Wat je favoriete kleur betekent

0

Gelukkig wordt ons leven overspoeld door kleuren. En kleuren zijn vibes die invloed uitoefenen op mensen. Maar, heb jij je al eens afgevraagd waarom je steeds weer voor dezelfde kleur of kleuren kiest? Waarom je dus zoveel truien/bloezen/jassen/dassen/schoenen/accessoires/broeken/jurken/hemden/pakken in dezelfde kleur(en) bezit? Heel eenvoudig omdat de energie van die bepaalde kleur past bij jouw behoefte in die bepaalde periode van je leven. Want op een dag kan je, soms na jaren, zomaar opeens van lievelingskleur veranderen. Omdat je zelf veranderd bent en omdat een andere kleur vanaf dat moment gewoon beter bij je past.

Wat is/zijn je lievelingskleur(en) op dit moment? Beken kleur en ontdek de invloed en het werkingsveld van jouw favoriete tint(en).

Rood is de kleur van het actieve, heetgebakerde, emotioneel geladen type. Van mensen die doelbewust, dominerend, avontuurlijk, moedig en ondernemend zijn. Ze beschikken meestal over een grote dosis opbouwende of afbrekende agressie en zitten vol zelfvertrouwen. Lichamelijk stimuleert rood de bloedsomloop en roept het op tot seksuele activiteit. Kortom, rood schenkt vitaliteit over gans de lijn en versterkt het bloed. Prima dus bij algemene slapte,  bloedarmoede en constipatie bijvoorbeeld. Geestelijk verhoogt rood de strijdlust, de ondernemingszin en het initiatief. Rood kies je beter niet in geval van in- of uitwendige infecties, bloedingen, hoofdpijnen, hoge bloeddruk, grote prikkelbaarheid en koorts. Rood hoort bij chakra 1 (ook wortelchakra of stuitchakra genoemd) die zich onderaan de ruggengraat bevindt.

Oranje is de kleur van de zon en staat voor getemperde en gedoseerde levenskracht. Oranje vernietigt niet zoals rood dat wél kan. Oranje verzekert een heilzame en gematigde werking. Oranje is de kleur van het sociale, goedbedoelende, creatieve type dat vriendschappen waardeert en nood heeft aan het uitwisselen van ideeën. Lichamelijk beïnvloedt oranje de longen en de nieren gunstig. Tevens activeert deze kleur de keelorganen en bevordert ze de eliminatie via huid en nieren. Op geestelijk vlak is oranje dé aangewezen kleur voor hen die besluiteloos zijn en nooit precies weten wat ze willen. Goed dus in de strijd tegen innerlijke zwakte en onevenwichtigheid. Oranje wordt geassocieerd met chakra 2 of de sacrale chakra, die zich direct onder de navel bevindt.

Geel is zonder meer favoriet bij de verstandsmens. Geel krijgt dus een dikke tien van hem of haar die nuchter nadenkt en analyseert om tenslotte het praktisch bruikbare over te houden. Geel is ook de kleur van de intelligente optimist  die anderen aanspoort om het beste uit zichzelf te halen. Lichamelijk stimuleert geel de hersenen en de zenuwen, de gal, de pancreas en de spijsvertering. Geel werkt eetlustopwekkend en laxerend en kan gewrichtspijn afzwakken. Geestelijk schenkt deze kleur de nodige moed om de dagelijkse problemen te lijf te gaan. Geel verdrijft minderwaardigheidsgevoelens, complexen allerhande, angsten, zelfbeklag en verder alle mogelijke negatieve gedachten. Geel moet je mijden ingeval van grote zenuwachtigheid en teveel intellectuele arbeid. Geel wordt gelinkt aan chakra 3 (ook de zonnevlecht chakra genoemd). Hij bevindt zich ter hoogte van de navel. 

Groen is de kleur van hen die zweren bij rust, vrede en harmonie. Van het goedige, loyale maar wat gemakzuchtige type dus dat houdt van de natuur en meeleeft met anderen. Vandaar dat groen het prima doet bij hen die ontspanning en rust nodig hebben. Groen kalmeert en brengt tot bezinning. Deze kleur bevordert de afscheiding en het natuurlijk herstel. Groen moet vermeden worden door geestelijk en lichamelijk trage personen evenals door hen die lijden aan kwalen veroorzaakt door een overmaat aan vocht en slapte. Groen verwijst naar chakra 4 (of hartchakra) die zich net naast ons hart, in het midden van de borst bevindt.

Blauw is en hoe kan het ook anders, de absolute tegenpool van rood. Op blauw valt de keuze van het gesloten, behoudend, in zichzelf opgaand, wat passieve type. Blauw wordt ook gelinkt aan mensen die eerlijk, diplomatisch en beschermend zijn. Hou jij van blauw? Dan ben je zelden agressief maar veeleer geïnspireerd van aard. Lichamelijk werkt blauw verkoelend, afbrekend, bloeddrukverlagend en koortswerend. Blauw is te mijden bij klachten ontstaan door teveel koude en bij een teveel aan afscheidingen. Ook bij verstijving, chronische kwalen en vertraagde lichaamsfuncties is deze kleur gewoon af te raden. Blauw wordt gelinkt aan chakra 5, ook keelchakra genoemd. Die bevindt zich uiteraard bij de keel.

Indigo staat voor intuïtie. Indigo blijft de kleur van hen die aanvoelen vooraleer te begrijpen. Lichamelijk beïnvloedt indigo de hypofyse en de daaraan verbonden endocriene klieren. De hypofyse herstelt het evenwicht en de rust telkens de innerlijke mens dreigt overstag te gaan. Indigo wordt gelinkt aan psychische gaven en aan het mediumschap. Indigo hoort bij chakra 6 (ook het 3de oog genoemd). Deze chakra bevindt zich in het midden van het voorhoofd. 

Violet symboliseert wijsheid en geestelijke verheffing. Violet wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de katholieke kerk. Mensen met een verheven blik kiezen vanzelf voor violet. Maar deze kleur staat eveneens voor chaos en wereldvreemdheid. Omdat violet eerst en vooral de kleur is van de geestelijke activiteit, is het raadzaam haar vooral op dit vlak aan te wenden. Prima vibratie dus als voorbereiding op meditatie, geestelijke oefeningen en filosofische studie. Op zijn best verwijst deze krachtige kleur naar een sterke spiritualiteit verbonden met het goddelijke. Violet wordt geassocieerd met chakra 7 of de kruinchakra, die zich vanzelfsprekend bovenop ons hoofd bevindt.

Meer weten over kleuren en hun energie? Volg dan deze link:  www.bol.com/be/nl/p/kleur-je-leven-in-balans/9200000002750301/

Deel.

Reageer