De schaduwkant van het dierenriemteken Maagd

0

We weten het allemaal, waar een voorzijde zit, moet ook een achterzijde zijn. Omdat elke medaille nu eenmaal altijd twee kanten heeft. Elk zonneteken heeft dus een schaduwzijde. Lees hier hoe het zit met de verschillende dierenriemtekens en hun grootste werkpunt.

MAAGD  (23 augustus – 22 september)

Je schaduwzijde is: kritisch zijn.

Je bent uitgerust met een analytische geest en een scherp oog voor details. Uiteraard uit je kritiek op hen die helaas niet zo perfect zijn als jij. En dan hebben we het hier over zowat iedereen. Indien de scheve toestand in jouw ogen verergert, kan je dit niet blijven door de vingers zien. Je kan dan vitterig en zelfs pesterig worden waardoor de sfeer op die bewuste plek verzuurt of zelfs bijna onhoudbaar wordt voor de ander(en). En dit, zowel in je privé- als werkkring.

Achter de kritiek die je uit, zit een gebrek aan zelfvertrouwen.

Je perfectionisme plus je drang om kritiek uit te oefenen, ontstaat vanuit de behoefte je innerlijke onzekerheid te maskeren plus je angst om beoordeeld te worden. Om dat te voorkomen, projecteer jij je eigen imperfecties op anderen. Zo voorkom je dat ze jou beoordelen. Je eigen gebreken onder ogen durven zien en (zeer belangrijk) je tegelijk verdraagzaam opstellen naar jezelf toe, is stap één in de goede en helende richting.

Meer info over de kleine kantjes van de MAAGD vind je hier:  Astro Horror Show

Deel.

Reageer