De schaduwkant van het dierenriemteken Vissen

0

We weten het allemaal, waar een voorzijde zit, moet er ook een achterzijde zijn. Omdat elke medaille nu eenmaal altijd twee kanten heeft. Elk zonneteken heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende dierenriemtekens en hun grootste werkpunt.

VISSEN (20 februari t/m 20 maart)

Jouw schaduwzijde is: verslaving.

Of je nu meegesleept wordt door een religie, eten en drinken, drugs, seks, een koop- of verzamelwoede, TV, geneesmiddelen, het internet, roken, gokken, enz., maakt niet uit, Visje. Uiteindelijk komt het hierop neer: je vertoont verslavingsgedrag. Want je kan niet zonder een vorm van verdoving. En letterlijk alles kan in de foute dosis, een verslaving worden. Jij noemt het een passie, een leuk tijdverdrijf, iets wat jou aan de gang houdt.. Maar een leuk tijdverdrijf heeft meestal geen nare gevolgen. Terwijl jouw obsessie moeilijk te onderdrukken is. En dat moet je aan het denken zetten…

De oorzaak van je neiging tot verslaving is overgevoeligheid.

Je nood aan verdoving, duidt op een grote sensibiliteit voor je omgeving. Je zuigt bij wijze van spreken, het leed rondom jou in je op. Het gevolg is groot verdriet dat je treft en aanzet te vluchten in een verdoving. Of je erdoor te laten opslokken. Omdat de pijn dan tijdelijk wegebt. Maar uiteraard niet voor lang, waarna je moet bijtanken. Zoek liever een veilige bezigheid zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, tuinieren, muziek maken of een andere vorm van kunst. Daar wordt iedereen en dus ook jij, stukken beter van.

Ook interessant: Vissen  –  10 weetjes over de Kat of het Konijn  –  Astro Horror Show

Deel.

Reageer