Preview 2022

0

Wat brengt het jaar 2022 zoal voor jou volgens de westerse astrologie?  Ontdek het hier!

ram | 21 maart - 20 april weegschaal | 23 september - 22 oktober
stier | 21 april - 20 mei schorpioen | 23 oktober - 21 november
tweeling | 212 mei - 21 juni boogschutter | 22 november - 21 december
kreeft | 22 juni - 22 juli steenbok | 22 december - 20 januari
leeuw | 23 juli - 22 augustus waterman | 21 januari - 19 februari
maagd | 23 augustus - 22 september vissen | 20 februari - 20 maart

Ram

ariesThema 2022: wees bereid om verantwoordelijkheid te nemen

Werk: jij durft risico’s nemen, Ram. Ook qua werk en daar is niks mis mee. Ben jij je huidige job beu? Spring dan toch niet meteen impulsief op de eerste de beste kans die zich aanbiedt. Van werk veranderen met goed gevolg, kan in 2022. Maar enkel als je het doordacht en georganiseerd aanpakt en voor een lange termijnoptie gaat.

Liefde: in 2022 kan je zeker een relatie verderzetten of starten waarin jij je zonder angst kan engageren. Maar denk intussen aan het gezegde “geef en je zal krijgen”. Want je kan van je huidige of toekomstige partner geen totaal engagement vragen indien jij jezelf niet bent of durft te zijn. En/of indien je niet beschermend optreedt naar hem/haar toe.

Financiën: tracht dit jaar wat minder gul te zijn voor familie en vrienden en denk in 2022 bewust wat meer aan jezelf en aan je eigen zaken. Betaal je facturen tijdig.  En kan je de eindjes soms echt niet aan elkaar knopen? Reken maar dat je net op tijd geld zal krijgen van iemand, indien je er tenminste open en eerlijk durft om vragen.

Welzijn: je mag en kan vertrouwen op je goede fysieke conditie, maar ga nu ook weer niet overdrijven. Zorg voor voldoende slaap, bouw regelmatige rustpauzes in en besef dat nietsdoen geen zonde is. Sla je deze raad in de wind, dan zouden anderen of een ernstige dip, je leven wel eens gedwongen kunnen gaan bepalen.

Stier

taurus

Thema 2022: volg je innerlijk kompas

Werk: we moeten toegeven dat je dit jaar qua werk op het juiste spoor zit, Stier. Zet je inspanningen dus verder want die zullen sneller dan je denkt, positieve resultaten opleveren. Krijg je intussen soms de neiging om het op te geven? Ga er dan even bij zitten en bekijk de weg die je al hebt afgelegd en die al bij al een succesparcours is.

Liefde: 2022 is bepalend wat de liefde betreft. Het is een tijd waarin jouw welzijn en keuzes voorop staan. Met partner of single? Luister vooral naar je hart en je innerlijk weten. Dat zijn je gidsen voor het vinden van de ware. Enkel jij voelt wie of wat goed voor je is. Laat je dus niet gek maken door je omgeving of door “wat wel of niet hoort”.

Financiën: zie het dit jaar liefst niet té groot, Stier. Zo bespaar jij jezelf een hoop druk die nergens voor nodig is. Heb je vragen/verzoeken rond geld? Twijfel en wacht niet, maar contacteer direct de juiste persoon of instantie. Wees overtuigend en je zal krijgen wat je verlangt. Aarzel niet om met je partner eerlijk het financiële luik te bespreken.

Welzijn: dit is een jaar om opnieuw te gaan sporten, fitnessen of een oude passie of hobby weer te omarmen. Passie die je wellicht in bepaalde omstandigheden moest loslaten. Duik er opnieuw in en ja, het zal zeker moeite kosten om weer in beweging te komen en aan de slag te gaan. Maar algauw voel je hoeveel deugd het wel doet.

Tweelingen

gemini

Thema 2022: vind de sleutel voor succes

Werk: in 2022 mag je geen seconde twijfelen aan je kennis en kunde, Gemini. Je weet immers dat je talent hebt. Verdoe je tijd dus niet met hen die je vaardigheid niet (h)erkennen. Of die je kunde wel erkennen maar ze enkel willen gebruiken om er zelf financieel of qua imago, beter van te worden. Het is hoog tijd om je ogen te openen!

Liefde: Gemini in een vaste band raken in 2022 regelmatig in ademnood. Zeker als hun partner erg op fusie gericht is. Denk aan samen op zondag op familiebezoek gaan en elke avond braaf hand in hand naar teevee kijken. Neem een paar sessies bij een goede therapeut. Solo? Trek erop uit, ga socializen. Thuis zal je de ware niet vinden!

Geld: ontvlucht je verantwoordelijkheid niet en ga dit jaar budgetteren. Via het geld voor vaste uitgaven en afbetalingen, vooraf opzij te houden. Zo zal het belangrijkste steeds voldaan worden. En ook belangrijk: vraag dit jaar geen nieuw  krediet aan, tenzij je er volledig zeker van bent dat je de aflossingen makkelijk rond kan krijgen.

Welzijn: je kan jezelf meestal prima overeind houden zolang je gezond bent. Gaat het al eens wat minder, dan heb je een bloedhekel aan de goede raad van anderen. Hoe dan ook, het beste is hier: regelmatig herbronnen. Dit, via de activiteit die jij het leukst vindt op de plaats die jij verkiest. Zonder ook maar een greintje schuldgevoel.

Kreeft

cancer

Thema 2022: geniet van dit sleuteljaar

Werk: je kan nu elke uitdaging aan. En dit zonder al teveel bijkomende risico’s. Ga daarom met een gerust hart vol in de schijnwerpers staan of plaats je professionele ideeën/projecten in de kijker. Dit is trouwens ook een prima tijd om je eigen zaak van de grond te krijgen, goed wetend dat jij al die verantwoordelijkheid beslist aankan.

Liefde: met partner? Zoek het niet te ver, maak het niet te complex. Geniet van elk fijn moment samen, in het dagelijks leven. Komen er fricties? Pak die dan direct aan. Solo? Dit is wellicht niet het jaar waarin je ”de ware” zal ontmoeten, Kreeft. Zet jezelf niet onder druk maar geniet volop van de leuke, warme vriendschappen in je leven.

Financiën: het kom er dit jaar op aan alles te recupereren wat men je nog schuldig is. En het is best mogelijk dat je daartoe een procedure moet opstarten. Zeker doen! Ook moet je uitkijken wanneer iemand je om een lening vraagt. Onze tip: niet doen, je ziet het geld zo goed als zeker nooit terug. Maak nu zelf geen nieuwe schulden.

Welzijn: in 2022 mag jij je dan meestal wel prima voelen, toch ervaar je hoe de vele geleverde inspanningen je verzwakt hebben. Daarom is het raadzaam om vooruit te denken en jezelf beter te verzorgen. Dit via de voeding en de juiste balans tussen werk en rust/ontspanning. Luister naar je lijf, hou rekening met je zwakke punten. 

Leeuw

leo

Thema 2022:  word jezelf, ga van pop naar vlinder …

Werk: je lijkt wel wat vastgeroest in de prima situatie die je wist te bereiken, Leeuw. Maar intussen smeulen de frustratie en het besef dat je meer kan bereiken, continu verder. Wees in 2022 vooral je authentieke zelf, dus de man/vrouw die geen enkele professionele uitdaging uit de weg gaat. Daarom: durf, doe en maak je ambitie waar.

Liefde: verwacht geen sprookje hier. Met partner? Vraag je af of dit wel de partner en/of band is die jij verlangt. Wat moet er anders volgens jou en wat is jouw aandeel in de transformatie? Go for it!  Solo? Ook jij denkt na en vraagt je af wat je juist van de liefde verwacht. Evalueer daartoe zo eerlijk mogelijk je relatietraject. Kijk en leer!

Financiën: de laatste jaren hebben bewezen dat je op de goeie weg zit inzake je geldbeheer. Je heldere handelswijze getuigt immers van voldoende inzicht, Leo. Je moet dus niets veranderen aan de wijze waarop je met je geld en goed omgaat. Let op: tracht dure, dwangmatige aankopen te vermijden tijdens emotionele inzinkingen.

Welzijn: stop je fysieke verloedering in 2022. Vooral omdat gebeurlijke kwaaltjes in jouw geval vooral kunnen te wijten zijn aan een fout eetpatroon in combinatie met te weinig lichaamsbeweging. Ga daarom zeker (opnieuw) sporten. Bijt op je tanden en ontdek hoe meer bewegen je niet enkel lichamelijk fitter maakt, maar ook geestelijk.

Maagd

virgo

Thema 2022: maak keuzes voor de toekomst

Werk: qua werk dien je in 2022 gewoon vol te houden en door te gaan op de weg van je keuze, Virgo. En waarschijnlijk is het dit dat je wilt horen. Je hoeft dus niet van baan of richting te veranderen. Werk gewoon verder op het traject dat je voor jezelf hebt uitgestippeld. Want dit zal je, op lange termijn, de beste resultaten opleveren.

Liefde: Virgo’s lijken begin 2022 wat in de greep van vaste gewoontes. Niks mis mee, maar zo raakt de fut dus uit de relatie. Tracht de band nieuw leven in te blazen of op zijn minst je partner eens flink te verrassen. Solo? Indien er niets beweegt, moet jij misschien es gaan bewegen, socializen, nieuwe contacten leggen. Doen!

Financiën: probeer netelige financiële situaties voor te zijn door in 2022 een buffer aan te leggen. Komen er toch geldproblemen? Wacht dan niet tot de zaak escaleert, maar pak ze meteen aan. Het is zinvol nu reeds aan je toekomst te denken. Beleg elke maand zonder risico een bedrag voor later. Vergelijk daartoe diverse formules.

Welzijn: het mogen gerust zeggen dat je fysieke conditie nu top is, Maagd. En wel in die mate dat jij je onvermoeibaar en onaantastbaar waant. Maar blijf alert en blijf aan je conditie werken. Voor het geval het tij keert en je toch door een tijd van fysieke en/of emotionele zwakte heen moet. Yoga en gymnastiek zijn ferme aanraders voor jou.

Weegschaal

libra

Thema 2022: aanvaard het keerpunt

Werk: dit is qua werk een gelukkig jaar waarin je wat grenzen kan verleggen, Libra. Omdat het leven je in 2022 tijd en kansen schenkt om je professioneel leven min of meer te hertekenen in de richting van je dromen. En natuurlijk hoort risico’s nemen erbij. Maar je moet geen angst hebben je te vergissen, want niet geschoten is altijd mis.

Liefde: onzekere tijd waarin jij je besef qua liefde en relaties dient te verdiepen. Solo of met partner? Voor beiden geldt: spring niet lichtzinnig om met woorden, beloftes, gevoelens en engagement. Bezin je vooraf over problemen die kunnen opduiken als gevolg van jouw luchtige houding. Weet dat echte liefde nooit zomaar een spelletje is.

Financiën: wees in 2022 zeer voorzichtig/correct met het gegeven “geld”. Vergeet nooit bepaalde inkomsten aan te geven waarvoor jij je later officieel misschien zal moeten verantwoorden. Indien mogelijk, maak een buffer gelijk aan 3 tot 5 maal je maandelijks inkomen.  Probeer te bezuinigen en/of je vaste kosten omlaag te krijgen.

Welzijn: op dit vlak zorg je duidelijk het best voor jezelf, Libra. Want je doet er alles aan om je gezondheid en conditie te behouden of die terug op te bouwen. Iets wat enkel kan aangemoedigd worden. Zet dus je inspanningen verder tot je merkt hoe niet enkel je lijf maar ook je gemoed er beter op worden. En dat verdient een pluim!

Schorpioen

scorpio

Thema 2022: benut dit scharnierjaar

Werk: durf dit jaar voluit te gaan in je professioneel leven. Niemand kent immers zo goed jouw sterke en zwakkere punten als jijzelf. Maak nu handig gebruik van deze kennis. Probeer echter niet tot actie over te gaan in een opwelling. Neem steeds je tijd. Respecteer ook de regels en de deadlines die je van buitenaf worden opgelegd.

Liefde: tracht in 2022 vooral niet impulsief te reageren, Scorpio. Met partner? Denk eerst even na over de gevolgen van je plotse acties. Besef dat het nadien vaak niet meer mogelijk is de toegebrachte schade ongedaan te maken. Single? De tijd van oud naar nieuw brengt je totaal onverwacht een nieuwe, zelfs blijvende liefde. Olé!

Financiën: blijf alert hier. Jij kan plots en gevoelsmatig gestuurd, handelen. Zorg er in 2022 voor dat je anderen niet uit de penarie gaat helpen ten koste van je eigen financiële verplichtingen die je eerst moet voldoen. Vergeet nooit de inspanningen en opofferingen die jij hebt moeten leveren om te komen tot waar je vandaag staat.

Welzijn: probeer in 2022 een lopende behandeling bij je arts, niet plots af te breken. Hou je voeten op de grond. 2022 triggert je immers om nieuwe behandelingen en hulpmiddelen uit te testen. Zorg er wel voor dat je een aangename bezigheid vindt die zowel je lijf als geest uitdaagt. Zo niet zit de kans erin dat je energieniveau zakt.

Boogschutter

sagittarius

Thema 2022: ga voor standvastigheid en nauwkeurigheid

Werk:  hier is het vooral een kwestie van volhouden, Schutter. Blijf je verder inzetten zoals je al doet. Dat zal je toelaten te scoren op belangrijke punten. Blijf daarnaast vertrouwen op je collega’s of personeel, want zij zullen mee beslissend zijn voor je  verdere evolutie. En toch is dit ook een tijd om met goed gevolg een risico te nemen.

Liefde: 2022 draait om vrijheid. Met partner? Jij moet zeker de nodige ruimte krijgen.  Maar dat geldt ook voor je partner. Samen sterk en toch genoeg vrijheid inbouwen? Speel het spel fair en de relatie zal er hechter op worden. Solo? Jij voelt je klaar om je vrijheid op te geven voor die unieke, formidabele match die nu langs komt. Doen!

Financiën: dit jaar kunnen persoonlijke en/of professionele projecten wat duurder uitvallen dan verwacht. Leg dus nu alvast een reserve aan zodat je eventueel toch voldoende manoeuvreerruimte kan behouden. En opdat jij je ideeën op eigen kracht zou kunnen realiseren zonder van iemand financieel afhankelijk te moeten zijn.

Welzijn: bereid je voor op een verandering die je dichter bij jezelf zal brengen. Want 2022 is hoe dan ook een prima jaar om je manier van leven bij te slijpen. Om jezelf heruit te vinden. Neem dus de controle over je leven terug, hou de teugels zoveel  mogelijk in eigen handen. Moet lukken, want je bezit nu de daartoe vereiste energie.

Steenbok

capricorn

Thema 2022: ontwikkel een bredere visie

Werk: je gaat qua werk voor het beste, Bokje. Daartoe hanteer je strenge en hoge normen. Hou je doel altijd voor ogen en verwijder daartoe eens vaker je oogkleppen waar nodig. Probeer breder te kijken. Besef dat jouw succes dit jaar vooral afhangt  van de flexibiliteit die jij al dan niet zal opbrengen, telkens een situatie dit vereist.

Liefde: dit jaar komt de liefde meer op het voorplan. Met partner? Het is tijd om hem of haar bewijzen te leveren van je toewijding. Via meer emotionele toenadering tot elkaar en/of tot de aanpak van gezamenlijke projecten. Solo? Jij kan wel enkele flirts hebben of een leuke, losse relatie maar een echt engagement lijkt nog niet aan de orde.

Financiën: je bent doorgaans al voorzichtig als jij je financieel engageert. Maar wees dit jaar extra alert. Let er goed op dat de kosten van een project uiteindelijk de resultaten ervan niet overschrijden. Probeer nu ook zo autonoom mogelijk te draaien zonder de financiële inmenging of hulp van anderen. Dat is dit jaar zeker het veiligst.

Welzijn: je meestal (te) grote en gedreven inzet voor je werk, zorgt ervoor dat jou vaak geen tijd rest om gezond te eten en te leven. En daar je hierbij meermaals over je grenzen gaat, is dit op termijn geen goede zaak. Probeer regelmatiger te eten en te rusten. En vervang een lopende behandeling bij de dokter niet door zelfmedicatie.

Waterman

aquarius

Thema 2022: pluk de vruchten van de vorige jaren

Werk: het voorbereidend werk deed je vroeger. Wees daarom dit jaar niet bang voor verandering. Je laten meedrijven met wat nu langskomt, zal je meer opleveren dan blijven proberen om alles onder controle te houden. Bovendien zal je merken hoe jij verrassend vaak vanzelf op het juiste moment op de juiste plaats bent. Geniet ervan!

Liefde: solo? Alleen zijn kan bijna ondraaglijk worden. Dit is dus de tijd waarin jij je moet overgeven aan wat komen kan als jij je meer openstelt, Waterman. Enkel dan kan Cupido raak schieten. Met partner? Tracht het leven van je partner niet te sturen. Laat hem/haar ademen, heb vertrouwen. Pas dan klopt het geluk aan je deur.

Financiën: en ja, het gaat nu financieel uitstekend. En wel zo goed dat jij meer geld uitgeeft. Omdat je denkt dat deze toestand de nieuwe norm wordt. Dat kan, maar er zijn hier geen garanties. Je kan in een wip van de regen in de drup terecht komen. Spring daarom verstandig om met je winsten. Voorzie je van een appeltje voor de dorst.

Welzijn: je hebt dit jaar sterk de neiging teveel te willen doen. Vooral als je in de flow raakt op professioneel vlak. Je blijft vol enthousiasme maar doorgaan, waarbij jou geen brug te ver is en geen zee te hoog. En zo put jij jezelf uit. Luister naar je lieve  lijf, omdat voorkomen altijd beter is dan genezen. Leer en durf dus delegeren. Doen!

 Vissen

pisces

Thema 2022: wees klaar voor veranderingen

Werk: je kan nu zonder angst de veranderingen die goed aanvoelen, doorvoeren in je werkwijze. Wijs anderen er dit haar op, welke uitdagingen er verscholen zitten in wat men je aanbiedt of van jou verwacht. Kom op voor jezelf, laat je gelden, eis de juiste plek op voor jezelf. En tot slot: wees zo slim jezelf (bijna) onmisbaar te maken.

Liefde: met partner? Zeilen jullie op kalme wateren en is de emotionele band solide? Bravo, houden zo, Visje. Hang dus niet de dramaqueen uit die elke futiliteit aangrijpt om heibel te maken en wat leven in de keet te brengen. Solo? En zelfs al heb je dat leuk contact, dan nog blijf je discreet uitkijken. Omdat er nog zoveel moois rondloopt.

Financiën: in 2022 besluit je om jezelf te beveiligen en financieel in te dekken. Om uit te zoeken welke investering / methode daartoe de beste is, trek je een vol jaar uit. Begin 2023 hak je de knoop door. Intussen kan jij jezelf verder in de kijker werken en je marktwaarde verhogen. Iets wat qua verloning, mooi meegenomen is. Bravo Visje!

Welzijn: je kan de klachten of zwaktes die je ervaart, niet blijven negeren. En die zijn er omdat je vaak teveel hooi op je vork neemt om anderen te plezieren of te helpen. Beloof niets waarvan je vooraf weet dat je het niet kan waarmaken door een tekort  aan kracht, middelen of uithoudingsvermogen. Blijf eerlijk tegenover anderen én jezelf.

Deel.

Reageer