Jouw intuitie in 2016

0

In 2016 vormen enkele planeten, astrologisch gezien dan, bepaalde aspecten die “het vierkant in de hemelse T” worden genoemd. Aspecten/vibes dus, die ons kunnen helpen om onze intuïtie (of zesde zintuig) verder te ontwikkelen. Er zijn dierenriemtekens die minder en tekens die meer (Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen) zullen beïnvloed worden door deze aspecten. Dat betekent dat de impact van het vierkant in T, niet voor iedereen even sterk voelbaar zal zijn.

Een woordje over onze intuïtie of zesde zintuig

Intuïtie is een natuurlijke gave die we bij onze geboorte hebben ontvangen. Naast onze vijf zintuigen (smaken, zien, horen, ruiken en voelen) zijn we bovendien gezegend met een zesde zintuig: de intuïtie of de razendsnel opborrelende kennis.
Onze intuïtie is een van de belangrijkste gereedschappen in ons leven. Het is een unieke, persoonlijke en gesofisticeerde waardemeter en wegwijzer die we kunnen gebruiken op onze levensweg. Terecht wordt beweerd dat intuïtie, verstand is dat haast heeft. Jammer genoeg schenken we er in deze op feiten gebaseerde wereld, vaak (te) weinig aandacht aan of duwen we de signalen afkomstig van deze sterke tool bewust weg. Een houding waar we achteraf nogal eens een hoge prijs voor betalen. Onze intuïtie vertelt ons niet of iets of iemand slecht of goed is. Ze vertelt ons wel of iets of iemand wenselijk of daarentegen te mijden is voor ons, op dat specifiek moment in ons leven.

Ram

aries
Jij blijft zo goed als buiten schot, Ram, op wat positieve vibes van de hemelse T na. Die maken het je makkelijker om in 2016 vaker dan gewoonlijk je gezond verstand te gebruiken. Jawel. En om zelfs meer geduld op te brengen voor situaties en mensen in plaats van er altijd zomaar in en op te vliegen. Je staat dit jaar filosofischer in het leven. Eerst denken en dan pas handelen, weet je wel? Als dat geen goede zaak is…

Stier

taurus
Jij laat zowaar je koppigheid en je oogkleppen wat meer achterwege onder invloed van dit vierkant, Stier. En je laat je meeslepen door de harmonie die over je heen komt. Iemand zal het met je hebben over meer luisteren naar je intuïtie en je hart. En om die meer te vertrouwen. Vooral in liefde en vriendschap. Luister dus effe naar die persoon in plaats van je er dadelijk van af te wenden. En doe je voordeel met wat je hoort.

Tweeling

gemini
Ja, jij bevindt je dit jaar in het brandpunt van de nu actieve T- energie, Gemini. We weten dat jouw belangstelling alle kanten op flitst. Jouw uitdaging wordt nu echter: evolueren door het niveau van de oppervlakkigheid te verlaten. Concentreer je en onderzoek wat er onder en achter de buitenkant zit en durf dieper te graven. Naar het echte, naar de waarheid. In jezelf, mensen en situaties. Zo krijg je de kans om dit jaar een andere realiteit te ontdekken. Om te leren hoe iedereen en alles ook op een andere manier kan benaderd worden. Niet echt makkelijk, maar je kan er enkel completer van worden.

Kreeft

cancer
De kracht van de hemelse T past helemaal jouw straatje, Kreeft. Je bent van nature al vrij intuïtief en mediamiek en daar doen de actieve T- vibes nog een schepje bij. Je kan je in 2016 nog beter afstemmen op mensen en vooral dan op hun onderbewuste. Hierdoor slaag jij er in je medemensen te lezen als een open boek en meer begrip voor hen op te brengen. Dit is de juiste manier om hen plus jezelf, vooruit te helpen.

Leeuw

leo
Dit jaar kan jij in jouw tempo je maturiteit vergroten, Leo. Vooral door je intuïtie verder te ontwikkelen. Je wordt daarbij geholpen door iemand die je goed kent, waarvan je houdt en/of respecteert. Deze persoon kan je veel leren omdat hij/zij ouder is of meer evaring heeft op dit vlak. Het is echter ook mogelijk dat jij zelf die rol speelt voor een jonger iemand. Omdat we hier op aarde, allemaal tegelijk meester en leerling zijn.

Maagd

virgo
Ook jij zit in 2016 helemaal in de greep van de huidige astrologische configuratie, Maagd. Haar energieën pushen je om je realiteitszin, strengheid en doorgedreven zin voor detail en analyse, naar een hoger niveau te tillen. Jouw uitdaging: proberen om dit jaar je visie op de wereld wat meer open te trekken. Naast een doorgedreven analyse, kan je voor de verandering ook eens trachten het geheel onder de loep te nemen. Jezelf, mensen en situaties, ruimer te bekijken. En je kan zover geraken dat je begint te beseffen dat elk probleem niet één maar meerdere oplossingen in zich draagt. Jouw fijn afgestelde radar ontdekt ze wel!

Weegschaal

libra
Jij ervaart gelukkig weinig hinder van het vierkant in T, Libra. Wat je wel zal merken is dat de ernst waarmee je mensen, situaties en dingen tegemoet treedt, zal toenemen. Je krijgt belangstelling voor en gaat nadenken over de ethische en morele kant van het leven. Dat vergroot je verantwoordelijkheidszin. Wat weerspiegeld wordt in je daden en motivaties. En in het feit dat jij je over de hele lijn gematigder opstelt.

Schorpioen

scorpio
Jij ontvangt vooral de goede vibes van de reeds vernoemde aspecten. Scorpio’s voelen vanzelf affiniteit met de meer subtiele domeinen in het leven, zoals esoterie, spiritualiteit, astrologie, energetisch werk, helder zien, helder horen, enz. In 2016 kan je deze kennis en gaven integreren in je dagelijks leven en er anderen van dienst mee zijn. Je kan er zelfs persoonlijke successen mee boeken.

Boogschutter

sagittarius
Jij wordt nu, net als Tweelingen, Maagd en Vissen, onvermijdelijk ondergedompeld in de T- vibes, Schutter. En dat zal je geweten hebben. Jouw uitdaging wordt: je aangeboren intuïtie en vertrouwen in de universele orde, verbeteren en verdiepen. Dit doe je door in 2016 je onstuimigheid te beteugelen en alerter door het leven te gaan. Door beter te kijken en geduldiger te luisteren naar mensen en situaties. Anders gezegd: door aandacht te schenken aan de subtiele signalen die je omgeving voortdurend uitzendt in woord en daad. Leer die signalen oppikken, erkennen als wegwijzer en vervolgens gebruiken.

Steenbok

capricorn
De hemelse T brengt jou alleen maar voordelen, Steenbok. En wel in die zin, dat je in 2016 meer ontspannen in het leven staat. Je voelt je vrijer terwijl de behoefte om naar buiten te komen met wie je precies bent en wat je bezit, nu fors zal toenemen. Dit is dus de ideale periode om je kennis, je materiële en geestelijke rijkdom, en je talenten met anderen te delen. Vooral niet terugkrabbelen, Bokje. Doen!

Waterman

aquarius
Je leven kabbelt verder, Waterman. Je bent nu in staat te bestendigen wat je reeds hebt bereikt. Want je geloof in het leven stelt je nu in staat om je principes en idealen objectief en nader te bekijken. Wat je als waardevol en bruikbaar ervaart, behoud je. Om er vervolgens meer energie in te stoppen. Steriele ideeën en whisfull thinking daarentegen, laat je voor wat ze zijn: energievreters die niets concreets opleveren.

Vis

pisces
Als een vis in het water, zo voel jij je in de energie van de huidige planetaire T-constellatie, Visje. We weten allemaal dat jij van nature tonnen intuïtie bezit en die onbewust gebruikt als richtingwijzer in je leven. En in dat van anderen. In 2016 echter wacht jou een nieuwe uitdaging: wat je voelt en innerlijk ervaart, moet je bewust gaan toetsen aan en integreren in de realiteit. Zo ontdek je steeds beter welke signalen je wel en niet kan vertrouwen. Wat dan weer een belangrijke meerwaarde zal betekenen voor je persoonlijk leven en voor dat van hen waarmee je dagelijks in aanraking komt.


Deel.