Horoscoop mei 2024

0

Ontdek hieronder de belangrijkste tendenzen voor jouw sterrenbeeld in mei 2024.

ram | 21 maart - 20 april weegschaal | 23 september - 22 oktober
stier | 21 april - 20 mei schorpioen | 23 oktober - 21 november
tweeling | 212 mei - 21 juni boogschutter | 22 november - 21 december
kreeft | 22 juni - 22 juli steenbok | 22 december - 20 januari
leeuw | 23 juli - 22 augustus waterman | 21 januari - 19 februari
maagd | 23 augustus - 22 september vissen | 20 februari - 20 maart

Ram

aries

Het blijft belangrijk om je impulsiviteit en enthousiasme in toom te houden, Ram, en zeker in mei 24. Want zo niet, kan je nu niet enkel geld verliezen maar evengoed één of meer contacten kwijtspelen die belangrijk zijn voor jou. Privé of op het werk. Doe dus je best qua werk en daarmee bedoelen we: bereid zijn om bij te leren, in teamverband te werken en ja te zeggen tegen compromissen. Dan zullen projecten vorm krijgen en je tegenstanders plots medestanders worden. Wees ook helder in je zakelijke communicatie. Op die manier kan jij jezelf in de kijker én tegelijk hogerop werken. Met partner? Je hebt de neiging het heft in handen te nemen en je eigen zin te doen. Maar vergeet niet dat jullie een stel zijn en dat de ander dus ook een mening heeft. Indien niet, zal de sfeer tussen jullie er niet beter op worden. Single? En iemand in het vizier? Lust en passie kunnen je overweldigen. Overdrijf vooral niet en ga de ander zeker niet stalken. Dat kan averechts werken en zou zeer jammer zijn. Geld: je gaat voor meer financiële zekerheid en daarbij kan budgetteren nuttig zijn. Gelukkig verkeer je nu niet in een spilzieke bui en dat is alvast een prima start.    

Stier

taurus

Veel Stieren moeten in mei 24 hun realiteitszin bovenhalen. Want keuzes maken, dringt zich nu op. Je kan op een keerpunt staan en voelen dat jij je huidige situatie echt achter je moet laten. Of je kan bewust kiezen om te breken met je verleden om alsnog je droom proberen waar te maken. Blijf hier echter waakzaam en ga niet te snel voor verandering als je de zaak niet van alle kanten bekeken hebt. Qua werk zit je oké als je de ommezwaai grondig hebt uitgekiend. Indien dat niet mogelijk is, moet je belangrijke beslissingen/deals uitstellen tot later. Omdat mensen, zaken en zelfs verplaatsingen, mooier kunnen worden voorgesteld dan ze zijn. Met partner? Er kan zich van alles aandienen dat de band met je partner beïnvloedt. Verhuis? Nieuwe job?  Nieuwe baby? Grote nood om uit de relatie te stappen? Denk er eerst goed over na. Solo? Liefde is geen prioriteit. Maar ontmoet je een zusterziel, dan kan het je niet snel genoeg gaan. Let op: blijf ook hier alert. Het is ook wenselijk je sociale kring én zelfs je vriendenkring eens kritisch te bekijken. Qua geld: je kan jezelf en je ideeën nu prima verkopen. Hierdoor kan jij je de zaken die je verlangt nu aanschaffen.

Tweelingen

gemini

Veranderingen die in april al voelbaar waren, zetten zich verder door, Gemini. Maar alertheid en geduld (een moeilijk punt voor jou) blijven hier geboden. Want alles gaat wat op en neer, niets ligt al vast. Forceer dus niets, versnel niets. Eind mei zal één en ander duidelijker worden. Intussen dien je uitdagingen aan te pakken inzake een radicale levenswending, verhuizen en/of het vinden van een nieuwe baan. Qua werk dien je de grote beslissingen vooral nuchter te overdenken. Je emoties volgen is momenteel niet de juiste weg. Omdat er aan die beslissingen vaak nog andere vast zitten. Met partner? Er kan verwarring heersen tussen jullie omdat jullie een weg zoeken doorheen een wat onstabiele periode. En toch kan je nog een warme steun vinden bij je partner en gezin. Single? Je aandacht én energie worden opgeslorpt door wat er binnen en buiten jezelf leeft. En er moet zowel in als buiten je, eerst rust komen vooraleer de liefde weer een rol kan gaan spelen in je leven. Geld: je kan je best doen om geld binnen te rijven via je werk of andere zaken. En dat is prima zolang je maar weet dat de resultaten ervan slechts zichtbaar zullen zijn vanaf juni.

Kreeft

cancer

In mei 24 ervaar je vertraging in het bereiken van je doel(en), Kreeft. Dat kan voor stress zorgen. Probeer jezelf niet op te jutten en laar de dingen op hun beloop. Besef dat je niet alles en iedereen onder controle kan houden. Maar dit geeft je wel meer tijd voor de thuisbasis. Want er moet verhuisd, geïnstalleerd en/of gerepareerd worden. Jij coördineert de werken. Qua werk: je hebt een visie van je professionele toekomst die echter tijd nodig heeft om te rijpen. Maak intussen gebruik van alle geboden hulp die je verder kan leiden in de juiste richting. Want die is er zeker. Blijf  ook bereid om compromissen te sluiten en om je als teamspeler te profileren. Dat toont je goodwill. Met partner?  Ook hier ervaar je blokkades. Spoor er de oorzaak van op. Als je die ontdekt, ben je al dichter bij de oplossing. Veel Kreeften genieten intussen wel van meer tijd met het gezin. Solo? Je bent niet echt op zoek. Toch kan je in mei tegen iemand opbotsen die jou echt levenslang zal bijblijven. Ongeacht of er al dan niet een (blijvende) relatie van komt. Qua geld: je kan altijd meer vragen dan je nu krijgt. Want vragen staat vrij, maar het weigeren hoort er helaas wel bij.  

Leeuw

leo

Ook mei 24 is positief gekleurd, Leo. Omdat jij nu zo vlot en helder communiceert en een volwassen dialoog niet schuwt. Ook bezit je nu veel overtuigingskracht, zowel privé als professioneel. En daardoor raken eventuele stoorzenders of grotere problemen sneller opgelost. En als het niet meteen lukt, hou dan even vol want je bent er bijna, dankzij je vechtlust. Maar geef toe, pijnpunten moet je vroeg of laat aanpakken en  liefst grondig. Qua werk: je hebt de neiging om je af en toe te laten overweldigen door je emoties. Tracht die te beheersen want dat zou waardevolle contacten kunnen afschrikken, waardoor je één en ander kan mislopen. Voor Leo’s met of  zonder partner geldt hetzelfde: je bent nu zo energiek en welbespraakt dat je spontaan de aandacht trekt van de andere sekse. Voor singles is dat een meevaller. Maar voor mensen met een partner kan dat tot verwarring (en zelfs meer) leiden. Kijk in dit geval uit en denk na vooraleer bepaalde stappen te zetten. Qua geld: het is hier wat dubbel. Enerzijds zijn er meer inkomsten, anderzijds laten die soms op zich wachten zonder dat je er iets aan kan doen. Oefen geduld, alles komt in orde.

Maagd

virgo

Mei 24 valt moeilijk af te lijnen voor jou, Virgo, omdat er nu veel vibes actief  worden. Je zelfrespect groeit en je neemt vaker initiatieven. Dus ga je sneller in gesprek met anderen en leg je daardoor vlotjes nieuwe contacten. Wat je dan weer nieuwe of nuttige info oplevert. Als je dan ook nog het kaf van het koren kan scheiden, zal je succesvolle besluiten kunnen nemen. Qua werk: herken je zwaktes en sterktes en gebruik dit inzicht om je ideeën om te zetten in concrete acties. Maar in je eentje raak je er niet. Zoek dus het gezelschap van anderen op het werk en durf met de juiste mensen praten over je ambities. Je kan verrast worden door wat er daar aan positiefs uit voortvloeit. Met partner? Jullie kunnen in een impasse zitten. Praat met je partner en beluister hem/haar ook. Deel jullie dromen en voel hoe het vlammetje tussen jullie weer hoger oplaait. Solo? Jij kan iemand ontmoeten die aan je wensen voldoet en met wie jij je wilt verbinden. Maar vanuit jullie dagelijkse realiteit wordt het  fors zoeken naar het juiste compromis. Qua geld: vroegere investeringen beginnen nu te renderen. Let op en beleg die winst niet roekeloos via dubieuze voorstellen.

Weegschaal

libra

Mei 24 kan een bewogen periode worden. Omdat bepaalde Libra’s nu inzien dat ze vastgelopen contacten, relaties en situaties moeten aanpakken. Professioneel en privé. Anderen kroppen hun emoties niet langer op en laten die nu de vrije loop. Met als gevolg dat sommige relaties met intimi verzuurd kunnen raken. Het kan ook zijn dat relaties, contacten of situaties verstoord worden door een extra portie drama van  buitenaf waar je geen vat op hebt. Qua werk kan mei een interessante periode van vooruitgang worden. Vooral als je met een team probeert om onduidelijkheden weg te werken en het doel helder te krijgen. Er kan gezonde concurrentie op je afkomen die jou dwingt tot het vinden van nieuwe, succesvolle oplossingen. Met partner? Het is belangrijk meer tijd aan je partner, gezin, familie en vrienden te besteden. Omdat alles met elkaar verbonden is, kan dit vaak ook positief inwerken op de band met je partner. Solo? Je hebt andere zaken te regelen dan op zoek gaan naar de witte raaf. Tenzij die in je directe omgeving rondfladdert. Wat zeker kan in mei. Geld: als je geld moet zien te krijgen, spreek dan eerlijk vanuit je hart. Dat wekt vertrouwen.

 Schorpioen

scorpio

In mei 24 slorpt het thuisfront veel energie op, Scorpio. Chronische spanningen hier dwingen je om de oorzaak ervan aan te pakken in ieders belang. Ook in het jouwe  omdat het je rusteloos maakt. Want als deze traumatische emoties blijven smeulen en de sfeer thuis verstoren, zal de bom op een dag barsten. Grijp in, nu het nog kan. Qua werk: je bent enthousiast dankzij goede collega’s, een nieuwe functie, stevige deals of uitdagende opdrachten. Je krijgt de kans je pluspunten dermate in de verf te zetten dat niemand er meer kan aan twijfelen dat jij de beste bent. Met partner?  Slepende problemen thuis beïnvloeden fors de band tussen jullie. Vaak is de sfeer onder nul en gaat dit ten koste van intimiteit en seks. Van zodra de stoorzender aangepakt wordt, zal de hemel uitklaren en kan jij je passie weer de vrije loop laten. Solo? Je verlangt naar sensualiteit en neemt de plotse beslissing om je voor iemand te engageren. Dat kan zeker een positief gevolg hebben voor je liefdesleven. Qua geld is het nu goed om spontane aankopen te mijden. Overdrijven is echter niet nodig, maar heel wat Schorpioenen vertonen toch de neiging om te gaan hamsteren.  

Boogschutter

sagittarius

Mei 2024 kan een vrij bewogen tijd zijn, Schutter. Jij wilt het beste voor iedereen en je geeft daartoe ook het beste van jezelf. Dat kan heftige emoties bij jou losmaken die je tot (soms impulsieve) actie dwingen. Blijf alert en tracht de gevolgen daarvan vooraf in te schatten. En er zijn veranderingen gaande. Het gaat niet zo snel maar je voelt en ziet ze wel. Zoals die mooie kans die voorbij komt. Je kan ook rekenen op zinvolle contacten en een goed sociaal netwerk. En toch kan jij verveeld raken en het avontuur opzoeken. Uitkijken hier!  Qua werk kan je geschikte voorstellen krijgen. Maar je zal hard en kundig moeten werken om het waar te maken. Met partner? Je doet je best voor hem/haar en voor je gezin. Maar als de sleur toeslaat wordt de verleiding groot om op zwier te gaan. Let op: een verkeerde inschatting van een situatie kan grote gevolgen hebben voor jou én anderen. Solo?  Liefde is nu niet aan de orde. Je bent er vooral voor je familie, maar je goedbedoelde hulp is niet altijd even effectief. Geld: je hebt niet te klagen in mei qua inkomsten. Maar geloof niet iedereen met een vlotte babbel, want zo zou je in de problemen kunnen raken.

Steenbok

capricorn

In mei wordt het voor jou stevig aanpoten, Steenbok. Zowel op het werk als thuis. Er komen ook situaties langs waarbij je de controle kwijtspeelt en daar word je niet bepaald happy van. Uiteraard kan je niet op tegen het leven dat graag voor surprises  zorgt. Zo kan je bijvoorbeeld geconfronteerd worden met meerdere problemen tegelijk die stuk voor stuk zo snel mogelijk dienen opgelost te worden. Dat zal je wellicht een paar uren slaap kosten. Neem daarom voldoende pauzes. Midden mei gaat je energiepeil spontaan flink naar omhoog. Qua werk is je doel: zoveel mogelijk dringende dossiers en taken afwerken die echt niet kunnen wachten tot na de vakantie. Ook is de concurrentie groot. Ga nu geen confrontaties aan. Met partner? Er is thuis veel beweging (klussen/nieuw huis/geboorte) en je eist daarbij vaak (te)veel van je partner. Ga voor communicatie, dat brengt jullie het verst. Solo? Jij legt de lat ook hoog naar een nieuwe partner toe. Een onverwachte ontmoeting kan je emotioneel heel erg beroeren. En dat kan gevolgen hebben. Qua geld. In mei heeft je grote inzet maar één doel en dat is: je financieel verbeteren. Go for it, Bokje.  

Waterman

aquarius

De innerlijke transformatie van april loopt in mei 24 door, Waterman. Wat de aanzet vormt om dingen in je leven te veranderen. Of er althans over na te denken. Maar  veel hoef je daar niet voor te doen. Het leven zorgt ervoor dat kansen tot veranderen vanzelf op je af komen. Veranderen betekent ook ‘anders’. Dus kunnen ook relaties en situaties gaan verschuiven. Privé en/of professioneel. Werk: weinig problemen hier, maar wel succes verzekerd. Zolang je maar niets overhaast of roekeloos aanpakt. Want dan kan je fouten maken en in een slecht verhaal terecht komen. Omdat concurrenten altijd op de loer liggen om je onderuit te halen.. Met partner? Ook hier zijn er veranderingen. Je partner staat erbij, kijkt ernaar en is niet in staat ook maar iets te doen aan de vibe die je nu meedraagt. Toch trachten jullie de band weer aan te halen. Solo? Je aandacht gaat vooral naar de reorganisatie van je leven en het consolideren van een nieuwe realiteit. Dat vraagt veel energie en zo raakt de liefde op de achtergrond. Geld: in deze transitperiode moet jij je hoofd erbij houden. Zeker qua geld. Verstandig investeren kan. Voor de rest geef je enkel het nodige uit.

Vissen

pisces

Mei 24 is een maand vol mixed vibes, Vissen. Omdat je communicatiestijl bepalend kan zijn voor de kwaliteit van je contacten én je leven. De ene Vissen kan mensen kwetsen via ondoordachte uitspraken. De andere slaagt erin meer rationeel te communiceren evenwel gekruid met een snuifje fantasie. Wat dan weer positieve gevolgen kan hebben. Beide communicatiestijlen kunnen ook tegelijk in één persoon actief zijn. Grilligheid verzekerd dus in je privé- en werksfeer. Qua werk: hier kan je uitputting tot probleempjes en irritaties leiden. Met een gevoel van isolatie tot gevolg. Een oude bekende kan plots opnieuw opduiken, een rol spelen op het werk en je de steun geven die je nu nodig hebt. Met partner? Je kan die flink uitdagen. Vermijd troebele uitspraken. Als jij je gevoelens wil uiten, doe dat in mei vooral op een non-verbale manier om frustraties te voorkomen. Solo? Als je nu plots iemand ontmoet die je bevalt, wees er dan dankbaar voor. Blijf transparant, speel geen onvolwassen spelletjes en stuur geen gemengde signalen uit. Qua geld: hier sta je vrij sterk. Het is tijd om te investeren én/of om naar buiten te komen met een statussymbool. Doen!

Cadeautip Moederdag:  Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?     –       Astrologie en chocolade

 

Deel.

Reageer