Welke type student ben/was jij volgens de astrologie?

0

Alhoewel we allemaal uniek zijn, vertonen mensen geboren onder hetzelfde zonneteken toch vaak gemeenschappelijke kenmerken. Dit geldt ook voor het leergedrag. De astrologie weet dit prima in kaart te brengen. Dit zijn, in grote lijnen, de studentenprofielen van de 12 westerse dierenriemtekens. Fasten your seatbelts want hier gaan we…

De Ramstudent (= de minst aandachtige)

aries
Haantje de voorste (en/of mislukte jongen als het een meisje betreft) dat uiteraard de leiding neemt tijdens de speeltijden of pauzes. Is altijd bereid een robbertje te vechten, stevig te bewegen of een gepeste leerling te verdedigen, jawel. Omdat een Ram vaak het hart op de juiste plaats heeft. Loopt in de klas snel warm voor een onderwerp, maar al dat enthousiasme is ook snel weer geblust.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Het komt erop aan hem of haar aldoor bezig te houden. Op een constructieve manier uiteraard. En dit zowel fysiek ( via liefst ietwat gewaagde sporten of gevechtssporten) als mentaal (via educatieve spelletjes). Dit is een kind dat echt voordeel haalt uit sporten en bewegen. Zet hem of haar gerust een beetje onder druk, dan zal hij/zij het beste van zichzelf proberen te geven.
De acteur Jackie Chan is een beroemde Ram die er op school vaak met de pet naar gooide. Tot zijn vader besloot hem in te schrijven voor een opleiding gevechtssporten en acrobatie. Chang oefende keihard en werd een meester in de meeste disciplines. De olijke, sympathieke Chan werd een vetbetaalde, succesrijke acteur die al zijn halsbrekende stunts zelf uitvoert. En … die telkens weer gul de minderbedeelden steunt.

De Stierstudent (= de traagste maar ook de meest volhardende)

taurus
Als gedisciplineerde, rustige student is Stier makkelijk om mee om te gaan. Hij/zij heeft nood aan het eigen wereldje en de nodige structuur om zich goed te voelen. Het duurt dus altijd een poosje vooraleer de Stier zijn/haar draai gevonden heeft in het schoolgebeuren. Stier loopt meestal wat achter op de klasgenoten, maar dit wordt zeker gecompenseerd door zijn/haar doorzettingsvermogen.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Kies voor deze student de school en omgeving die hem of haar het best bevallen. Daar de vijf zintuigen hier continu op scherp staan, moeten die verwend en voldaan worden opdat onze Stier zich behaaglijk zou voelen. Maak dit kind ook duidelijk dat je er altijd zal zijn voor haar of hem. Akkoord, eens de Stier ergens voor gaat, gaat ie er helemaal voor. Maar hij of zij moet wel eerst op gang getrokken worden.
De Britse popcoryfee Adèle is een astrologische Stier en zong liever dan zich over haar schoolboeken te buigen. Ze begon te zingen toen ze er 4 was. En naar eigen zeggen zou het laatste boek dat ze ooit ter hand nam, Matilda van Roald Dahl geweest zijn toen ze 6 jaar oud was. Ze zette door, bleef zingen en studeerde af aan de BRIT School for Performing Arts & Technology in Croydon op haar 18de. Daarna gooide ze zich volledig op haar muzikale carrière met diverse megahits en een grote populariteit tot gevolg.

De Tweelingenstudent (= de grootste babbelaar)

gemini
Deze slimme, snelle kletskous kan amper wachten tot het schooljaar begint en hij/zij nieuwe vrienden kan maken. Alles wat nieuw is, zwengelt trouwens zijn/haar natuurlijke nieuwsgierigheid aan. De flexibele Gemini leert graag en snel en dit op alle fronten. Maar dit soort leerling heeft de neiging om 1)zijn aandacht alle kanten op te laten vliegen en 2) daardoor de leerstof slechts oppervlakkig op te nemen.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Werk eerst en vooral aan het verbeteren van zijn of haar concentratie. Daarnaast kan je hem of haar geduld bijbrengen. De concentratie verscherpen kan via sporten zoals bijvoorbeeld vogelpik, muurklimmen, boogschieten of kleiduifschieten. Leer hem of haar ook geduld oefenen via het maken van grote puzzels. Ook aanbevolen: Chinese en andere brain crackers of leren schaken. Dit alles zal hem/haar tegelijk kalmeren.
President John F Kennedy, een beroemde Gemini en notoir vrouwenliefhebber, stond erom bekend wel 1000 woorden per minuut te kunnen lezen. Eén van zijn eerste baantjes was dat van verslaggever bij de uitgever Hearst, een typisch Geminiberoep overigens, waar deze capaciteit hem prima van pas kwam. Eens president van de VS, dwong hij zijn medewerkers zelfs tot het volgen van een cursus snellezen. Want: geen getreuzel a.u.b. Het moet immers vooruitgaan voor Gemini, zoveel is zeker!

De Kreeftstudent (= de meest terughoudende)

cancer
Deze gevoelige ziel kan dagen vooraf buikpijn en hoofdpijn ontwikkelen alleen al bij de gedachte dat hij/zij weer naar school moet. Op school houdt ie zich gedeisd of verstopt ie zich een beetje op de speelplaats. Geen paniek, na een paar dagen acclimatiseren kijkt hij/zij al anders tegen de school aan. Vindt de Kreeftstudent de school en de leerkracht(en) sympathiek? Dan zal hij of zij met plezier het beste van zichzelf geven.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Eerst en vooral: probeer zijn of haar vertrouwen te boosten. Want Kreeftstudenten hebben dit soort duwtje vaak nodig. Je kan hem/haar ook voorbereiden op een “nieuwe” school door die vooraf samen even te gaan verkennen. Dwing deze leerling nooit tot competitie met anderen en leg hem of haar geen strikte discipline op. Dat werkt averechts want een grote of blijvende demotivatie zou hier het gevolg kunnen van zijn.
Kreeft lady Diana, princess of Wales, was op school beslist geen hoogvlieger en werkte later als nanny. Ze was eerder verlegen volgens haar broer lord Spencer. Ze blonk op school vooral uit in sociale contacten, zwemmen en duiken, muziek en dans (waaronder ballet en tapdance). Vooral het gemak waarmee ze omging met alle soorten mensen en haar voortdurende, actieve inzet voor goede doelen (denk maar aan de forse beperking van landmijnen door haar tussenkomst), bezorgden haar de status van superster.

De Leeuwstudent (= de meest briljante)

leo
Deze kanjer weet al vroeg dat hij of zij de beste van allemaal wil zijn. En dus wordt hier reeds snel gestart met het uitbouwen van een bruikbaar sociaal netwerk. En dat is niet zo moeilijk omdat de Leeuwstudent een charmant en sociaal type is dat zelfzeker door het leven stapt en zichzelf uitstekend kan verkopen. Ook op het internet waar hij/zij veel vrienden, likes en volgers heeft.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Geef hem/haar niet teveel complimenten. Het ego en zelfbewustzijn zijn hier al voldoende ontwikkeld. Leer de Leeuwstudent nederiger te zijn en probeer hem/haar te disciplineren door deze leerling in contact te brengen met hen die tegenslagen en mislukkingen in het leven moeten incasseren. Haal hem of haar van die gouden troon af door erop te wijzen dat niets ooit vooraf met zekerheid gewonnen is.
Bill Clinton is een beroemde Leeuw, rokkenjager en ex-president van de VS. Van hem is geweten dat hij reeds stevig en vooruitziend begon te netwerken op de middelbare school. Als populaire student papte hij tijdens zijn universitaire studies aan met ene Hillary Clinton die een pak intelligenter en sluwer was/is dan hijzelf. Inmiddels weten we allemaal waartoe dit geleid heeft.

De Maagdstudent (= de meest toegewijde)

virgo
De discrete, toegewijde en (schijnbaar) rustige Virgostudent wil kost wat kost voldoen aan de verwachtingen en zal zich hiertoe dus volledig inzetten op school. Helaas is er die altijd aanwezige verlegenheid annex de daaruit voortvloeiende stress. Die spelen veel Maagdleerlingen parten tijdens mondelinge prestaties en mondelinge examens. En halen aldus de eerder behaalde punten naar beneden.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Deze student moet zijn/haar verlegenheid en zenuwen onder controle leren krijgen. Schrijf het kind dus in voor een cursus dictie, welsprekendheid of toneel. Zeker iets waarbij spreken regelmatig in het openbaar geoefend wordt. Leer dit gevoelig kind ook alles breder te bekijken in plaats van dingen voortdurend te analyseren.
De succesvolle maar immer ingetogen Britse acteur Colin Firth is een Maagd. Hij werd vroeger ferm gepest op school en voelde er zich nooit thuis. In een interview zei hij later: ik hield niet van scholen. Het was er vervelend, niet inspirerend en niets van wat ze me er leerden leek me ooit de moeite waard. Het tij keerde pas halfweg zijn tienerjaren dankzij een leraar die hem wist warm te maken voor Engelse literatuur. En dat vormde de aanzet tot een prachtige acteercarrière.

De Weegschaalstudent (= de verstandigste)

libra
Stel jij je de Librastudent voor als een soort modelleerling die meestal een topscore haalt op zijn rapport? Je zit er pal op. Deze intelligente, vriendelijke, plooibare en zich makkelijk aanpassende leerling weet zich probleem- en rimpelloos te integreren in elke groep. Jammer eigenlijk dat ie vaak zo besluiteloos in het leven staat. Sterke keuzes maken kost hem of haar immers keiveel moeite.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Benader de Librastudent voorzichtig. Want dit delicate kind verdraagt geen brute aanpak. Zijn/haar schoolse ontwikkeling hangt enerzijds af van de mogelijkheid creatief te kunnen zijn en anderzijds van het evenwicht thuis. Stel grenzen, maar wees enkel streng indien echt nodig. Niets brengt de Librastudent meer uit evenwicht dan onrechtvaardigheid.
Julio Iglesias, de Spaanse charmezanger met de fluwelen stem is een Libra. Julio deed eerst braaf wat pappie van hem vroeg: hij haalde een diploma rechten. Waarna hij eindelijk zijn zin kon doen. Hij werd voetballer in 2de klasse tot een auto-ongeluk het hem 2 jaar lang onmogelijk maakte om normaal te lopen. Tijdens zijn lange revalidatie ontdekte hij zijn creatief talent: liedjes schrijven en zingen. Julio Iglesias is tot dusver wereldwijd de best verkopende latino zanger ooit met meer dan 300 miljoen verkochte platen. Iets wat zijn zoon en zanger Enrique Iglesias hem tot dusver nog niet wist na te doen.

De Schorpioenstudent (= de meest wispelturige)

scorpio

Dit is een leerling met een complex karakter, een pokerface en de nodige geheimen. Valt moeilijk te peilen en te leiden, hoewel ie sterk, veerkrachtig en energiek is en niet bezwijkt onder druk of inspanningen. In een groep kan hij of zij zich gedragen als het zwarte schaap. Maar intussen deelt ie wel de lakens uit en heeft hij/zij snel door welke medestudenten al dan niet kunnen gedomineerd of gemanipuleerd worden.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Zorg voor voldoende uitdagingen met aan het eind een welverdiende beloning. En vergeet niet: zonder het te zeggen of te tonen kunnen Schorpioenstudenten ofwel supergemotiveerd zijn ofwel superontmoedigd. Volg daarom de evolutie steeds van dichtbij en vraag hem of haar het hemd van het lijf om meer duidelijkheid te krijgen. Steun hem of haar meteen indien je de neerslachtige bui voelt hangen.
Hillary Clinton is zo’n sterke, intelligente en gedreven Scorpio. Ze studeerde politieke wetenschappen in Massachusetts en rechten in Yale, waar ze Bill Clinton ontmoette. Ze was de First Lady tijdens de 2 ambtstermijnen van Bill en overleefde schandalen zoals de vastgoedaffaire, Monica Lewinsky en andere capriolen van Bill. Maar ook situaties waaruit bleek dat zijzelf evenmin zuiver op de graat was. Hillary wil winnen. Het was dus een harde noot om kraken dat ze de presidentsverkiezing van 2016 nipt verloor van Donald Trump. Zelfs die opdoffer was deze taaie tante niet eens aan te zien, want ze gaf geen kik.

De Boogschutterstudent (= de meest onafhankelijke)

sagittarius
Vrienden maken op school is meestal geen probleem voor dit vlot communicerend en sociabel kind. En nieuwe info opnemen is ook tof want dat lijkt zo’n beetje reizen in je hoofd. Maar algauw ervaart hij/zij het schoollopen als een echte straf. Dit is een doener. De discipline, de dagelijkse sleur, de manier waarop les wordt gegeven en het vele stilzitten geven hem/haar het gevoel gevangen te zitten. En zo raken veel Schutterstudenten definitief gedemotiveerd.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Kies resoluut voor een school op maat van je kind. En dat betekent: onderwijs met meer beweging, meer zuurstof, meer snelheid, meer natuur, meer afwisseling, meer creativiteit en originaliteit en meer uitwisseling van ideeën. Je moet als ouder wel op zoek naar een ander onderwijssysteem voor je Schutterstudent dat je bijvoorbeeld vindt in een Steinerschool, een Freinetschool of een Montessorischool.
Miley Cyrus is een Amerikaanse zangeres, songwriter en actrice. En een Boogschutter. Haar hart was bij de showbizz, niet bij duffe schoolboeken. Vanaf de leeftijd van 11 kwam ze na een auditie onder contract bij Disney Channel. Van daaruit werd ze als 14-jarige op het grote publiek losgelaten als hoofdrolspeler in Hannah Montana. Met succes. Al die tijd kreeg kreeg Miley uiteraard privéles, wat voordelen had. Dit praktisch ingesteld meisje en werkpaard kan vandaag, op haar 27ste, terugkijken op een succesvolle carrière vol nominaties en onderscheidingen. En niet onbelangrijk: ze verdiende tot dusver zo’n slordige 360 miljoen dollar.

De Steenbokstudent (= de vlijtigste)

capricorn
Ja, dit is een voorbeeldige leerling die studeren ernstig neemt. Hij of zij is gedisciplineerd en gefocust. Bang ook om iets te missen of gemist te hebben. De Steenbokstudent bezit meer maturiteit dan de meeste leerlingen van zijn leeftijd. En ja, hij/zij heeft tijd nodig om zich aan te passen. Maar eens dat achter de rug is, gaat onze student er helemaal voor en is er geen houden meer aan. Want deze jongen of dit meisje heeft ambitie zat.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Jij hoeft uit je Steenbokstudent niet het beste te halen, want dat doet ie zelf wel. Wat je wel kan doen is ervoor zorgen dat hij of zij op tijd wat stoom afblaast en/of wat tijd neemt om zich te ontspannen. Neem deze gewetensvolle leerling mee naar buiten, recht het bos of park in. Of laat hem of haar kennismaken met yoga dat zowel het lijf als de geest versoepelt en in conditie houdt.
De ambitieuze en voorbeeldige Steenbokleerling Kate Middleton studeerde geschiedenis aan de universiteit van St. Andrews waar ze medestudent prins William leerde kennen. En ermee trouwde. Als tegengewicht voor de ijver en concentratie die ze op school demonstreerde, deed deze ze steeds aan sport. Aan een heleboel sporten trouwens. Tijdens haar kostschooljaren deed ze aan skiën, lopen, zwemmen, roeien, tennis en veldhockey. Om dat lenige lijf te behouden doet ze actueel elke dag aan fitness. En na iedere zwangerschap besteedt ze zeker 2 uren per dag aan fitness tot ze opnieuw tevreden is met wat ze in de spiegel ziet.

De Watermanstudent (= de meest rebelse)

aquarius

Alles wat nieuw is, interesseert de Watermanstudent. Hij of zij excelleert in alle soorten vriendschappen en wordt dus snel aanvaard en populair. Maar zich onderwerpen aan de strenge en vervelende schooldiscipline? Toch maar liever niet. Als sociabel, origineel en onafhankelijk individu, valt hij of zij graag op in de groep. Als trendsetter bijvoorbeeld. En hoe meer men de Watermanleerling hierin beperkt, hoe meer hij of zij rebelleert en doorzet.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Laat hem of haar zoveel mogelijk vrij. Binnen bepaalde grenzen natuurlijk. Geef deze leerling de ruimte om initiatieven te concretiseren, al zijn de gebruikte methodes wat ongewoon tot bizar. Geen probleem, want hij/zij schakelt snel over naar iets anders. Een andere raad zou kunnen zijn om de Watermanstudent in contact te brengen met nieuwe technologieën en trends, maar bespaar je de moeite. Hij of zij heeft een fijne neus voor het nieuwste van het nieuwste en zelfs voor dat wat eraan zit te komen.
Waterman Thomas Alva Edison was de uitvinder van de gloeilamp, de fonograaf, de film en filmcamera, het elektriciteitsnet en nog zoveel meer. Daarnaast had hij ook een neus voor zaken. Als kind liep hij maar een paar maanden school, waarna zijn moeder hem thuis verder les gaf. Nou ja, hij haalde zijn kennis vooral uit een boek over filosofie en verder uit een boek over wetenschappen. Halfweg zijn tienerjaren verkocht hij snoep en kranten op de trein. Later was hij een tijdje werkzaam als telegrafist. Al zijn vrije tijd in en buiten de trein ging op aan wetenschappelijke lectuur en het doen van experimenten. Want hij bleef eeuwig student en onderzoeker. Met een resem bruikbare uitvindingen die het leven van iedereen veranderde, tot gevolg.

De Vissenstudent (= de meest fantasierijke)

pisces
De Vissenstudent zal wel altijd een beetje in zijn/haar eigen bubbel vertoeven. Ook op school. Dat is onvermijdelijk. Als dromerig en fantasierijk kind raakt hij of zij eerst gedesoriënteerd bij onderdompeling in het schoolgebeuren. Maar algauw sturen de intuïtie, ontvankelijkheid en het vertrouwen in anderen hem/haar de juiste kant op. Maar alles hangt hier toch vooral af van de mate waarin hij of zij bij de les kan blijven.
Zo haal je het beste uit hem of haar
Probeer het Vissenkind te interesseren voor dat wat hem of haar niet boeit. Hoe? Door het de Vissenstudent onder de vorm van amusement op te lepelen. Denk daarbij aan spelletjes, tentoonstellingen, leuke en toegankelijke boeken, theater, film en licht verteerbare documentaires. En ook belangrijk: kijk erop toe dat dit kind (zeker als adolescent) omringd is door de juiste, positief ingestelde vrienden of vriendinnen. Want hij/zij is zeer beïnvloedbaar. In alle richtingen.
Dat Albert Einstein in zijn eigen bubbel leefde was maar goed ook. Deze knappe kop wordt beschouwd als één van de belangrijkste natuurkundigen van zijn tijd en van alle tijden. Tot dusver althans. Hij ontdekte immers de relativiteitstheorie. Als Vissenkind was hij stil, sprak weinig en hield zich graag alleen in een hoekje bezig. Met lezen of muziek beluisteren. Zijn moeder dacht zelfs een tijdje dat hij achterlijk was. Niet dus. Deze Vissenstudent had een hekel aan de school en nam geen deel aan de spelletjes op de koer. Zijn klasgenoten vonden hem een stomkop. Hij lette niet op in de klas en maakte zijn huiswerk niet. Geen probleem, hij haalde altijd hoge cijfers. Vanaf zijn 10de jaar vroeg hij zijn ouders om los van de school extra wiskundelessen te mogen volgen en dat mocht. Later ging hij natuurkunde studeren. Met grote gevolgen.

Ook goed om weten
Welk type moeder ben jij of heb jij?
Tot welk type horoscooplezer behoor jij?

 


Deel.