Van Ram tot Vissen: zo maak jij je Innerlijk Kind weer vrij!

0

We dragen allemaal ons Innerlijk Kind mee. Dat is een begrip uit de psychologie. We zouden het Innerlijk Kind ook onze bron van energie, creativiteit en harmonie kunnen noemen.  Helaas werd het vaak het zwijgen opgelegd, onderdrukt, vernederd. Het werd het slachtoffer van opvoeders, omgeving, situaties en ervaringen. Maar dat sterk Innerlijk Kind protesteert nog elke dag. Het wil door ons gehoord, gevoeld en ingezet worden. En zeker als we ouder en volwassen worden. Leven we niet of onvoldoende in contact met of vanuit ons Innerlijk Kind?  Dan staan we humeurig, onderdanig, angstig, triest, woedend, weerbarstig, grof, agressief, ongeïnspireerd, onvoldaan of ongelukkig in het leven. Kortom: dan zijn we onszelf niet.

Word meer jezelf middels de bevrijding van je Innerlijk Kind. Luister ernaar en tril zo vaak mogelijk mee met de vibes van jouw Innerlijk Kind.  Ontdek hieronder de oriëntatie van jouw Innerlijk Kind volgens je dierenriemteken.

RAM: je Innerlijk Kind wil zich samen met jou voor iets inzetten met hart en ziel. 

Als vuurteken, aangevoerd door de strijdbare planeet Mars, bezit je een passioneel temperament. Iets wat je tot dusver misschien nog niet helemaal (h)erkend hebt bij jezelf, Ram. Maar weet dat er diep in jou een voorvechter, voorloper, militant of avonturier leeft die erom smeekt zich te mogen waarmaken. Zet je dus gerust in voor een voor jou passende zaak of ideaal en voel hoe jij en je innerlijk kind heropleven. Omdat je enthousiast innerlijk kind er samen met jou helemaal wil voor gaan. Bevrijd je innerlijk kind en bevrijd tegelijk jezelf!

 

STIER: je Innerlijk Kind vraagt je om je 5 zintuigen volop te gebruiken.

Jij bent een kind van Venus, Stier, en dus geboren onder het teken van sensualiteit en tederheid. Je innerlijk kind is gemaakt voor het pure geluk. Maar als aarde teken ben je realistisch en laat jij je opslorpen door de praktische kant van het leven. En zo raak je verwijderd van de dimensie blijheid. Je innerlijk kind smeekt je om je te laven aan je inwendige bron van vreugde. Het wil samen met jou het genot ervaren  van volop te mogen voelen, proeven, ruiken, horen en zien. Zo bevrijd jij je innerlijk kind en bevrijd je tegelijk jezelf!

 

TWEELINGEN: je Innerlijk Kind wil bezig zijn en info uitwisselen.

Jij als lucht teken en bevloeid door de kwieke planeet Mercurius, zou je het vlotst van alle dierenriemtekens moeten kunnen verbinden met je innerlijk kind. Je bent immers opgewekt, intelligent en bovendien altijd jong van hart en geest, Gemini. Blijf daarom steeds nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles en iedereen. Geef wat interessant is door aan hen die het willen horen of er klaar voor zijn. Omdat communiceren ook de harmonie en de band bevordert tussen jou en je innerlijk kind. En zo bevrijd jij niet enkel je innerlijk kind maar tegelijk ook jezelf.

 

KREEFT: je Innerlijk Kind vraagt je om je gevoeligheid te omarmen.

Zelfs jij, aangestuurd door de Maan, dé planeet van de emoties, kan afgesneden raken van je innerlijk kind. Kreeft. Omdat je overgevoelig bent. En omdat je angst hebt die kwetsbaarheid te tonen. En dat terwijl je innerlijk kind je smeekt om je gevoeligheid te omarmen. Omdat net in die fijngevoeligheid je grootste kracht kan liggen. Ze voedt je fantasie en laat je toe kostbare, magische momenten te creëren. Als ouder, opvoeder of kunstenaar. Voor jezelf en voor anderen. Laat je gevoelens vrij stromen en herstel zo de band met je innerlijk kind en word meer jezelf.

 

LEEUW: je Innerlijk Kind wil samen met je stralen, maar enkel als jij ‘echt’ bent.

Jij wordt bevloeid door de Zon, Leo. Door die schitterende planeet die ons warmte en licht brengt. En dus moet jij gewoon stralen, want dat is je missie. Maar je innerlijk kind kan zich enkel vrij voelen als het helemaal zichzelf kan zijn, in verbinding met jou. Weg dus met al je showtjes, grootdoenerij en arrogantie. Durf je authentieke zelf zijn met je geweldig warme, creatieve en leidende energie, maar ook met je zwakke kanten. Je zal er heus niet minder om bemind en geacht worden, integendeel. En zo heel jij je innerlijk kind en bevrijd je tegelijk jezelf.

 

MAAGD: je Innerlijk Kind vraagt je om minder te rationaliseren.

Als aarde teken bezit je een sensualiteit waar jij je echter vaak niet van bewust bent, Virgo. Omdat je net als Gemini bevloeid wordt door de intellectuele planeet Mercurius die je energie naar boven trekt. En dus ga je continu nadenken, piekeren en jezelf teveel vragen stellen. Je innerlijk kind protesteert en vraagt je te stoppen met analyseren, met kritiek spuwen en met die strenge zelfcensuur. Probeer minder in je hoofd te leven en doe es gek. Go with the flow en zeg ja als je neefje van 10 vraagt om samen naar het lunapark te gaan. Zo bevrijd je tegelijk je innerlijk kind en jezelf.

 

WEEGSCHAAL:  je Innerlijk Kind vraagt je meer interesse te tonen in anderen.

Jij wordt geleid door de liefdesplaneet Venus, jawel. Maar al te vaak besef je niet eens hoeveel geluk en voorsprong je aldus krijgt. En dus ga je trucjes gebruiken om bij mensen in de smaak te vallen. Zoals een perfect kapsel, stijlvolle kledij en accessoires, een respectabele opleiding etc. Zonder dit voel jij je minderwaardig en onzeker. Je innerlijk kind denkt er anders over en vraagt je om de focus van jezelf weg te draaien en meer aandacht aan anderen te schenken. Daartoe hoef je enkel maar je charmante zelf te zijn. Enkel zo kan jij je innerlijk kind en jezelf bevrijden.

 

SCHORPIOEN: je Innerlijk Kind heeft behoefte aan meer uitdaging en snelheid.

Jij als water teken bent één en al emotie gesteund door een scherpe intuïtie. Anderzijds word je bevloeid door de machtige Pluto, de planeet van passie en actie. Als je een kalm leventje leidt en risico’s uit de weg gaat, kan je innerlijk kind indommelen. Waarna jij wegzinkt in verveling en vatbaar wordt voor verslavingen allerhande. Maak je innerlijk kind wakker via het bepalen van je echte wensen/passies en ga ervoor.  Als je de teugels van je leven perfect kan in handen houden, zit je op het verkeerde spoor. Drijf het tempo op, ga voor uitdagingen en bevrijd jezelf en tegelijk je innerlijk kind.

 

BOOGSCHUTTER:  je Innerlijk Kind bloeit pas op in de weidse natuur.

Jij leeft onder de warme invloed van Jupiter, de planeet van geluk, levensvreugde en uitbreiding. Jij bent dus een vuurteken, Boogschutter en je dient die sterke energie in jezelf en je innerlijk kind brandend te houden. Maar soms zijn er tijden waarin het vuur verschrompelt tot een mager vlammetje.  Aan jou om jezelf en je innerlijk kind te redden en de vlam opnieuw te doen oplaaien.  En daar is maar 1 remedie voor: trek of fiets de natuur in, beweeg, reis, ontdek. Heb oog voor bomen, bergen, dieren, planten en landschappen. Zo maak jij je innerlijk kind en jezelf weer vrij en gezond.

 

STEENBOK: je Innerlijk Kind gedijt als jij filosofisch inspeelt op het leven.

De planeet Saturnus, Meester van de tijd, stuurt jou aan. En dus kleuren ernst en plichtsbesef je persoonlijkheid, Steenbok. Vandaar dat je er ook vaak wat ouder uitziet dan je bent. Hoe ervaart je innerlijk kind dit? Gek genoeg vooral positief, want als aarde teken bezit je ook een sensuele kant. Je geniet van het concrete. Dus van een mooi landschap of huis. Van lekker vers  brood of een malse steak. En zo geniet je innerlijk kind mee. Verder bezit je de wijsheid om de fouten van anderen te relativeren. Dit alles werkt heel bevrijdend voor jou en voor je innerlijk kind.

 

WATERMAN: je Innerlijk Kind wil dat jij durft, durft, durft…

Ofschoon je gestuurd wordt door de planeet Uranus die voor vrijheid en gelijkheid staat, kan je innerlijk kind flink lijden. De vele regeltjes, bevelen en beperkingen hebben het bezwaard en verzwakt, Waterman. Aan jou om je innerlijk kind verse energie in te blazen. Dit, door elke dag opnieuw te durven, jawel.  Durf jezelf zijn.  Durf je eigen visie verwoorden en verdedigen indien je er echt achter staat. Maar … enthousiast in de huid van een sterk, geëngageerd  personage kruipen tijdens het acteren, kan je ook vitaliseren. En je bevrijden, samen met je innerlijk kind.

 

VISSEN: je Innerlijk Kind vraagt je om te dromen en anderen te laten dromen.

Jij zwemt door het leven als water teken en onder de bescherming van de planeet Neptunus, Vissen. Dat betekent dus: emoties en dromen. Jij zou wel es onbewust je innerlijk kind kunnen verdoofd en dus gesaboteerd hebben. Simpelweg omdat de grenzeloze fantasie en wensen van dit kind, je grote schrik aanjagen. De remedie om van je gevangen innerlijk kind weer een stromende, verkwikkende bron te maken, is eenvoudig. Leef je sluimerende creativiteit en dromen volledig uit en geef het romantische een grotere plaats in je leven. Zo worden jij en je innerlijk kind samen weer vrij.

Deel.

Reageer