Vissen

6

De Vissen snel

Vissen zijn geboren in de periode van 20 februari tot en met 20 maart.

Pluspunten

Empathisch ★ Idealistisch ★Toegewijd ★ Gevoelig ★ Vriendelijk ★ Onzelfzuchtig ★ Liefdadig ★ Fantasierijk ★ Muzikaal

Minpunten

Traag ★ Pessimistisch ★ Verlegen ★ Angstig ★ Geremd ★ Fatalistisch ★ Amorf

“Ik help”

Ben jij een Vis(sen)? Dan ben je een beweeglijk waterteken en flegmatisch van aard. Je bent soepel en leeft (soms intens) mee met anderen. Ook ben je verdraagzaam, vredelievend en geduldig. Je bent fantasierijk, muzikaal, dromerig en uitgerust met een prima intuïtie. Maar je bent ook hypergevoelig en emotioneel. Dat maakt je zeer ontvankelijk voor en beïnvloedbaar door, alles en iedereen om je heen. Jij staat vrij passief in het leven en laat vaak over je heen lopen. Je hebt voeling met spiritualiteit, religie en mystiek. Je wilskracht is niet zo sterk. Voel jij je ongelukkig of gefrustreerd? Dan slik jij je pijn door en vlucht je telkens het kan, naar je zelfgeschapen universum.

Vissen zijn meegaand en gemakkelijk in de omgang. Ze oordelen zelden over anderen. Ze zijn als grote sponzen die goede en minder goede vibes opzuigen. Moeten Vissen kleur bekennen? Dan houden ze zich op de vlakte of kiezen meteen het hazenpad. Moeilijke beslissingen nemen, laten ze met plezier aan anderen over. Zij volgen liever. Vissen houden niet van krasse en scherpe uitspraken. Uiteraard gaan ze elke confrontatie of discussie uit de weg en stemmen ze steevast in met wat anderen zeggen. Daardoor weten mensen amper waar ze aan toe zijn met Vissen. Ook al omdat Vissen op een onverwacht slinkse manier kunnen handelen. Zo komt het dat lang niet iedereen de vriendelijke maar tegelijk mistige Vissen, apprecieert.

Vissen en werk

Vissen zijn niet gemaakt voor het harde zakenleven, noch zijn ze in staat om grote projecten aan te pakken. Dankzij hun fantasie en hun eigen wereldje, kunnen ze het (heel) lang uitzingen in sleurbanen. Ze kunnen vooral slagen in de kunstwereld, de verzorgende sector of religieuze ambten.

Passende beroepen voor de Vissen

Artiest (alle kunstvormen, maar vooral muziek), dokter, welzijnswerker, verpleegkundige, vroedvrouw, stervensbegeleider, medewerker bij non-profit organisaties, priester, lekenhelper, non, pedicure, alles wat te maken heeft met de wereld van film, theater en televisie. Ook geknipt om te werken met minder- of andersvaliden. Vissen kunnen eveneens een begenadigd medium, handlezer, astroloog, kaartlegger of natuurgenezer zijn. Of werken op geïsoleerde plaatsen zoals ziekenhuizen, gevangenissen, kloosters, kostscholen, verbeteringsgestichten, de scheepvaart of booreilanden.

Vissen en liefde

In de liefde zijn Vissen doorgaans sensueel, empathisch, gul, creatief en buigzaam. Ze bezitten eveneens een grote erotische fantasie. Ook op liefdesvlak laten ze zich leiden door hun intuïtie. Ze kunnen zich totaal voor iemand wegcijferen. Indien zij zich verbinden met een partner, is het wenselijk dat de ander een sterke wil heeft, initiatief toont en van aanpakken weet. Eindigen Vissen bij een partner met hetzelfde temperament? Dan kunnen die twee eensgezind en langzaam wegzinken in een moeras van illusies, leugens, drank, verdovende middelen en/of schulden.

Passende tekens voor de Vissen

❤ ❤ ❤ Kreeft, Schorpioen, Vissen
❤ ❤ Stier, Maagd

Goed om weten

 • Je meest kwetsbare punten: voeten en lymfevorming
 • Je grootste kwaliteit: toewijding
 • Je grootste minpunt: je verliezen in dromerijen en illusies
Symbool Polariteit Modaliteit Element Planeet Oosters Totemdier
Vissen Negatief Beweeglijk Water Neptunus Konijn Wolf

 

Symbool Geluksgetal Geluksdag Kleur Metaal Edelsteen Aroma
Vissen 7 Donderdag Violet Palladium Aquamarijn Olibanum

 

Bekende Vissen

Belgen

Freddy Maertens, Door van Boeckel, Enzo Scifo, Sofie Van Moll, Jo De Meyere, Stijn Coninx, Prins Amedeo, Marc Wilmots, Sandrine André, Jef Geeraerts, Lucas Van den Eynde, Saartje Vandendriessche, Jean Blaute, Marc Dex, Filip Meirhaeghe, Mark Uytterhoeven, Will Ferdy, Jill Peeters, Gaston Berghmans, Hans Bourlon, Cédric Van Branteghem, Kurt Rogiers, Marijn Devalck, Margriet Hermans, Jan Verheyen, Ilse Van Hoecke, Stan Van Samang, Kris De Bruyne.

Nederlanders

Andre van Duin, Youp van ’t Hek, Tatum Dagelet, Mariska Hulscher, Martine Bijl, Sonja Barend, Carel Willink, Danny de Munk, Herman van Veen, Hans Klok, Katja Schuurman, Sugar Lee Hooper, Aukje van Ginneken, Henk Westbroek, Heleen van Royen, Claudia de Breij, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Karl Jaspers.

Internationaal

Bruce Willis, Rob Lowe, Miza Minelli, Rupert Murdoch, Fats Domino, George Harrison, Ursula Andres, Glenn Close, Michelangelo, Johnny Cash, Michel de Montaigne, Kurt Cobain, George Washington, Gabriel Garcia Marquez, Yoeri Gagarin, Albert Einstein.

Deel.

6 reacties

 1. Beste,

  Ik ben op en top een Vissen vrouw en ken er velen. Vaak worden vissen als passief omschreven en minder assertief. Dit is echt complete onzin. Inclusief mezelf, ken ik slechts vooral dominante en sterke voor zichzelf opkomende Vissen. Ze zijn alleen er niet op uit om anderen te kwetsen of anderen niet in hun waarde te laten vanwege een egostrijd, vanwege empathie en ruimdenkendheid. Vissen zijn ook leidend en kennen een thuisgevoel binnen leidinggevende functies.

  Vissen gaan zeker geen confrontaties uit de weg:-). Wel sleur.

  Mooie site. Leuk te lezen allemaal.

 2. @ Cynthia; Ik ben een vissenman. Sommige hoofdlijnen komen wel overeen, sommige niet. Ik leer door te voelen, wat ik moeilijk vind in deze anonieme harde maatschappij. Verder ben ik pacifist, optimist, kan niet tegen autoritair gedrag, moeite met verplichtingen, eentonigheid, negatieve mensen en klagers. Verder is muziek alles voor mij, mediteer ik graag, kom beter voor mezelf op als vroeger, kan ik me beter uiten, heb wel tijd nodig om ergens op mijn gemak te zijn, kat uit de boom type, gevoelig voor stemmingen. Eenling, leven vanuit ziel, waarheid. Houd van kunst, natuur, water, rust, beweging. Houd niet van dingen doen die tegen mijn natuur, en hart ingaan.

 3. @Marcel
  Sluit me aan bij jouw woorden.
  Vooral dat “eenling” gevoel.
  Optimist bovenste plank., last van negatieve sferen en doemdenkers.
  Goede bedoelingen en adviezen worden vaak afgewimpeld. …., maar mensen komen terug.., nadat ze er Zelf een potje van gemaakt hebben. ..en “zien” dan ineens de Vissen staan

 4. Haha mooi om bovenstaande te lezen. ..
  Toch roerend eens.. creatief, vrijheid en intuïtief zijn kenmerkend voor mij..

 5. Pingback: Astrologie - Lees hier alles over de Boogschutter

Reageer