De schaduwkant van het dierenriemteken Weegschaal

0

We weten het allemaal, waar een voorzijde zit, moet ook een achterzijde zijn. Omdat elke medaille nu eenmaal altijd twee kanten heeft. Elk dierenriemteken heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende zodiaktekens en hun grootste werkpunt.

WEEGSCHAAL (23 september – 22 oktober)

Je schaduwzijde is: opportunisme.

Jij hebt mensen nodig. En je wil een sociale kring hebben waarmee je mag gezien worden. Het al of niet omgaan met bepaalde mensen wordt dan ook vaak bepaald door de voordelen die je eruit kan slepen. Zoals prestige, invloedsfeer, en verder ook allerlei persoonlijke  dingetjes die je op die manier  te beurt kunnen vallen. Je hecht ook veel belang aan je uiterlijke verschijning, vaak op het gevaar af om als ijdel en oppervlakkig bestempeld te worden. 

Achter je opportunisme zit de angst om te mishagen.

 Je sociaal leven is belangrijk voor jou, bang als je bent om hier uit de boot te vallen of niet mee te tellen. Je hebt het gevoel dat je aan de normen van buitenaf moet voldoen. Omdat anders zijn of  gewoon jezelf zijn, ervoor kan zorgen dat je uitgesloten wordt. Maar de waarheid is dat een authentiek iemand met eigen normen en waarden, vaak meer in de smaak valt bij mensen en vlotter vrienden maakt.

Meer info over de Weegschaal vind je hier: 10 weetjes over de Hond  –  Weegschaal  –  Astro Horror Show

Deel.

Reageer