De schaduwkant van het dierenriemteken Steenbok

0

We weten het allemaal, waar een voorkant is, moet er ook een achterkant zijn. Omdat elke medaille nu eenmaal altijd een keerzijde heeft. Elk zonneteken heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende dierenriemtekens en hun grootste werkpunt.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Je schaduwzijde is: veeleisend zijn.

Vanuit je drang naar perfectie ben je veeleisend, Of beter: super veeleisend. Je bent immers zelden tevreden over een bekomen resultaat en dus eis je altijd meer en beter, Bokje. Meer inzet, meer moeite, meer interesse, meer visie, kortom: meer,meer, meer. Van jezelf en van iedereen want je spaart niemand. Medelijden ken je niet. Het doel zal bereikt worden en ook de zwakkere moet hard presteren. En lopen de zaken niet naar wens? Dan zal iedereen het geweten hebben.

Onder die veeleisendheid, ligt grote angst.

Jij bent een realist die de wereld ziet zoals die echt is. Een plek vol ziekte, werkloosheid, onbekwame leiders, terrorisme, misdaad, sociale ongelijkheid en het hele  corrupte systeem. Het is eten of gegeten worden. Dat stemt je somber. Je wil mensen een geweten schoppen. Ieder moet zijn/haar steentje bijdragen aan een betere wereld. Waarom zoek je het soms niet een keer in een andere richting? Het geluk ligt misschien wel binnen handbereik. Niet altijd, maar wel vaak genoeg om je blij te maken plus allen om je heen.  Ook zo maak je de wereld een stukje beter.

Ook interessant: Steenbok  –  10 weetjes over de Os/Buffel  –  Astro Horror Show

Deel.

Reageer