Het juiste cadeau voor elk dierenriemteken

0

We moeten het hele jaar door cadeautjes kopen. Voor verjaardagen, goede rapporten, Valentijn, Sinterklaas, een promotie, Kerst en Nieuwjaar! En voor Moederdag, Vaderdag, secretaressedag, communie- en lentefeesten, bruiloften, babyshowers, geboorten, afscheid van een collega, als we ergens uitgenodigd worden of zomaar als bedankje!  Yep, cadeautjes kiezen én geven hoort bij het leven. Maar… al te vaak laat onze fantasie het hierbij op het keuzemoment afweten.  Ken je het dierenriemteken van de persoon voor wie het bestemd is ? Gebruik dan onderstaande suggesties voor zijn/haar dierenriemteken als inspiratie en wegwijzer.

 

RAM: wil geamuseerd en bezig gehouden worden

De actieve, ongeduldige,sportieve en spontane Ram is blij met iets bruikbaars. Jawel. Hij/zij wil immers zijn of haar kostbare tijd niet verspillen aan nutteloze zaken. Maar… het moet liefst verrassend, leuk en amusant blijven, snap je?

De juiste keuze: een sport/fitness abonnement, een ritje op een racecircuit, een parachutesprong of een initiatie deltavliegen, paragliden, bergbeklimmen, enz.  Een hightech spelletje, een drone, een avontuurlijk stripverhaal, een videospel waarin een autorace of vliegtuigvlucht in de cockpit gesimuleerd wordt. Een trendy  kledingstuk of juweel. Graag met rode accenten of helemaal rood, a.u.b.

De foute keuze: het verzameld werk van een klassiek auteur, genre Tolstoi. Een miniatuurvliegtuig of -auto om zelf geduldig ineen te knutselen, een Chinese puzzel of een andere puzzel met meer dan 100 stukjes. Een cadeaubon voor een cursus haken, breien of zelf knuffels maken.

 

STIER: wordt blij van een degelijk geschenk

Als geboren levensgenieter waardeert de Stier eenvoudige dingen, zoals de natuur, mooie materiële zaken, lekkere geuren, goed eten en drinken, een weldoende massage… Deze sensuele, authentieke Bourgondiër verheft genieten immers tot een ware levenskunst. En, de Stier houdt bovenal van iets degelijks.

De juiste keuze: een mand vol lekkers van goede kwaliteit of lokale specialiteiten, alles wat met wellness te maken heeft, keuken- en tuingerei van goede kwaliteit, een goed parfum of eau de toilette, een zijden sjaal, goede wijn, de beste chocolade, zijn of haar favoriete muziek, een goed kookboek, een plant ( orchidée, citroenplant, rozen, olijfboompje), verse bloemen, een huisdier, enz.

De foute keuze:  alles wat vluchtig is, alles wat snel gaat, alles wat hightech is, een initiatie zweefvliegen, bergbeklimmen of een andere extreme sport, alles wat van slechte of bedenkelijke kwaliteit is, een avontuurlijke reis voor 2 door de Sahara, een personenweegschaal (OMG).

 

TWEELINGEN: houdt bovenal van iets spannends

Tweelingen zijn sociaal, communicatief ingesteld, nieuwsgierig, intellectueel, handig en beweeglijk.  Ze houden van verrassingen, informatie/kennis verzamelen en van amusement. En liefst van een mix van dit alles.

De juiste keuze: een multifunctioneel polshorloge (genre Apple Watch SE GPS) of de recentste smartphone (graag met oortjes erbij), een abonnement op zijn/haar favoriet week- of maandblad, te gekke of bijzondere stripverhalen, concerttickets, een pruik/nepsnor/nepbaard, een escape game of escape weekend, een Rubiks’s cube, netwerkspellen.

De foute keuze: een banaal of gedateerd iets, een geschenk dat hem of haar snel verveelt, iets wat iedereen al heeft, iets wat geen sprankel enthousiasme losmaakt in Gemini. Een bezinningsweekend. Een initiatie ‘vogels spotten in de natuur’.

 

KREEFT: wil het liefst iets krijgen dat bruikbaar is in huis

Het huis van de dromerige Kreeft doet dienst als schuiloord en bescherming. Het is een cosy en veilige cocon waar Kreeft zich kan terugtrekken. Om er blij en triest te zijn. Om er te koken, te genieten, te rusten, te eten, te lezen, filmpje te kijken, een hobby te beoefenen en om te verzorgen en beminnen. Kortom om te leven!

De juiste keuze: comfortabele kleding voor in huis, een warme plaid, een fotoboekje vol familiekiekjes, een kookcursus aan huis, een historische roman of dvd, een gezelschapsspel, een stamboom, een verzameling kruidenthee, snoep van vroeger, badparels met de geur van suikerspin of fruitsnoepjes, een maansteen, kookboeken.

De foute keuze: een fitnessabonnement, outdoorkleding of -accesoires, een pingpongsetje, een dvd genre The Shining, Se7en, The Silence of the Lambs Een duosprong uit een vliegtuig.

 

LEEUW: waardeert een geschenk dat indruk maakt

De gulle Leeuw kijkt niet op een euro telkens hij of zij een geschenk geeft. Noblesse oblige, n’est ce pas? Dus verwacht hij/zij hetzelfde in ruil. De optimistische  Leeuw is veeleisend en egocentrisch. Daarom verlangt Leo van jou steeds een cadeau dat je aan anderen niet schenkt, maar waar anderen jaloers kunnen op zijn.

De juiste keuze: een dure fles wijn, een fles whisky van meer dan 10 jaar oud, smaakvolle merkkledij en/of merkaccessoires, fijn tafel- of bedlinnen, juwelen of een horloge bezet met diamanten of andere edelstenen, gouden juwelen of horloge, cosmetica en verzorgingsproducten van een topmerk. Merkparfum. Een etentje in een prijzig, trendy restaurant. Hoe dan ook, alles moet hier van opperbeste kwaliteit zijn.

De foute keuze: namaakproducten, goedkope geschenken, synthetische materialen, nietszeggende en lukraak gekozen producten die erop wijzen dat je tijd noch moeite geïnvesteerd hebt om voor Leo dat ene, passend cadeau te zoeken.

 

MAAGD: ontvangt graag iets nuttigs

De efficiënte Maagd die ook begaan is met de eigen gezondheid en die van hen die hij/zij liefheeft, verlangt vooral een “nuttig” cadeau.  Tast even af wat Maagd verblijdt. Of, vraag het hem of haar gewoon recht voor de raap. Geen probleem. Want vergeet niet dat Virgo onbruikbare of dure geschenken als geldverspilling beschouwt en dat dit teken liever niet verrast wordt.

De juiste keuze: een koffer met gereedschappen, een goed gevulde EHBO doos, huishoudspullen, doe-het-zelf spullen, boeken en tijdschriften over zelf klussen klaren, een abonnement op een culinair of populair wetenschappelijk tijdschrift. Een boek over ecologisch tuinieren of natuurlijke geneesmiddelen, een stappenteller, een bloeddrukmeter, een goede agenda, ondergoed, sokken of sjaals van bio-katoen.

De foute keuze: decoratie artikelen zonder verder nut, dure spullen, vulgaire cadeaus, kleren en accessoires die je maar 1 maal draagt. Allemaal zonde van het goeie geld, volgens Virgo.

 

WEEGSCHAAL:  verlangt ernaar verleid te worden

Ja, Libra is wellicht het meest glamoureuze teken van de zodiak. Het teken ook dat zich het meest bewust is van zijn/haar uiterlijke verschijning en zo voordelig mogelijk voor de dag wil komen. Omdat de Weegschaal belang hecht aan wat anderen van haar of hem denken.  Je kan een Libra dus verleiden met een mooi, met aandacht uitgezocht cadeau dat ook nog es mooi verpakt is. Omdat het oog ook wat wilt.

De juiste keuze: vooreerst alles wat de uiterlijke verschijning van onze Libra kan opvijzelen. Zoals passende accessoires van goede kwaliteit.  Bijvoorbeeld een hippe of modieuze tas/sjaal/ceintuur/klein kledingstuk/sieraad of parfum van een trendy ontwerper. Make-up, lingerie of bad- en verzorgingsproducten voor het lichaam van een goed merk, bloemen, decoratieve voorwerpen voor in huis, een wellness behandeling.

De foute keuze: goedkope producten, imitatie producten, schreeuwerige kleuren, tweedehands producten, zelfgemaakte kleren of objecten, alles wat niet smaakvol is.

 

SCORPIO: zegt ja tegen betovering

De subtiele maar intense Scorpio is mysterieus, nieuwsgierig, scherpzinnig en zit bovendien boordevol passie.  Hij/zij houdt ervan het verborgene te ontdekken en te begrijpen dat verscholen zit in mensen, situaties, processen en dingen. Scorpio houdt ook van verleiden en seks. Geef vooral een cadeau dat getuigt van de moeite en/of de liefde die jij erin gestopt hebt. Maar… het mag ook iets zijn dat gelinkt is aan water, zoals een boottocht(je) of een namiddag in een zwemparadijs.

De juiste keuze: alles wat te maken heeft met energie die men niet ziet maar wel voelt of waarneemt. Een wichelroede, een pendel, Tarotkaarten, een heilzame piramide. Een consultatie bij een astroloog, numeroloog, waarzegger of kaartlegster. Een initiatie pendelen, hypnotiseren, handlezen, Reiki, wicca of Tarot. Een boek over astrologie, numerologie, hekserij, magische spreuken/recepten/ kruidenmengsels. Maar ook zijn of haar lievelingsparfum, een ring of armband met een doodskop en sexy lingerie…

De foute keuze: een onbenullig cadeau, zomaar een cadeau. Een anti-rimpelcrème, een aftershave met de foute geur, een handboek over hoe zen te blijven, hoe de perfecte minnaar of minnares te worden, hoe de man of de vrouw van je dromen te verleiden. Want dat ziet ie als een belediging.

 

BOOGSCHUTTER: is dol op reizen, zowel ver als dichtbij

Deze avontuurlijke idealist (of idealistische avonturier) uitgerust met een spirituele en/of filosofische kijk op het leven, wil zich vooral vrij en onafhankelijk voelen.  Hij of zij is een levensgenieter die bij voorkeur ontsnapt aan sleur en beperkingen door te reizen. Reizen over de aardbol, reizen in zijn of haar hoofd of ook nog: reizen via de smaakpapillen.

De juiste keuze: iets in verband met reizen. Een gps, bijvoorbeeld. Of een mooi reisdagboek. Een poster (van de sterrenhemel/de woestijn/de jungle/het noorderlicht/ wilde dieren). Een boek of film met als thema: science fiction, een etentje in een exotisch of fusion restaurant, reisverhalen of reiscatalogen vol exotische, avontuurlijke of experimentele vakanties. Een citytrip, een dreamcatcher, dreamcatcher oorbellen, een meditatiesessie of -weekend, een handig reisaccessoire.

De foute keuze: er is hier niet echt een foute keuze. Boogschutter zal zelfs een snuisterij met de glimlach aanvaarden. Het is de gedachte die telt, weet je wel. Om nadien het frutsel es goed te bekijken en het daarna door te geven aan iemand die er hopelijk wel iets kan mee aanvangen.

 

STEENBOK: doe hem of haar smelten

Veelal springt de Steenbok prima om met zijn of haar beschikbare tijd. Ook staan Bokken ervoor bekend te gedijen bij soberheid omdat hij/zij met slechts weinig tevreden is. Dat kan allemaal zo zijn maar intussen houden deze mensen wel van kwaliteit en duurzaamheid. Met andere woorden van iets degelijks dat liefst lange tijd meegaat.

De juiste keuze: degelijke klassiekers zoals: een sjaal of sweater van cashmere, een warme wollen trui, een lederen pet, kousen of sokken van dubbel gekamd winterkatoen, tijdloze bureelbenodigdheden van een gekend merk, een mooie zandloper, een weekendje of midweek in de bergen, een topparfum, juwelen op basis van zilver en onyx.

De foute keuze: een leuke gadget, goedkope en/of nutteloze spullen, alles wat trendy is en bijgevolg gedoemd om snel en hopeloos te verouderen zoals: een gescheurde jeans. Of 2 tickets voor een smartlappenconcert in een overvolle, snikhete tent.

 

WATERMAN: is in zijn of haar nopjes met een verrassing

Je moet wel voor ogen houden dat dat deze voorloper, influencer, trendsetter, geboren individualist en grote liefhebber van het onverwachte, moeilijk te verrassen is. Maar goed, je kan het zoeken in de sector nieuwste technologieën want daar loopt hij of zij warm voor. En natuurlijk kan je iets kopen dat aansluit bij het thema: red onze planeet.

De juiste keuze: een technologisch hoogstandje of gadget. Een bluetooth speaker bv. Of een stekkerdoos met USB poorten. Liefst  en indien mogelijk, het meest recente model. Een trendy verstuiver voor etherische oliën, een kookboek (vegetarisch/vegan/raw food), fairtrade voedingsproducten en kleding. Een abonnement voor wekelijkse biogroenten. Maar ook het nieuwste parfum of mode accessoire. Of nog: een cd of een abonnement op een wetenschappelijk magazine.

De foute keuze: een onpersoonlijk cadeau, een jaarabonnement voor een of ander museum, iets wat je overal vindt, een antiek voorwerp, een dvd van een sterk gedateerde film of tv-serie.

 

VISSEN: houdt ervan gecharmeerd te worden

De emotionele, intuïtieve en romantische Vissen zijn blij met elk cadeau dat men hen geeft. Maakt niet uit wat het is of dat het al dan niet van een bekend merk is. Het feit dat je gul bent geweest en de moeite hebt genomen om aandacht te besteden aan hem of haar, is hier ruimschoots voldoende.  Hieronder volgen toch wat suggesties die Vissen nog blijer zullen maken.

De juiste keuze: een verwendag of -weekendje in een kuuroord, een pakket wellness producten, badzout of een peeling met jodium, een sjamanistische seance of een afspraak bij een kaartlegger, een weekend voor twee in Disneyland Parijs (met uiteraard overnachting ter plaatse), een dvd of roman (tearjerker of romantisch), wierook van goede kwaliteit, een originele geluksbrenger.

De foute keuze: alles wat verwijst naar het dagelijks leven. Gereedschappen of een gevulde gereedschapskoffer, een doe-het-zelfboek, een agenda, een wekker, een geldbeugel, een huishoudboek, een naaidoos…

Deel.

Reageer