De schaduwkant van het dierenriemteken Waterman

0

We weten het allemaal, waar een voorzijde zit, moet er ook een achterzijde zijn. Omdat elke medaille nu eenmaal altijd twee kanten heeft. Elk zonneteken heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende dierenriemtekens en hun grootste werkpunt.

WATERMAN  (21 januari – 19 februari)

Jouw schaduwzijde is: verzet

Je bent van nature gekant tegen elke vorm van macht en gezag. Vrijheid boven alles! En natuurlijk raak je dan teleurgesteld in je contacten met de autoriteiten, Waterman. Op je best, neig je naar anarchisme, op je slechtst naar marginaliteit. Het ergste is dat jij, die elke vorm van tirannie verafschuwt, zelf in tiranniek gedrag kunt verzeilen. Want omdat je van totale autonomie droomt, ver van de ‘normale’ maatschappelijke paden vandaan, kan je zomaar afglijden naar een sektarische ideologie en/of leefwijze. 

Achter je verzet zit de angst voor gezag. 

De vrijheid die je opeist en verdedigt, vloeit voort uit je angst om gecontroleerd, beperkt en/of opgesloten te worden. De manier van leven die jij als vrijdenker bepleit, is een uiting van je behoefte om altijd en overal zelf de teugels in handen te houden. Zelfs al leidt dit tot anarchie en chaos, Alleen al de gedachte dat een ander zou beslissen over jouw doen en laten, is ondraaglijk. Want dat zou je te kwetsbaar maken.

Ook interessant: Waterman  –  10 weetjes over de Tijger  –  Astro Horror Show

Deel.

Reageer