Is jouw kind of kleinkind een Vissen?

0

Is jouw kind of kleinkind een Vissen? (20 februari t/m 20 maart)

Dit is zelden een wild kind. Het is eerder rustig, vermaakt zich in zijn eentje en duikt zijn/haar grote fantasiewereld in, wanneer mogelijk. Het kan een ingebeeld vriendje hebben want zijn/haar radar staat vanzelf in verbinding met andere dimensies. Daardoor kan het ook vaak wat afwezig lijken. Als zo’n kind wat ouder wordt, kan het zich eindeloos amuseren met en verliezen in computerspelletjes. Zelfs teveel en te vaak. Hou zeker een oogje in het zeil.

Je Vissenkind wordt vaak afgeremd en gekweld door overgevoeligheid en angsten. Wees hier dus alert. Anderzijds mag je niet vergeten dat het teken Vissen onder het element Water valt. Onder het taaiste element dus, want water holt rotsen en gesteenten uit. Daarom blijft dit kind, ondanks alles, toch meestal overeind.

Voorts is je Visje terughoudend, wat traag en introvert. Toch is het doorgaans makkelijk in de omgang omdat het zich vaal laat meevoeren door wie/wat spontaan komt langsdrijven. Als ouder of opvoeder krijg je vaak maar moeilijk hoogte van dit kind. Vergeet nooit dat het beminnelijk Visje listiger en kronkeliger denkt en handelt dan veel kinderen geboren onder andere dierenriemtekens.  Een leugentje om bestwil of uit gemakzucht, wordt hier snel gebruikt.

Vissenkinderen zijn wat lichtgelovig, soms zelfs op het naïeve af. Omdat ze altijd het ideale plaatje zien. Wat uiteraard een illusie is. Ze geloven mensen en focussen zich meestal op het goede in anderen. Ze schenken hun vertrouwen dus vaak aan de verkeerde individuen en hebben dat helaas maar door als het te laat is. Aan jou dus om in te grijpen en dit kind kennis te laten maken met de realiteit. En het al pratend én luisterend bij te brengen dat mensen en dingen, vaak niet zijn wat ze lijken te zijn. 

Hoe ga jij het best met je Vissenkind om?

Om het kind uit zijn/haar eigen wereldje te halen

Dit gevoelig, fantasierijk en dromerig kind, trekt zich graag in zijn of haar wonderlijke wereld terug. En die wordt niet vaak met jou gedeeld. Visje kan wel verslaafd raken aan pc-spelletjes, de plek waar dromen waar worden. Wees alert en volg de situatie op de voet. Bied tegengewicht en geef je kind de kans om zijn/haar artistiek talent te ontplooien. Zingen, een instrument bespelen, dansen, acteren, tekenen… het kan hier allemaal. En dikwijls met succes!

Om zijn/haar intense angsten te bezweren

Het Vissenkind is het meest angstige kind van de hele zodiak. Omdat zijn/haar fantasieën zo werkelijk lijken dat ook de angsten dat zijn. Angsten weglachen en het kind vertellen dat monsters niet bestaan, haalt niets uit. Wat wel kan helpen is met je Visje mee fantaseren. Over het magisch schild dat rond je kind zit en dat alle monsters en andere gevaren vernietigt van zodra ze ook maar iets dichterbij komen.

Om zijn/haar leugens wat te beperken

Ja, kleine en jonge Vissen liegen. Alweer om krek dezelfde reden: omdat hun  enorme fantasie met hen op de loop gaat. Want uiteindelijk weet het Vissenkind soms zelf niet meer wat waar is en wat niet. De waarheid vertellen wordt echter makkelijker als het kind zich veilig voelt bij jou. Anders gezegd: als het je alles kan vertellen zonder dat je boos wordt.

Vermijd uitroepen als:

Je liegt weer!

Zit je weer te dromen?

Je bent een echte bangerik!

Meer info omtrent het dierenriemteken Vissen vind je hier: Vissen

Deel.

Reageer