Ontdek hier je eetprofiel volgens de astrologie

0

Ga je voor veel of voor weinig? Ben je kieskeurig of niet? Eet je bij voorkeur iets zoets of toch liever iets hartigs? Verkies je pittig gekruid of net niet! Hou je van veel of weinig mensen om je heen tijdens de maaltijd. Hoe dan ook, lees hier hoe de verschillende dierenriemtekens omgaan met voedsel plus het hele eetgebeuren. Want elk teken heeft zo zijn voorkeuren.

De snelle RAM

Ram heeft altijd een hoop te doen. Geen wonder dat er geen tijd te verliezen valt. Voor Ram moet het dus snel gaan. Om dit beestje aan tafel te houden moet je een stevige maaltijd serveren waar het de tanden kan inzetten. Ram houdt ook van verrassingen aan tafel. Loop je onverwachts bij een Ram binnen rond etenstijd? No problem!  Er worden hier immers altijd ruime porties gekookt zodat een plots opduikende gast gewoon mee kan aanschuiven. Ram houdt ook van fastfood. Omdat het lekker is, makkelijk weg hapt en vol energie zit. Exact wat onze Ram nodig heeft om er weer vol in te vliegen.

Het lievelingsmenu van de Ram? Dat is doorgaans eenvoudig en voedzaam. Denk maar aan een stevige portie kundig gegrild of saignant gebakken vlees, opgediend met verse seizoengroenten en nieuwe aardappeltjes. En waar blijft het dessert? Smakelijk,Ram!

 

De gulzige STIER

Als 1ste aardeteken van de zodiak is onze Stier een stille, sensuele genieter die boven alles goed eten waardeert. Voor de Stier mag/moet het bovendien veel zijn. Als je bij een Stier wordt uitgenodigd, zeg dan direct ja. De Stier, gespecialiseerd in de traditionele en authentieke keuken, kan sudderpotjes maken om duimen en vingers bij af te likken. Stier zal je dus ontvangen in stijl en een hoop lekker eten tevoorschijn toveren waar je met volle teugen zal van genieten. Stiertje zelf kent geen grenzen en gaat zich met plezier te buiten aan eten (en drinken). Hij/zij wil immers  alles wel es geproefd hebben in dit te korte leven. 

Het lievelingseten van de Stier? Geen industrieel bewerkt voedsel graag, want Stier prefereert eerlijk basisvoedsel. Als het even kan zelfs biovlees en biogroenten. Ook altijd goed: langzaam gerijpte kazen op basis van rauwe melk. En natuurlijk een waaier aan lekkere desserten.

 

De gezellige TWEELINGEN

Dit luchtteken houdt vooral en hoe kan het ook anders, van intellectueel voedsel. Gemini wordt niet blij van zware kost of uitgebreide familiediners. Geen massa eten hier die in een urenlang en overdadig eetfestijn voor zijn/haar neus gedropt wordt. Gezellig eten draait voor Gemini immers rond de uitwisseling van ideeën in een stimulerend gezelschap en aangenaam kader. Dat primeert. Kleine, fijne en verrassende hapjes horen erbij en kunnen het gebeuren natuurlijk fors opleuken. Want ook het lijf en de hersenen van Tweelingen hebben nood aan voedsel. En intussen moet er continu kunnen rondgelopen, bewogen en volop gecommuniceerd worden.

Het lievelingseten van een Gemini? Veel verschillende hapjes. Denk aan tapas, diverse voorgerechtjes waaruit men kan kiezen of die men samen kan proeven, zoetzure of zoetzoute beetjes, warm en koud door elkaar. Ook appetizers, snackjes en liflafjes allerhande, prikkelen de nieuwsgierigheid en smaakpapillen van Gemini.

 

De naar zoet verlangende KREEFT

De Kreeft is wel het meest sensuele type wat voeding betreft. Een Kreeft gaat voedsel te lijf met al zijn/haar zintuigen die tijdens het eetgebeuren op maximale scherpte staan. Smaak, textuur, uitzicht, presentatie, kleur, geur… alles wordt hier even belangrijk. Zit het goed op het bord? Dan versmelt alles in de mond tot een perfecte harmonie. En voor Kreeft tot het hoogste genot. Niet voor niets is de maag het orgaan dat bij de Kreeft hoort. Kreeft kan eten ook associëren met de kindertijd. En als emotioneel waterteken laat Kreeft voedsel vaak aanrukken als troostbrenger.

Het lievelingseten van de Kreeft? Goede patisserie die zowaar het equivalent vormt van een warme knuffel. Vooral smeuïge lekkernijen zoals tiramisu, zachte taarten, mousses, panna cotta en crème brûlée scoren hoog. Maar een Kreeft zegt ook volmondig ja tegen al het lekkers uit de zee.

 

De verfijnde LEEUW

Ach, bijna niets is goed genoeg voor de koninklijke tafel van zijne majesteit de Leeuw. Hij/zij laat uiteraard graag een of meerdere slaafjes voor zich koken. Maar wanneer Leo zelf achter het fornuis kruipt, komt er zowaar een chef-kok tevoorschijn. Leeuw is zelfs een barbecuekampioen en serveert alles op een perfect aangeklede, weelderige feesttafel overgoten met de juiste wijnen. En natuurlijk geeft ie graag een showtje weg. De monden van de gasten moeten en zullen ook openvallen bij het serveren van zijn geflambeerde gamba’s. Want Leo moet en zal indruk maken!

Het lievelingseten van Leo? Voedsel met uitgesproken smaken. Zoals vakkundig gebraden en gemarineerde mooie hompen vlees. Wild en gevogelte zijn ook oké. En van rundscarpaccio met rucola en parmezan raakt ie in opperste extase. Verder houdt Leo van zuiderse producten, smaken en specerijen.

 

De praktische MAAGD

De nuchtere, logische denkende Maagd voelt niet de behoefte om uit te pakken met culinaire hoogstandjes. De praktische Virgo kiest vaker voor een degelijke, goedkope en eenvoudige manier van koken. Het is ook zo dat onze prima georganiseerde en  nauwgezette Maagd meer tijd aan de voorbereiding van een maaltijd besteedt dan aan het koken ervan. Ze volgt daarbij steeds keurig het recept om het gewenste resultaat te bekomen. De modale Virgo veroorlooft zich weinig excessen maar kan af en toe wel eens bezwijken voor een lekker zoete/vette hap of een portie alcohol.

Het lievelingseten van Virgo? Natuurlijk voedsel zoals vers fruit en verse groenten. Virgo shopt ook graag in dieet- en natuurvoedingswinkels waar gezonde producten rijkelijk aanwezig zijn. En toch houdt Maagd op tijd en stond ook van voedsel dat aan de botten blijft plakken en liefst goed gezouten is.

 

De mondaine WEEGSCHAAL

Jazeker, de sociabele, wereldse Weegschaal weet precies hoe gasten te ontvangen. Voor hem/haar zijn de sfeer en aankleding van de tafel net zo belangrijk als wat er geserveerd wordt. En ja, Libra probeert het iedereen meestal naar de zin te maken in de hoop de gasten een leuke slash lekkere slash onbezorgde tijd te schenken. Om mensen te verleiden via eten schikt hij/zij nauwgezet kleine, fijne en uitgelezen hapjes in een groter gerecht. Libra eet niet zomaar, maar geniet veeleer van het voedsel. Want net als Stier en Kreeft eet een Weegschaal zorgvuldig proevend.

Het lievelingseten van Libra? Alles, op voorwaarde dat het geen dikmaker is en dat het Libra helpt om zijn/haar conditie en evenwicht te behouden. Toch heeft Libra een boontje voor lichte pastaschotels, wilde paddenstoelen en sappig gevogelte. 

 

De passionele SCHORPIOEN

Bij Schorpioenen is het meestal het alles of niets. Ook wat zijn/haar relatie met voedsel en het hele eetgebeuren betreft. Is Scorpio dol op een bepaald voedsel? Dan staat op het consumeren ervan, vaak geen rem. Heeft ie er daarentegen een afkeer van? Dan zal hij/zij weigeren het te eten. Vlooi dus eerst de voedselvoorkeur van Scorpio uit vooraleer voor hem/haar te gaan koken. Indien Schorpioen zelf in de potten gaat roeren, kan hier de perfectie bereikt worden in de bereiding van gerechten. Dit sensueel waterteken heeft wel vaker een soort erotische verhouding met eten.

Het lievelingseten van Scorpio? Prikkelende, pikante smaken. Ook voedsel dat  bekend staat als een afrodisiacum, zoals oesters, pepertjes, asperges, chocolade, gember,saffraan… Eveneens een voltreffer hier zijn gerechten waarin de volle smaak zich maar openbaart in de loop van het kauwproces.      

 

De bourgondische BOOGSCHUTTER

Boogschutter houdt van lekker en veel. Eten blijft voor hem/haar altijd een zichzelf vernieuwend genot. Schutter houdt ervan samen met anderen te eten. Deze geboren kletsmajoor houdt de sfeer er uiteraard meestal in. Op restaurant of gezellig thuis, maakt niks uit, zolang er maar overvloed is. Dit vuurteken ziet erop toe dat het de tafelgenoten/gasten aan niets ontbreekt. Eten betekent voor Boogschutter ook: contact maken met mensen en nieuwtjes/ideeën uitwisselen. Enthousiast zet Schutter anderen aan om een hap meer te eten. Omdat goed eten gezond is, toch?

Het lievelingseten van Boogschutter?  De Schutter is een jager van nature. Maar een jager die houdt van dieren tot…op zijn/haar bord toe. Sterk voedsel, zoals wild en vis zijn hier altijd goed. Schutters houden echter ook van exotische gerechten.

 

De sobere STEENBOK

Steenbokken hangen vaak een eenvoudige, zelfs ascetische levensstijl aan. Ook qua voeding gaan ze voor een stukje soberheid. Maar ondanks die soberheid kunnen ze een goede keuken zeker waarderen. Net als Schutters zijn Bokken meestal stevige eters. Maaltijden zijn immers belangrijk voor Steenbok. Deze harde werker ervaart elk eetmoment als een rustpunt waarin hij verse energie kan bijtanken. De Steenbok houdt dus van eenvoudige, eerlijke maar toch lekkere gerechten. Die verorbert hij/zij graag in alle rust en bij voorkeur in een ongedwongen, intieme sfeer.

Het lievelingseten van de Steenbok? Zoals reeds vermeld houden Steenbokken van eenvoudig, kwaliteitsvol voedsel dat kundig en lekker is bereid en smaakvol wordt gepresenteerd. Voor Steenbok geldt altijd: hoe simpeler en natuurlijker, hoe beter.

 

De vernieuwende WATERMAN

De Waterman maakt van eten zeker geen hoofdzaak. Maar indien hij/zij dan toch aan het koken slaat, kan je zeker iets speciaals verwachten. De laatste snufjes en trends krijgen immers een plaats in de keuken en aan de eettafel van een Waterman. Dus kan je als gast voor een paar verrassingen komen te staan. Waterman zelf houdt van gezellig samenkomen rond een grote tafel met één groot gerecht. Denk maar aan couscous, paëlla of een tajine. Maar het belangrijkste voor Waterman blijft intussen  van gedachten wisselen in een stimulerende en vriendschappelijke sfeer.

Het lievelingseten van de Waterman? Trendy food en de nieuwste combinaties want Waterman is geen fan van traditioneel eten. Hij/zij is een visionair en oprecht bezorgd om onze planeet. Daarom valt de keuze vaak op lokaal geproduceerde biovoeding, vegetarisme of zelfs vegan of raw food.

 

De onmatige VISSEN

Vissen, de dromers van de zodiak houden van eten dat hen nog meer laat dromen. Een voorgerechtje moet het liefst een meesterwerk zijn, op alle vlakken. En dan hebben we het nog niet over het soort dessert dat een ware streling voor het oog en de tong is. Daarvoor kunnen Vissen smelten. Logisch dus dat ze een dwingende en/of verslavende relatie met eten kunnen hebben. Ze kunnen zich ei zo na te pletter eten om vlak erna tot het besef komen dat ze dringend moeten lijnen. En dat kan leiden tot een jojo-effect en/of tot een uitputtingsslag met hun gewicht en uiteraard met zichzelf.

Het lievelingseten van de Vissen? Exquise hapjes en desserten. En alles wat zijn of haar sterk ontwikkelde smaakpapillen blij maakt. Zoals verfijnde Aziatische creaties, carpaccio van zalm, de staart van lotte, ultraverse sushi. Lekkers dus dat Vissen laat weg dromen en weg zwemmen. Ver weg…

Ook goed om weten: Het juiste dieet voor jouw dierenriemteken

Deel.

Reageer