Is jouw kind of kleinkind een Kreeft?

0

Is jouw kind of kleinkind een Kreeft? (22 juni tot en met 22 juli)

De kindertijd van een Kreeft kind is sterker bepalend voor zijn/haar verder leven, dan voor een kind van de andere zodiaktekens. Die tijd zal dus ook de keuzes die het Kreeft kind zal maken op volwassen leeftijd, beïnvloeden. Het maakt weinig uit of die kindertijd prachtig, gewoon goed of zelfs minder goed was. Het blijft een kostbaar verleden voor dit kind waaraan het een leven lang zal terugdenken. Met milde nostalgie, diepe melancholie of verdriet en pijn, al naargelang.

Daarnaast is je Kreeftje verlegen, gevoelig, aanhankelijk, teder en vaak braaf. Het houdt van geknuffel en pret maken. Want het bezit een goed gevoel voor humor, een grote verbeelding en een gekke kant die hier uit voortvloeit.

Op school doen Kreeft kinderen het vaak goed. Ze houden wel meer van talen, geschiedenis en de creatieve/artistieke vakken dan van het mathematische en sportieve luik. Dit is een kind dat graag leest, tekent, schrijft en knutselt. En zingt of danst, want hier is gevoel voor ritme aanwezig. Ook altijd leuk: mee in de potten roeren of helpen taarten bakken.

Het Kreeft kind heeft vaak de neiging dingen te gaan verzamelen, vooral zaken van  sentimentele waarde. Het kan ook slordig zijn en er onverzorgd bijlopen. En eerlijk is eerlijk, laten we de grilligheid en de humeurigheid tot boosheid toe, van de jonge Kreeft niet vergeten. Want die kunnen hier zeker regelmatig de kop opsteken. Dan doet Kreeftje toch lekker zijn of haar zin of gaat ie mokken ….

Hoe ga jij het best met je Kreeft kind om?

Om het zijn/haar zelfvertrouwen te verbeteren

Prijs dit kind elke keer het iets goeds gedaan heeft. Laat het aanrukken als hulp in de keuken. Vooral het klaarmaken van pasta en nagerechten zullen hem of haar bekoren. Het Kreeft kind zal zich hierbij ook nuttig voelen. Luister naar zijn of haar kleine en grote problemen. Lach die nooit weg. Vergelijk dit kind evenmin met anderen. Je kan een Kreeft kind doorgaans vertrouwen.

Om de aangeboren creativiteit te stimuleren

De aangeboren creativiteit in dit kind mag zeker verder ontwikkeld worden en volop kansen krijgen. Geef het potloden, stiften verf en papier. Geef het knutselmateriaal. Schrijf het in voor een muziek- of dansinitiatie passend bij zijn/haar leeftijd. Laat het spraaklessen volgen of podiumervaring opdoen. Deze laatste twee zullen bovendien ook nog eens het zelfvertrouwen stimuleren.

Om zijn of haar grillen en humeurigheid in toom te houden

Kreeften en dus ook het Kreeft kind houdt in intieme kring wel van een portie drama. Dit komt tot uiting in grillen, humeurigheid of ferme boosheid. Probeer altijd de oorzaak van dat gedrag te achterhalen. Niet graag naar bed gaan of opstaan? Iets willen en het niet krijgen? Het kan zowel om futiliteiten als grotere zaken gaan. Praat het samen door. Hij/zij heeft meer aan uitleg, begrip en preventie dan aan gestraft worden. Overvalt de grilligheid van je kind je op een onverwacht of moeilijk moment? Ga dan voor een instant deal.

Vermijd uitroepen als:

Vooruit, opschieten!

Ik heb nu geen tijd om me met jou bezig te houden.

Ben je nu weeral boos?

Meer weten over dierenriemteken Kreeft?  Kreeft

Deel.

Reageer