Is jouw kind of kleinkind een Maagd?

0

Is jouw kind of kleinkind een Maagd? (23 augustus t/m 22 september)

Weet dat je hier een gevoelig kuiken onder je vleugels hebt. Het Maagd kind is meestal intelligent en bij de pinken. Ook loopt het qua maturiteit nogal es voor op leeftijdgenoten. Omdat jouw Virgo zoon of dochter een geboren observator en  analyticus is. Ook is dit kind vaak handig, ordelijk (of net niet), nieuwsgierig en heeft het oog voor details. Hij of zij houdt ervan zowel de technische als de intellectuele mechanismen te begrijpen die de wereld regeren en/of alles draaiend houden.

Op school is dit een toegewijde, plichtsbewuste en ijverige leerling. Hij/zij doet er alles aan om de ouders en leraren niet teleur te stellen. Maagd kinderen en jongeren vallen dikwijls meer in de smaak bij leraren dan bij klasgenoten.

Besef dat achter zijn/haar verlegenheid een grote gevoeligheid en veel gepieker schuilgaat. Wordt zo’n kind gepest door anderen? Dan zwijgt het maar aarzelt het toch niet om de zaak aan te kaarten bij een volwassene met voldoende invloed om gerichte actie te ondernemen.

Thuis is dit een hulpvaardig kind dat zich graag nuttig maakt en deelneemt aan de organisatie van de dagelijkse routine. En dat een oogje op jongere broers of zusjes houdt, waarbij het ietwat bazig kan overkomen. Dit zijn goede manieren om de nervositeit en  angsten van het Virgo kind te kanaliseren en tot bedaren te brengen.

Hoe ga jij het best met een Virgo kind om?

Om zijn of haar vindingrijkheid te stimuleren. Ja, dit is een geniale knutselaar die het liefst eigenhandig dingen bouwt of maakt in plaats van verhaaltjes te verzinnen. Schenk hem/haar dus speeltjes die om precisie en geduld vragen. Denk hierbij aan Lego, Mecano, mobiles, zelfbouwpakketten allerhande, een naaiset of een pakket om zelf wenskaarten te maken. Zo kan hij of zij de hier reeds bestaande handigheid en inventiviteit verder ontwikkelen. Je Virgo kind zal fier zijn om jou het eindresultaat te kunnen tonen.

Om zijn of haar angsten en zenuwen te bedaren. Neem de vele vragen van dit van nature wat ongerust kind, ernstig. Het is immers begaan met zijn/haar én jouw gezondheid. Het piekert veel en zou zelfs een zwartkijker kunnen worden. Neem de moeite om al die vragen beslist en rationeel te beantwoorden. Geef hier steeds en indien mogelijk, concrete voorbeelden. Dat kan het kind geruststellen en een wereld van verschil maken voor hem/haar. En voor jou. Nu en later.

Om zijn of haar sociaal leven te bevorderen. Schrijf het in voor een buitenschoolse activiteit. Kies bijvoorbeeld voor de ontdekking van de natuur, astronomie, wetenschappelijke proeven, koken, schaken, enz. Als je het per se wil laten sporten, opteer dan voor een zachte sport zoals pingpong of zwemmen.

Vermijd dooddoeners als:  Stop nu eindelijk eens met al dat vragen en zeuren! 

Waarom ga je niet met je vriendjes spelen?  Heb je nu weer buikpijn? 

Kom, kom, dat is toch allemaal niet belangrijk… trek het je niet aan…

Deel.

Reageer