Hoe trouw en hoe jaloers zijn de 12 dierenriemtekens?

0

Ook op Valentijn blijven overspel en jaloezie gewoon doorgaan op deze aardkluit. Daarvan getuigt het smeuïg nieuws dat vorig jaar breed werd uitgesmeerd in de media en uiteindelijk de harde realiteit blijkt te zijn. We hebben het hier over de duizenden in België en Nederland (en zo goed als zeker overal in de wereld),  die hun partner of ex(en) bespioneren. En dat lukt ze prima via gespecialiseerde software en meer bepaald via spyware.  Omdat jaloezie en vreemdgaan van alle tijden zijn.  Natuurlijk  heeft ook de astrologie zich over dit gegeven gebogen. Lees hieronder tot welke conclusie ze gekomen is voor de 12 dierenriemtekens omtrent de tandem jaloezie en trouw.

 

RAM:  jaloers – kan ontrouw zijn

Tja, als je samenleeft met deze macho of macha, moet je als partner binnen de lijntjes blijven kleuren op amoureus vlak en enkel oog hebben voor mijnheer of mevrouw. Want dit beestje is bezitterig en dus jaloers. De Ram daarentegen kan het ook niet helpen dat hij of zij een sterke seksdrive heeft en dat flirten hem/haar opwindend en avontuurlijk  lijkt. En als daar een spannende affaire of stomende vrijpartij van komt, zal Ram er zeker niet wakker van liggen of er schuldgevoelens aan overhouden. Nergens voor nodig, toch!

 

STIER:  jaloers – trouw

Onze Stier houdt van alles wat concreet en tastbaar is. En dus van zekerheden zoals vaste waarden en gewoonten. Dat maakt Stier tot een jaloerse bewaker van alles wat hij/zij belangrijk vindt en daar hoort zeker de partner bij.  En ja, Stier bezit een sterke seksualiteit die hij/zij echter in toom houdt omwille van de zekerheid en de veiligheid.  Stier blijft dus trouw vanuit innerlijke overtuigingen en principes.  Alles wat Stier lief is op de helling plaatsen voor een sappig avontuurtje?  God nee, dat is zeker niet zijn of haar stijl.

 

TWEELINGEN:  niet jaloers – niet zo trouw

Het gros van de Tweelingen is niet bezitterig of jaloers van aard.  En seks behoort veelal niet tot hun topprioriteiten. Wat Gemini wel prikkelt is het boeiend spel van verleiding via charmeren en flirten. En uiteraard via een supervlotte babbel. En leiden die plezante versiertechnieken tot een portie ontrouw? En wat dan nog!  Geen probleem voor  Gemini. Wel een probleem voor de partner. En om het vreemdgaan vooruitziend onder de radar te houden, is elke Tweelingen tot een hoop inventiviteit en sluwheid in staat.  Good luck!

 

KREEFT:  jaloers – trouw

Voor Kreeften primeren huis, haard en gezin. Die vormen de fundamenten en de zekerheid van hun bestaan. Kreeften willen die stevige basis niet doen wankelen. En ontrouw is een factor die dat zeker kan en precies daarom blijven Kreeften er ver vandaan. Ook is het zo dat Kreeften meestal niet uitgerust zijn om volhardend te liegen of om er een geheim leven op na te houden. Té zenuwslopend.  Maar ze  kunnen beslist jaloers zijn. Omdat ze kunnen twijfelen aan de liefde van hun partner en vrezen dat die het elders zou gaan zoeken en … vinden.

 

LEEUW:  jaloers – trouw

Leeuw kan zeer jaloers zijn. Omdat de liefde voor Leo’s een ernstige zaak is en een kwestie van ego en dus van trots en eer. Ook qua liefde hanteren ze een morele en sociale code. En wee de partner van een Leeuw die zich door een ander laat versieren en ermee van bil gaat. Leo zal geschokt en gekwetst zijn, gezien zijn/haar imago en ego een flinke deuk hebben gekregen. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn voor de ontrouwe partner om vergiffenis te krijgen. En dat terwijl de romantische Leo zo hard zijn/haar best doet om trouw te blijven.

 

MAAGD:  niet jaloers – trouw

Maagden zijn gereserveerd, realistisch en redelijk. Ook lopen ze meestal niet over van zelfvertrouwen en verlangen ze naar zekerheid. Dit alles zorgt ervoor dat ze er geen enkele behoefte aan hebben om zich in het mijnenveld van passie, jaloezie en ontrouw te begeven. Ze zoeken steun in een klassieke, eerlijke verbintenis. Virgo’s kiezen dus voor een betrouwbare, degelijke partner en houden het daarbij. Maar gezien hun nuchterheid, blijven Maagden altijd waakzaam waar het hun partner betreft. Want je weet eigenlijk maar nooit…

 

WEEGSCHAAL:  jaloers – niet zo trouw

Weegschalen worden aangestuurd door de planeet Venus en zijn bijgevolg duivels romantisch. De partner van een Libra moet uiteraard trouw zijn en mag de mooie droom van Libra niet verstoren. Libra zelf daarentegen kan het ook niet helpen dat hij/zij constant op zoek is naar bevestiging én naar die ene perfecte partner. Zelfs al bevindt Libra zich reeds in een vaste band. Want het leven is kort en bovendien lijkt het gras vaak veel groener aan de overkant.  Dan dient Libra enkel zijn/haar natuurlijke verleidingskracht los te laten en de rest gaat vanzelf…

 

SCHORPIOEN:  jaloers – meestal trouw

Bij een Schorpioen is het alles of niets, zeker in de liefde. En als het alles is, is de jaloezie des te groter en de bezitterigheid buitenmaats tot zelfs op de rand van paranoia toe. Dat komt vooral omdat Scorpio niet anders kan dan het eigen, intense libido projecteren op de partner. Wanneer Scorpio erg verliefd is, blijft ie meestal trouw en dat kan hij/zij lang volhouden. Maar eens de verliefdheid weg ebt, neemt de sterke en complexe seksualiteit hier weer de bovenhand. En die kan Scorpio dwingen om zich in riskante affaires te storten.

 

BOOGSCHUTTER:  niet jaloers – niet zo trouw

Boogschutters zijn van nature spontaan, optimistisch en maken graag contact met anderen. Jaloezie is hen meestal vreemd, wellicht omdat ze vertrouwen hebben in de medemens. Ook respecteert Schutter de vrijheid van anderen, inclusief die van de eigen partner.  De meeste Schutters zijn ook voldoende zelfzeker om de ander te geloven als die zegt: ik hou van jou. Maar deze grote openheid naar anderen toe kan wel en bijna vanzelf, tot ontrouw leiden. Iets wat Schutter gewoon bekijkt als een leuke manier van communiceren. Tja…

 

STEENBOK:  jaloers – trouw

De meeste Steenbokken zijn vrij jaloers als gevolg van hun onzekerheid in het departement liefde. Iets wat hij of zij ten stelligste en koppig zal blijven ontkennen. Maar dat heeft allemaal te maken met de verdediging die Bokken om zich heen bouwen en dit terwijl ze echt op zoek zijn naar een degelijke, vaste en monogame relatie.  Ondanks het feit dat Steenbokken doorgaans een sterke seksdrive bezitten, houden ze zichzelf meestal netjes in toom. Omdat trouw, volgens de Steenbok, een voorwaarde is voor een geslaagde, langdurige band.

 

WATERMAN:  niet jaloers – meestal trouw

Vrijheid is het credo van de Waterman en daar hoort jaloezie zeker niet bij.  Vreemdgaan gebeurt dus enkel wanneer, waar en hoe Waterman dat wil.  Want hij of zij bezit doorgaans voldoende zelfcontrole om zich niet zomaar in een affaire te gooien. Ook beseft hij/zij goed dat ‘ander’ lang niet altijd staat voor ‘beter’. Daarom is Waterman veelal trouw indien hij/zij samenleeft met een toffe en vooral ruimdenkende partner die de Waterman genoeg vrijheid toestaat.  Zo niet, is ontrouw hier wel mogelijk om diverse redenen of zelfs puur als provocatie.

 

VISSEN:  jaloers – niet zo trouw

Ja, Vissen kunnen behoorlijk jaloers zijn vanuit een soms zelfs ziekelijk overdreven angst verlaten te zullen worden. Omdat ze denken wellicht niet te voldoen aan de wensen van de partner. Die vaak onterechte jaloezie kan uitmonden in ontrouw. Want de argwanende maar super romantische Vissen werpen daarom vooruitziend meerdere lijntjes tegelijk uit. Dit alles in de hoop dat aan één van die lijntjes de  ware zal hangen die voor altijd bij Visje zal blijven. En zo kunnen Vissen zonder veel moeite perfect een dubbel leven leiden.

Schenk jouw Valentijn het passend steentje:  Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?

Deel.

Reageer