Is jouw kind of kleinkind een Waterman?

0

Is jouw kind of kleinkind een Waterman?  (21 januari – 19 februari)

Thuis kan dit charmant, actief en fantasierijk kind jou vaak om zijn/haar vingertje winden. Je kan immers niet kwaad blijven op je kleine/jonge Waterman. Maar goed ook, want een strenge aanpak werkt hier meestal averechts. Beter is dit toch wel geestelijk ingesteld kind uit te leggen waarom je dit of dat van hem/haar verlangt. Op die manier zal jij je spruit ook ongemerkt een beetje kunnen leiden. Let op het woord “beetje”. Want dit koppig beestje zal een leven lang en overtuigd, zijn of haar eigen overtuigingen volgen.

Waterman kinderen kunnen afwezig lijken en niet horen wat de opvoeder zegt. Dit is geen opzet, want in het hoofd van dit kind gaat er immers altijd zoveel om. Het Aquarius kind heeft nu eenmaal steevast een idee of droom klaar om in te investeren. Tot die droom vervangen wordt door een andere. Omdat hij of zij ideeën en dromen zat heeft.

Hoewel jouw Watermannetje of -vrouwtje zichzelf prima kan entertainen, blijft het daarnaast een groepsdier. Omdat het zeker vrienden en gelijkgestemde zielen nodig heeft. Altijd. Dit meevoelend kind legt vlot contact, is ruimdenkend en staat open voor het nieuwe. Het is dan ook geliefd en heeft met zijn vaak gekke of originele ideeën altijd bewonderaars.

Op school zijn er doorgaans weinig problemen. Wat leren betreft: je Watermankind is een denker die alles snel oppikt en grondig  assimileert. Bovendien is het gulzig naar nieuwe prikkels. En aan vriendjes is er hier zelden een gebrek.

 

Hoe ga jij het best met een Waterman kind om?

Om zijn/haar originaliteit/creativiteit de nodige ruimte te geven

Aanvaard en besef dat je spruit op een bijzondere manier denkt. Waterman is het teken van verandering en vernieuwing. Het bekijkt mensen en dingen met andere ogen en ziet mogelijkheden waar anderen niets of enkel problemen zien. Dit kind moet zichzelf kunnen zijn. Jij kan het de ruimte daartoe geven plus zijn/haar vragen beantwoorden en info aanreiken. En ook meegaan in zijn/haar verhaal om intergalactisch te reizen en het liefst via wormgaten…

Om zijn inwendige opwinding tot bedaren te brengen

Dit kind mag er dan wel rustig uitzien, maar intussen gaat er in dat hoofd(je) zoveel om waar jij niet eens een vermoeden van hebt. En dat kan wel vaker voor een energetische kortsluiting zorgen en uitmonden in zenuwtics of slapeloosheid. Tracht je kind voldoende structuur aan te bieden door rustpunten te creëren. Wijk hier liefst niet te vaak van af. Dit zal het chronisch circus in zijn/haar hoofd binnen de perken houden.

Om zijn of haar koppigheid leefbaar te houden

Uiteraard zullen anderen meer last hebben van zijn of haar koppigheid dan het kind zelf, maar later kan daar verandering in komen. Want bij je eigen mening blijven, heeft voordelen maar ook nadelen. Straffen helpt hier niet. Het kind zou er alleen maar eigenzinniger of tegendraadser van worden. Dit is een luchtteken. Alle luchttekens zijn tenslotte vatbaar voor logische argumenten. Met het kind praten en het beluisteren kan hier het verschil maken. Maar een volgzaam watje zal dit nooit worden. Nooit, jamais, never, niemals … als je dit maar beseft!

 

Vermijd impulsieve uitroepen in de trant van:

Doe nu eindelijk eens normaal!

Luister als ik tegen je spreek.

Ga je weer de koppigaard uithangen?

 

Misschien ook goed om weten: De Waterman en het beroepsleven

Deel.

Reageer