Horoscoop oktober 2023

0

Ontdek hieronder de belangrijkste tendenzen voor jouw sterrenbeeld in oktober 2023.

ram | 21 maart - 20 april weegschaal | 23 september - 22 oktober
stier | 21 april - 20 mei schorpioen | 23 oktober - 21 november
tweeling | 212 mei - 21 juni boogschutter | 22 november - 21 december
kreeft | 22 juni - 22 juli steenbok | 22 december - 20 januari
leeuw | 23 juli - 22 augustus waterman | 21 januari - 19 februari
maagd | 23 augustus - 22 september vissen | 20 februari - 20 maart

Ram

aries

 

In oktober dat ietwat aan de woelige kant zal zijn, draait er heel wat rond relaties en emoties, Ram. Zet nu in op een open dialoog en kom mensen halfweg tegemoet. Zo krijg je hen aan jouw kant én krijg jij dus vaker je zin. En jawel, dit zal je wat moeite kosten, maar die moeite loont tenslotte. Qua werk komt het er nu op aan je aandacht plus die van eventuele concurrenten, op het positieve te richten. Ook kan jij je chefs gunstig stemmen door precieze en snelle beslissingen te nemen. Iets wat toch helemaal in jouw straatje past. Met partner?  Als jullie eerlijk blijven tegenover elkaar, kunnen bestaande frustraties nu verdampen. Ook zal je partner je charme maar moeilijk kunnen weerstaan. Dit alles creëert een leuke, harmonieuze sfeer tussen jullie en in de rest van het gezin. Solo? Dit is niet echt de maand waarin je plots de ware spot.  Qua geld wordt het nu bezuinigen. Want via slordigheid kan je fouten gemaakt hebben. Of je gaf teveel uit om je status op te poetsen. Maar ben je nu verwikkeld in een financieel geschil? Dan is de kans groot dat het in je voordeel zal uitdraaien.

Stier

taurus

In oktober 23 kan je beter  wat soepeler zijn in plaats van je druk te maken over allerlei zaken, Stier. Maar dat wordt moeilijk omdat oud zeer nu gek genoeg weer de kop opsteekt. Zoals familie- en/of werkproblemen die zelfs erger lijken te worden en onrust en stress oproepen bij jou. Hou jezelf in de hand, handel zo correct mogelijk en zoek zeker een fysieke uitlaatklep. Qua werk stagneert alles naar midden oktober toe. Tracht je sociaal/zakelijk netwerk te vergroten en de communicatie open te houden. Met de bekomen info kan je eind oktober je voordeel doen. Je financiële toestand is gezond en stabiel. En dankzij gemaakte winsten zal je moeten nadenken over hoe die te investeren. Ook ontdek je nu een talent in jezelf dat nieuw voor je is en waar ook anderen over verrast zijn. Met partner? Zolang jij je partner niet probeert te domineren zit het goed tussen jullie. Waarna jullie voor een baby of een ander lange termijn project gaan. Solo? De kans dat je vanaf de 22ste  plots iemand ontmoet die je hart sneller doet kloppen, is reëel. Zolang je niet te bazig doet, wel te verstaan.

Tweelingen

gemini

Oktober 23 ziet er overwegend goed uit voor jou, Gemini. Surprises, aangename toevalligheden en succesvolle gebeurtenissen inbegrepen. Jawel. Je hebt nu een sterke en inspirerende uitstraling waarbij tegelijk je talenten aan bod kunnen komen. En er wordt van jou verwacht dat je dit alles positief zal gebruiken. En dat je niet over bepaalde grenzen heen zal gaan. Respecteer op het werk de zakelijke code. Maar bereid je alvast goed voor op vergaderingen en presentaties en wapen je met overtuigende argumenten. Kwestie van (afgunstige) tegenstanders de pas af te snijden. Met vaste partner of single? Voor allebei geldt ongeveer hetzelfde. Je kan nu overspoeld raken door het verleden. Een onverwachte ontmoeting kan je leven op zijn kop zetten en je bedelven onder een lawine van herinneringen. Volg hier vooral je hart en luister niet teveel naar anderen die jaloers kunnen worden op jou en op de situatie waarin je terecht komt. Het financiële plaatje ziet er prima uit. Geen gebrek aan geld dus deze maand. De centen kunnen uit diverse richtingen naar je toe komen. Geniet ervan!

Kreeft

cancer

In oktober praat jij  over je ambities, Kreeft, zowel op het werk als in de privésfeer. Dat draait niet altijd even goed uit. Deze maand hangt er romantiek in de lucht. Met partner? Jullie vinden weer die zalige sfeer van weleer en kunnen zelfs samen op reis gaan. Solo? Houd je klaar, want de ware zou nu zomaar je pad kunnen kruisen. Eind oktober wordt er sowieso meer tijd besteed aan het gezin, de familie en andere dierbaren. Hoe dan ook leef je nu wat op een roze wolk en dat wekt afgunst op bij sommigen. Schreeuw je geluk dus niet van de daken. Hou je plannen, ook qua werk, voor jezelf. Indien niet, dan kan jouw zelfvertrouwen een deuk krijgen. Een voor jou belangrijk werkproject komt tot stilstand waardoor je aan jezelf gaat twijfelen. Dan steekt zelfkritiek de kop op. Je ziet de bomen door het bos niet meer. Een gesprek met een vertrouweling of een psycholoog kan helpen om de knoop te ontwarren. Financieel gezien, is dit een prima tijd waarin je inkomensniveau opgetrokken wordt. Let erop in de euforie niet teveel uit te geven. Denk aan later en ga voor investeren.

Leeuw

leo

In oktober kan het 2 kanten uitgaan voor jou, Leo. Alles hangt af van de mate waarin jij je drang kan beheersen om anderen te domineren en jezelf in het middelpunt van de belangstelling te werken. En dit zowel privé als professioneel. Ben je die 2 energieën voldoende de baas? Dan mag je uitkijken naar een vrij goede maand met meevallers op diverse vlakken en dit zonder er veel moeite voor te doen. Neemt je ego echter de overhand? Dan beland je meer dan eens in een energieverslindend conflict. Met partner? En heb jij jezelf in de hand?  Dan verloopt alles opperbest en vinden jullie elkaar in diverse activiteiten. Daarnaast voel je de behoefte om ook je sociaal netwerk op te vrijen. Solo? Je charme doet zeker zijn werk, zolang je maar inzet op een open communicatie en niet alle aandacht naar je toetrekt. En krek hetzelfde is van toepassing op je werk. Dimmen en anderen in hun waarde laten, brengt je veel verder dan verwacht. Qua geld zit het prima als je durft veranderen plus goed berekende risico’s nemen. Want die durf maakt je nu rijker. Geniet ervan! 

Maagd

virgo

Oktober is niet de juiste tijd om grote risico’s te nemen, Virgo. Omdat de herfst een tijdelijke melancholie in jou laat opwellen die je wat passiever en moedelozer maakt.  En die dus je praktisch inzicht en nuchterheid kan vertroebelen. Deze maand kan jij je doelen op het werk het best bereiken met de steun van anderen. Ga daarom voor de dialoog via een heldere communicatie. Gooi zeker al je kaarten op tafel, waardoor anderen je sneller zullen vertrouwen. Zodoende krijg je hulp van de juiste mensen, want in je eentje raak je er nu niet. Met partner? Wees eerlijk tegenover hem/haar en ga dat moeilijk gesprek (of gesprekken) niet uit de weg. Forceer niets. Probeer wel een romantische sfeer te creëren, waarna jullie samen heerlijk intense emoties  kunnen beleven. Solo? Na 20 oktober is een beslissende ontmoeting zeker mogelijk. Wees charmant, opgewekt en tegelijk ernstig. Deze mooie combi zal de tegenpartij gegarandeerd verleiden. Qua geld: je kan nu financiële problemen oplossen en   schulden finaal vereffen, waarna jij en je dierbaren weer opgelucht kunnen ademen.   

Weegschaal

libra

In oktober 23 streef je meer dan ooit naar harmonie en vernieuwing, Libra  en dit op diverse manieren. Het is ook een periode waarin je zelfvertrouwen groeit. Er is hier nog steeds twijfel, jazeker. Maar gezien je nu altijd genoeg tijd krijgt om over belangrijke besluiten na te denken, bekom je goede resultaten. Via je zelfvertrouwen kan je mensen ook makkelijk warm laten lopen voor je ideeën. En dit zowel privé als op het werk. Ga anderen echter niet manipuleren en oefen op hen geen druk uit. Met partner? Jij kan nu alles en iedereen met andere ogen bekijken. Zelfs je vertrouwde partner waar je  werk van maakt. Jawel. Veel kans dat hij of zij (opnieuw) bezwijkt voor je inzet en charme offensief. Solo?  Een toevallige ontmoeting brengt iemand op je pad die krek dezelfde opvattingen en passies heeft als jij. En zo kan je dus het hoge lot winnen in de liefdesloterij. Qua geld zit het prima. Je kan jezelf en je geliefden verwennen. Verder is oktober een tijd van nieuwe, boeiende contacten, veel uitwisseling en een vruchtbare communicatie. Daarom: laat alle remmen los en ga ervoor, Libra.

 Schorpioen

scorpio

In oktober 23 is het raadzaam belangrijke besluiten pas te nemen nadat je de visie  van anderen hebt beluisterd. En met anderen bedoelen we intimi en/of werkrelaties.  Doe je dit niet, dan kan dit jouw vooruitgang op de werkvloer vertragen. En natuurlijk heb je voldoende ideeën en plannen, maar kunnen ze de realiteitstoets doorstaan? Net daarom heb je nu de mening van anderen nodig. Want jij schommelt momenteel  te vaak tussen hart en verstand. Toch blijft je focus ook op je privéleven liggen. Met partner? Het botert wel tussen jullie maar jij zou zelf roet in het eten kunnen gooien door eigenhandig beslissingen te nemen waarin je partner geen stem krijgt. Single?  Je charisma zorgt ervoor dat je nu mensen bereikt waarmee je voorheen een slechte communicatie had. Die wordt nu zo goed dat dit zelfs romantische gevolgen kan hebben, Scorpio!  Qua geld zit het prima, al is een spoedgevalletje niet uitgesloten. Sta je voor een dure aankoop of investering?  Zoek vooraf grondig uit of het product en de aanbieder ervan betrouwbaar zijn. Want fraude valt nu zeker niet uit te sluiten. 

Boogschutter

sagittarius

In oktober ervaar je van alles wat, Schutter. Je bent sociaal, easy going en praat graag en vlot met anderen. Dat levert je  extra fans op. Waarna je sociaal netwerk vergroot wat tegelijk nieuwe opties creëert voor jou. Helaas ga je hier vaak te snel en te enthousiast, waarna sommigen afhaken. Matig dus je tempo en oefen wat vaker geduld. Op het werk zal je begin deze maand wel moeten vechten voor je plek onder de zon, want er zijn kundige kapers op de kust. Verspil je energie zeker niet aan het overtroeven of onderuit halen van je concurrenten. Breng jezelf liever eerst tot rust. Medio oktober krijgen positieve vibes en hun interessante gevolgen de bovenhand. Maar die zullen je vooral buitenshuis verrassen. Je zou plots een gulle bewonderaar kunnen ontmoeten, een duidelijke vooruitgang in je carrière kunnen boeken of tegen een manier oplopen om legaal (en relatief makkelijk) geld te verdienen. Met partner of solo? Voor allebei geldt hetzelfde: de liefde is nu even geen prioriteit. Je stopt vooral energie in het versterken en affirmeren van je sociaal en professioneel profiel.

Steenbok

capricorn

Vrij goede maand, Bokje. Je neemt gedurfde initiatieven, terwijl van je gebruikelijke terughoudendheid nu maar weinig meer te merken valt. Je stelt je open voor nieuwe contacten die jou sterke emoties en veel inspiratie opleveren. Qua werk, je favoriet actieterrein, gebeurt er nu veel positiefs. Denk aan blokkades/problemen die vanzelf lijken te verdwijnen. Of aan waardevolle bondgenoten (met of zonder geld) die steun bieden en verschijnen op het juiste moment. Half oktober moet je een versnelling hoger schakelen. Nieuwe uitdagingen en een verrijkende infostroom worden je deel. Hou vooral de reacties van je chefs nauwlettend in het oog. Van hen hangt veel, zo niet alles, af voor jou. Met vaste partner? De hoge werkdruk eist zijn tol. Je partner en eventueel gezin bengelen er maar wat bij. Iets wat de relatie niet echt ten goede komt. Solo? Jij voelt nu de interesse van potentiële partners voor jou. Dat krikt je zelfbeeld op. Doe er je voordeel mee. Je zal meer geld binnenrijven en je moet dus nadenken over hoe het te investeren. In vastgoed of in je eigen ontwikkeling? Jij kiest.

Waterman

aquarius

Net als bij de Steenbok, ligt ook bij jou in oktober de nadruk op je werk, Waterman. Dit is een prima periode voor het uitbreiden van je netwerk, voor onderhandelingen en voor het uittesten van creatieve experimenten en originele zakelijke concepten. Vaak zal er financiële winst uit voortvloeien en/of zakelijke aanbiedingen. Het is wel mogelijk dat jij zelf niet beschikt over de nodige kennis om je ideeën uit te voeren. Neem dan meteen deskundigen in de arm. Ook mogelijk: je krijgt spontaan morele en/of financiële hulp. Met partner? Tussen jullie is er nu duidelijk meer frustratie dan harmonie, want je kan scherp uit de hoek komen. Omdat jij 1) onder druk staat op het werk en 2) je dringend jullie huisvestingsprobleem moet aanpakken. Wat ook zal gebeuren en dat brengt jullie meer rust. Single? De steun van je vriendenkring lijkt nu belangrijker dan energie verzamelen om op jacht te gaan. En toch leeft intussen bij jou de behoefte om met een partner een thuis te creëren. Qua geld: je hebt er genoeg om het nodige te kunnen realiseren, want je krijgt wel altijd hulp van iemand.  

Vissen

pisces

In oktober raak je in de greep van de herfstvibes die verzwakkend kunnen werken via de melancholie die zij in jou teweeg brengen, Vissen. En daar valt maar moeilijk aan te ontsnappen. Met als gevolg dat je het lastiger krijgt om de juiste beslissingen  te nemen. Omdat je concentratievermogen plus je rationeel denken tijdelijk afnemen. Zoek dus de nodige steun bij familie of vrienden bijvoorbeeld. Zij kunnen je zelfbeeld annex zelfvertrouwen opkrikken, wat bruikbaar is op het werk. Want vooral daar dien je nu keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Volg je intuïtie, dat garandeert je de beste resultaten. Eén advies: hoewel het misschien anders aanvoelt, is deze maand niet geschikt om grote projecten te lanceren. Die tijd komt nog wel. Met je geld zit het goed. Omdat je mensen voor je kan winnen die willen helpen. Maar bak ze niet al te bruin. Qua liefde beweegt er weinig, zowel voor Vissen met als zonder partner. Want je hebt de neiging je in jezelf terug te trekken om te onderzoeken wie of wat er nu echt van belang is in je leven. En die kennis heb je nodig vooraleer je verder kan gaan.

Deel.

Reageer