Welk type moeder ben jij of heb jij?

0

We weten en voelen het allemaal: elke moeder is volstrekt uniek. En toch kunnen ook moeders opgedeeld worden in verschillende categorieën. Daarom willen we je hierbij alvast de 12 types moeder voorstellen volgens de westerse astrologie. Dames…kijk dus moedig in de astrologische spiegel en herken jezelf. Of je moeder, grootmoeder of zelfs schoonmoeder. Let’s go!

De Rammoeder

aries
Je bent één en al energie en actie en dat zal iedereen gezien en gehoord hebben. Want je zit vol vuur en warmte en bent steeds te vinden voor een zoveelste avontuur. Bovendien kan je improviseren als geen ander en breng je altijd en overal leven in de brouwerij. En precies daarom houden je kinderen zoveel van jou. Maar…je bent ook vaak gehaast omdat je nog zoveel te doen hebt. En als gevolg daarvan luister je dikwijs niet goed naar je kinderen. Jammer. En geef toe, je zwaait zo graag de plak. Bovendien heb je weinig geduld met je kroost als het niet doet wat het volgens jou zou moeten doen in het tempo dat jij verlangt. Vergeet dus het volgende niet: je gezag te sterk laten gelden kan je autoriteit uiteindelijk ondermijnen.

Heb jij een Rammoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Ram mama

De Stiermoeder

taurus
Hoewel jij zeker geen doetje bent, is bemoederen je op het lijf geschreven en blijf je een geboren huisje-boompje-beestjetype. Je zorgt uiteraard voor een comfortabel en warm nest waar het voor je kinderen aangenaam toeven is. En dat betekent ook dat er altijd voldoende homemade food beschikbaar is. Want uiteraard kook je liever zelf dan kant en klaar voedsel te serveren. Je volgt daartoe extra kooklessen om je gezin het beste en het lekkerste te kunnen voorschotelen. En elke gelegenheid is goed om een familiefeestje te bouwen rond een goed gevulde tafel. Maar …let er toch voor op je kinderen niet teveel te verwennen en hen niet teveel te betuttelen. Op die manier verstik je hun creativiteit plus hun drang om zelf initiatieven te nemen.

Heb jij een Stiermoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Stier mama

De Tweelingenmoeder

gemini
Niemand doet het qua charme en gekheid beter dan jij. Want jij bent het soort mam dat kinderen vooral de lichtheid van het leven bijbrengt. Omdat je eigenlijk zelf een eeuwige adolescent blijft. Om die reden ben je steeds op de hoogte van de nieuwste snufjes en surf je soepel mee op de vibes van je kids. Je staat voor alles open en duikt er samen met hen ook helemaal in. Je hecht meer belang aan samen praten dan aan autoriteit. En meer belang aan huiswerk maken dan aan kamers opruimen. Natuurlijk zal het thuis wat chaotisch en rommelig zijn en zal je wat vaker voor kant-en-klare voeding kiezen. So what? En gezien je bij dit alles ook nog volop je eigen ding blijft doen, jawel, zullen je kinderen behoorlijk snel zelfstandig worden.

Heb jij een Tweelingenmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Tweelingen mama

De Kreeftmoeder

cancer
Jij verdient niet enkel de titel van “beste moederkloek” maar ook die van “tederste mammie”. Want jij houdt niet zomaar van je kuikens, oh nee, je adoreert hen. Yep. Het centrum plus het doel van je leven, wordt immers gevormd door je kinderen en eventuele kleinkinderen. Gewapend met in de ene hand een propere zakdoek en in de andere een gezondheidsgids, baan je de weg voor het kleine (en grotere) grut. Gaat een kind kuchen? Dan snel je meteen naar de dokter. Jij bent immers continu superalert. Besef dat niet elk kind zich goed voelt bij deze voortdurende toestand van overbescherming. Mensen vragen zich soms terecht af: lijm jij de kids nu aan je vast? Of gaan zij spontaan aan jouw rokken hangen? Wie zal het zeggen.

Heb jij een Kreeftmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Kreeft mama

De Leeuwmoeder

leo
Jij houdt niet van het modale en legt de lat dus hoog, nietwaar? En daarom ben jij ervan overtuigd dat jouw kinderen de mooiste, de slimste en de beste van de hele wereld zijn. Of dat zeker zullen worden. Want je moet en zal uitpakken met je kinderen. En die waarheid lepel je hen dagelijks ook in. Het effect daarvan kan twee kanten opgaan. Ofwel creëer je pretentieuze nitwits of en jawel: je maakt er echte winnaars van. Je bent bijgevolg vrij veeleisend en vaak streng naar je kids toe, maar tegelijk ook enorm gul en liefdevol. Als een kind erin slaagt je trots te maken, kan het bijna alles van je gedaan krijgen. Slimme kinderen hebben dit natuurlijk snel door en doen er uitgebreid hun voordeel mee. Maar geen nood, zo blijft iedereen tevreden.

Heb jij een Leeuwmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Leeuw mama

De Maagdmoeder

virgo
Jij hebt niet echt kinderen nodig om je leven zinvol in te vullen. Maar als je toch kinderen hebt, ontpop jij je tot een supermam die probleemloos bereid is zich dubbel te plooien voor haar kids. Daarnaast ben je vriendelijk, goed georganiseerd en gestructureerd. En soms ronduit geestig en altijd in voor spelletjes met een educatief tintje. En ja, je kinderen lopen er altijd proper en smaakvol gekleed bij. Ook het eten staat steeds op tijd op tafel. En niemand is beter voorbereid dan jij op alles wat je kinderen eventueel zou kunnen overkomen. Het minpunt hier is dat je meestal op het ergste voorbereid bent. En dat bezorgt je vaak hopen stress die kan overslaan op je kinderen. Blijf dus positief, Maagdmam, want meestal komt alles weer goed.

Heb jij een Maagdmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Maagd mama

De Weegschaalmoeder

libra
Als moeder doe je wat er van jou verwacht wordt en dat doe je dan ook uitstekend. Je houdt oprecht van je kinderen die netjes gekleed gaan en door jou opgevoed worden tot goede studenten en beleefde volwassenen. Maar kinderen kunnen nooit de plaats van je man of vaste partner innemen. Want die drijft altijd boven in je hart en je leven. Je tracht de dagelijkse brandjes te blussen op je eigen elegante en redelijke manier. Want je hebt een bloedhekel aan ruzies en conflicten. Je bent tolerant tot op een bepaald punt. Dan barst de bom, neem je de leiding en daarmee basta! En dat zullen ook je kinderen meteen voelen. En o ja, je haat het nemen van drastische besluiten, iets wat je kids handig zullen uitbuiten.

Heb jij een Weegschaalmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Weegschaal mama

De Schorpioenmoeder

scorpio
En dus een alles of niets moeder. Want je bemint of bemint niet meer en ertussenin zit niets. Natuurlijk hou jij van je kinderen en kan je zelfs blind zijn voor hun fouten of houdingen die moeten bijgestuurd worden. En toch ben je op een bepaalde manier veeleisend. Zo test je via spelletjes vaak hun moed en volharding. Meestal bied je de kinderen een gezonde structuur aan waarin ze zich prima kunnen ontwikkelen. Want je speurt naar talent(en) in je kind en geeft dit alle kansen. Soms ben je niet voor rede vatbaar omdat je teveel handelt vanuit je intuïtie en gevoel. Je bent een mam die bereid is te vechten voor haar kids. En staat iets of iemand hun geluk in de weg? Dan ben je in staat alles en iedereen te verpletteren, hun vader inbegrepen.

Heb jij een Schorpioenmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Schorpioen mama

De Boogschuttermoeder

sagittarius
Moeder worden stond niet echt bovenaan je to-do lijstje. Maar eens de baby er is en jij je angst voor die grote verantwoordelijkheid hebt overwonnen, draait alles rond. Je wil het beste voor dat kleine wonder en gaat er plichtsbewust mee om. Het zal je kids dus aan niets ontbreken. Je optimisme en gelijkmatig humeur werken aanstekelijk, en je draagt het hart op de tong. Ook ben je vaker grote zus dan moeder, daar je moeite hebt met het opleggen van discipline. Want je bent zelf een vrije vogel die het liefst doet waar ze zin in heeft. En volgens jou moet iedereen, ook je kinderen, net zo vrij kunnen zijn. Je balanceert dus vaak tussen streng zijn en maar laten waaien. En intussen gids jij je kinderen letterlijk en/of figuurlijk naar nieuwe horizonten.

Heb jij een Boogschuttermoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Boogschutter mama

De Steenbokmoeder

capricorn
Je kan wat hard lijken als moeder, maar in werkelijkheid ben je vooral diep bezorgd om je kinderen. Want jij wil echt het allerbeste voor hen. En ja, die kinderen moeten gehoorzaam, proper, zuinig en ordelijk zijn. En ook beleefd en gefocust op hun studies. En daar kijk je streng op toe. Maar terwijl het huishouden op rolletjes loopt omdat je een kei bent in organiseren, maak je wel tijd om je kinderen te beluisteren. En om met hen te praten. Je houdt tradities in ere en menig (verjaardags) feestje vindt dus plaats in jouw gastvrij huis. De tienertijd van je kinderen is de moeilijkste voor jou. Je opvattingen zijn vrij conservatief en druisen in tegen die van het jonge geweld. Aarzel niet om hulp in te roepen teneinde je kinderen beter te begrijpen.

Heb jij een Steenbokmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Steenbok mama

De Watermanmoeder

aquarius
Jij draagt vooral vrijheid hoog in het vaandel. En eens je kinderen groter worden, ga jij opnieuw je eigen gang. Maar dat vormt geen probleem want je blijft tegelijk een zeer eigentijdse moeder die daarbij creatief en ontzettend origineel is. En niet te vergeten: je kan zo lekker gek doen. Een Halloween- of verjaardagsfeestje dat jij organiseert zal men niet snel vergeten. Bovendien hou je van allerlei soorten mensen wat ook je kinderen ten goede komt. Je staat open voor wat je kroost te melden heeft en bent zelfs bereid je manier van opvoeden bij te sturen. Je bent altijd rechtvaardig. Daarom zal jij je kinderen niet in bescherming nemen als ze dat niet verdienen of gaan liegen. Want eerlijk duurt het langst. Geen nood, ze snappen het meteen!

Heb jij een Watermanmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Watermanmama

De Vissenmoeder

pisces
Jij bent meestal wat bohemien. Daarom voel jij je vaak verpletterd door de vele verplichtingen en beperkingen die het runnen van een gezin meebrengt. Toch is je liefde voor je kinderen grenzeloos. Probeer om je kinderen niet teveel aan jou te binden, want dat kan hun ontwikkeling vertragen en belemmeren. Jij probeert hen alles te geven wat jij nooit kreeg. En jij kan hen entertainen en laten wegdromen als de beste. Via vertellen en fantaseren, en door hen kennis te laten maken met humor, schoonheid, muziek en andere kunstvormen. En ja, je bent soms te toegeeflijk en je zit soms met je hoofd in de wolken. Maar maak je geen zorgen, je kinderen voelen feilloos aan hoeveel jij van hen houdt. En vooral dat blijft hen een leven lang bij.

Heb jij een Vissenmoeder? Kijk dan zeker ook naar onze kadotips voor de Vissen mama

 


Deel.

Reageer