De schaduwkant van het dierenriemteken Leeuw

0

We weten het allemaal, waar een voorzijde zit, moet ook een achterzijde zijn.  Omdat elke medaille nu eenmaal altijd twee kanten heeft. Elk zonneteken heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende dierenriemtekens en hun grootste werkpunt.

LEEUW (23 juli tot en met 22 augustus)

Je schaduwzijde is: egocentrisme

Jij toont en gebruikt je schaduwzijde zonder enige schaamte, Leo. Want je moet en zal je ego bevredigen. Je houdt er immers van in het zonnetje te staan, het stralend middelpunt van je sociale kring te vormen en bewonderd te worden. En meer mag ook. En daartoe zijn alle middelen goed. Daarom maak je gebruik van je verworven  statussymbolen om je materiële rijkdom en maatschappelijk succes te etaleren. Dit alles wend je aan om macht uit te oefenen over anderen en hen op die manier te domineren.

Achter dit egocentrisme zit je angst om te mislukken

Onder je egocentrisme ligt een minderwaardigheidscomplex. Je narcistische inslag verbergt immers je angst  te zullen mislukken. Want jij wil geen illustere onbekende zijn. Jij wil een spoor nalaten en herinnerd worden als een succesvol mens. Dat je hierbij tirannie moet gebruiken of de wet van de sterkste om je onwetendheid of onkunde te verdoezelen, deert je niet. Jammer. Je zou je groot en vaak warm charisma  immers zoveel beter kunnen inzetten voor zaken die er echt toe doen.

Verdere info over de Leeuw vind je hier: Leeuw   en   Astro Horror Show

Deel.

Reageer